9 Berømte museer i Kolkata med billeder

Byen Kolkata i staten West Bengal er kendt som City of Joy, fordi den er en livlig by og Paladsby, fordi den har palæer og bygninger overalt. Byen er velsignet med mange parker, broer, den majestætiske Eden Gardens, templer, biblioteker, statuer og mindesmærke og endda museer.

Populære og smukke museer i Kolkata med billeder:

Her er en liste over berømte museer i Kolkata, Indien.

1. Indisk museum:

museer i Kolkata

Det indiske museum blev grundlagt i 1814, og det gør det til det ældste museum i Indien. Det har seks sektioner af arkæologi, kunst, antropologi, geologisk, zoologi og botanik opdelt i 35 gallerier. Det har sjældne samlinger af antikviteter, ornamenter, skeletter, egyptisk mumie, dummies af dyr og mange flere objekter.

2. Netaji Bhavan:

Residens for Netaji Subhash Chandra Bose er blevet gjort til en mindesal for ham, som fortæller os alt om hans liv og hans kamp for frihed. Museet viser de ejendele, som blev brugt af ham. Det har sit bord, sin seng, sit tøj og sko, penne, han plejede at skrive med, den påklædning, han plejede at have på i ‘khakee’ og et par arme og ammunition.

3. Marmorpaladset:

Marble Palace er et palæ lavet af kugler, der ligger i den nordlige side af byen bygget i slutningen af ​​1800’erne. Det er et af de palæer, der er blevet vedligeholdt godt siden dets oprettelse og ser meget elegant ud. Det var blevet lavet af en velhavende købmand, der havde sin kærlighed til kunst, og huset indeholder vestlig skulptur, victorianske møbler, maleri af kunstnere i Indien og Europa. Andet end det har lysekroner, gamle ure, gulv til loft spejle osv.

4. Kunstakademiet:

Academy of Fine Arts i det ældste kunstgalleri i Indien. Det har malerier af forskellige berømte kunstnere fra hele Indien i separate gallerier; den har også en plads til udstilling udført af skoler eller andre institutioner. Kunstgalleriet er forbundet med en teaterscene for almindelige teatre, der interesserer folk i Kolkata.

5. Birla Industrial and Technological Museum:

Birla Industrial and Technological Museum i Gurusaday Dutt Road, ledes af National Council of Science Museums. Det er det første videnskabsmuseum, der blev oprettet i Indien i år 1954. Det vigtigste i dette er informationen fra industrier og forretningsvirksomheder i Birlas. De har illustreret om bioteknologi, life science, matematik, fjernsyn, transport og har regelmæssige aktiviteter og programmer, der er kyndige for de mennesker, der deltager.

6. Victoria -mindesmærket:

Victoria Memorial blev bygget til ære for dronning Victoria af det indiske kulturministerium under det britiske styre. Ved dronningens død havde Lord Curzon taget initiativ til at have et mindesmærke, der ville have et monument med en have, billeder, statuer, og som ville vise Indiens historie gennem forskellige genstande. Mindesmærket har også et bibliotek indeni. Folk anser det for at være Taj Mahal i Kolkata.

7. Politimuseet:

Police Museum er Kolkata er et depot af dokumenter, fotografier, våben og ammunition som kanoner, sværd, knive, bomber er blevet udstillet der sammen med historien om Kolkata Police og der tøj. De har vist, hvordan politiet har støttet de almindelige mennesker fra fortid til nutid.

8. Asutosh Museum of Indian Art:

Asutosh Museum of Indian Art ligger på campus ved University of Calcutta. Det er opkaldt efter Sir Asutosh, der var vicekansler på universitetet. Museets hovedmotiv var at indsamle eksemplarer af faser i indisk kunst og understrege Bengal Art.

9. Gurusaday Museum:

Gurusaday -museet i på Diamond Harbour, som har samlinger af bengalsk folkekunst, som indeholder kunsthåndværk, terracotta, kantha -sømme, folkesømsting osv. Det blev oprettet af Sir Gurusaday Dutt, hvorfra det får navnet.