7 híres múzeum Chennaiban képekkel

Csennai Tamil Nadu fővárosa Dél -Indiában. Nagyon híres kereskedelmi és kulturális oldalairól, amelyeket nagyon szépen kínálnak. A város kiemelt szerepet játszik a nagy tamil filmiparban, és számos kulturális eseményt és show -t is tart. A városban strandok, templomok, parkok, kulturális látnivalók, történelmi nevezetességek találhatók, így a leglátogatottabb turisztikai helyszínek, megelőzve Mumbait vagy Delhit.

Gyönyörű múzeumok Chennaiban képekkel:

Nézzük meg Chennai legnépszerűbb múzeumait.

1. Kormányzati Múzeum:

múzeumok Chennai -ban

A Chennai -i kormánymúzeum Egmore -ban található. Ez a második legrégebbi múzeum Indiában, és 16,25 hektáros földterülettel készült, ami Ázsia egyik legnagyobb múzeumává teszi. A múzeum 6 különböző épületből és 46 galériából áll, és a felosztott részek a régészet, az állattan, a botanika, a geológia, az antropológia és a numizmatika. A múzeumban van egy színház, amely nagyon vonzó.

2. Erődmúzeum:

Erődmúzeum

Az Erődmúzeumot 1948 -ban alapították Chennai -ban. Azt kezeli a Régészeti Felmérés, ha India, mint azt mutatja, értékelt kifogásolták feltárt a régészek. Az Erődmúzeum a királyok, a muszlimok, a brit uralkodás és a francia Kelet -indiai társaság idejét mondja el nekünk. Bemutatják a karokat, egyenruhákat, érmeket, kéziratokat stb.

3. Regionális Vasúti Múzeum:

A regionális Vasúti Múzeum Peramburban található. Az indiai vasút evolúciós és fejlődési folyamatait mutatja be. A Vasúti Múzeumot 2002 -ben avatták fel az Integral Coach Factory -ban, és különböző típusú járműveket tartalmaz, például teherautókat, forgóvázakat és különböző típusú vonatokat. A belső részben fényképeket mutattak be az indiai vasút régi napjaiban. Olyan híres vasútvonalakat mutat be, mint a Nilgiri hegyi vasút, a mérőműszer EMU, a Darjeeling Himalája vasút, stb. Élő jelzéseket készített a vonatról, automatikus jelzésekről, vágányátkelőkről stb. A miniatűr modellek szórakoztatóak a gyermekek számára. Az alábbi képen egy miniatűr látható a bejáratnál. Ez Chennai legrégebbi múzeuma.

4. Dakshina Chitra:

A Dakshina Chitra egy híres örökségközpont Muttukaduban, Chennai közelében. A szálloda nyitott amfiteátrumában rendszeres szobrászati ​​eseményeket tartanak, mint például a zene és a művészet. Gyerekeknek és felnőtteknek műhelyeket kínálnak, ahol festést, kerámiát tanulhatnak. Vannak festményeik, pálmalevél bábuk, kagylómunkáik, gyöngymunkáik, kézzel készített gyertyák stb,.

5. Dr. Giri Múzeuma:

Dr. Giris Múzeum

A Dr. Giri múzeuma nem olyan, mint bármely más múzeum, amelyet az emberek látogatnak, hogy történelmi tárgyakat és tényeket nézzenek meg. Ez a múzeum egyfajta vállalkozás, amelyben az emberek alkalmi használatra szánt termékek beszerzésével foglalkoznak, tárolják és eladják azokat az ügyfeleknek. Már több mint 50 éve van bútorok, infrastrukturális termékek, főzőeszközök, céges rendezvényekhez használt bútorok és egyéb alkalmi termékek.

6. Rukmini Devi Múzeum:

33. sz

A Rukmini Devi Museum a kalnacsetra campusban található Chennai -ban. Rukmini Devi Arundale -nek szentelték, aki megalapította ezt a kalakshetrát. A múzeum rukmini Devi művészeti tárgyait mutatja be a világ különböző pontjairól. Ide tartoznak a kézműves tárgyak, bronz bálványok, fényképek, festmények, szobrok, edények stb..

7. Tamil Nadu Tudományos és Technológiai Központ:

A Tamil Nadu Tudományos és Technológiai Központot 1983 -ban alapították. Ennek fő indítéka az volt, hogy népszerűsítse a tudományt a diákok és a felnőttek körében, és bizonyos mértékig sikeres volt, hogy kiállításaival átadta az embereknek a tudományt. A fiatal generációkat inspirálják és motiválják az érdekeik, és ez táplálja az agyukat, hogy a tudomány mélyebb világába gondoljanak, mégis nagyon játékos módon, mert élő példákkal rendelkezik a tudományos gépekről, amelyek vizuálisan megmutatják és jobban megértik őket.