6 híres múzeum Mumbaiban képekkel

Mumbai elsőrangú város Indiában, a nyugati parton. A város történelmi emlékekkel és turisztikai helyekkel áldott meg, amelyek vonzzák az embereket a világ minden tájáról. A város számos vallásnak, kultúrának, konyhának és nyelvnek ad otthont. A hosszú és vonzó tengeri meghajtón és a strandokon kívül Mumbaiban néhány múzeum is található, amelyek gyűjteményük miatt dicséretesek.

Gyönyörű és legjobb múzeumok Mumbaiban:

Itt található a híres múzeumok listája Mumbaiban, Indiában.

1. Victoria And Albert Múzeum:

Victoria és Albert múzeumok Mumbaiban

A Victoria and Albert Múzeumot 1872 -ben alapították. Ez Mumbai legrégebbi múzeuma és egyben a legértékesebb. Később átnevezték Bhau Daji Lad Múzeumra. A múzeum bemutatja a 19. századi ipari életet, valamint számos mesterséget. Van egy kis rész, amely bemutatja Mumbai fejlődését, a szigetcsoporttól a gyönyörű városig. Vannak benne régészeti feltárások, térképek, kéziratok, fényképek, ezüst- és rézáruk, stb.

2. Cowasji Jehangir Hall:

A Cowasji Jehangir Hall híres múzeuma Mumbaiban

A Cowasji Jehangir Hall egy múzeum, amelyet George Wittet épített, és amelyet Cowasji Jehangir finanszírozott 4 000 000 rúpia adományával. Colabában van, és 1911 -ben építették. 20.000 négyzetméteres területe van, amely kiállítások ára 3, 30, 00 000 rúpia felett van. A múzeumot a Nemzeti Művészeti Galéria (NGMA) Delhi irányítja. Vannak az NGMA tulajdonai is.

3. A walesi herceg múzeuma:

A walesi herceg hercege Múzeum Mumabai

A Prince of Wales Múzeumot a 20. század elején hozták létre, ma „Chatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya” néven ismerik. A múzeum a galériákban ősi műalkotásokat, műtárgyakat, szobrokat stb. Van egy külön része egy adott tárgynak, például elefántcsont tárgyak az egyik oldalon, jelmezek az egyik oldalon, kövek az egyik oldalon stb. A tárgyak nemcsak az országból származnak, hanem Tibetből, Nepálból és más szomszédos országokból is. Különböző részekkel és különböző galériákkal rendelkezik az állattan, a geológia, a régészet számára, és egy napnál tovább tart, amíg bárki részletes információkat kap a múzeumtól.

4. Mani Bhavan:

Mani Bhavan

A Mani Bhavan -t Mahatma Gandhi emlékére hozták létre a Laburnum Road -on. Kiemeli a gudzsaráti stílust akkoriban, a Gandhiji korában. Az első emeleti lemezen van egy nézőtér, ahol Gandhiji -n látható filmek láthatók, sőt ott beszédeit és felvételeit is lejátszják. A fenti emeleten Gandhiji életmódját, szobáját, munkahelyét hozták. Mozgásait, mint Satyagraha, Dandi March, fényképeken ábrázolták magyarázatokkal együtt. A „Bhavan” visszavezet bennünket azokhoz a politikai küzdelmekhez, amelyekkel Gandhiji szembesült India függetlenségéért.

5. Nehru Planetárium:

Nehru Planetárium Múzeum, Mumbai

A Nehru Planetáriumot Indira Gandhi avatta 1977 -ben Worli Mumbaiban, Jawaharlal Nehru tiszteletére. A hely népszerűvé vált a csillagászok, az űrutazók és a tudomány iránt érdeklődő diákok körében. Ez a logika központja minden diák számára, ahol részletes gépek mutatják be a tudomány különböző formáit és hatásait. A planetáriumban számos megbeszélés folyik a tudományról, a csillagászatról és a kozmológiáról, és rendszeres látogatás az iskolai diákok és tanárok számára.

6. Nemzeti Modern Művészeti Galéria:

Nemzeti Galéria Modern Művészet

A National Gallery of Modern Art azzal a céllal készült, hogy népszerűsítse az indiai kultúra modern irányzatait. Mumbai déli részén található. Kezdetben csak koncertek helyszíne volt, de később galériává alakították. Ennek fióktelepei vannak Delhiben és Bangalore -ban, és művészeti alkotásokat mutatnak be Indiából és a világ minden tájáról; amely magában foglalja M. F. Hussain, Amrita Sher gill, Gaganendranath Tagore műveit, majd felmegy a legendás Picasso művészre és az egyiptomi művészetekre és még sok neves művészre. Ez rendelkezik több mint 14.000 műalkotások, amelyek a régi 1857. Ez köztudott, hogy az egyik legjobb Indiában.

Mumbai számos történelmi emlékkel és turisztikai célponttal rendelkezik, amelyek vonzzák a világ minden tájáról. Itt talál néhány híres múzeumot Mumbaiban képekkel. Érdekel? kérjük, hagyja meg megjegyzését.