9 híres múzeum Bangalore -ban képekkel

Bangalore Karnataka fővárosa Dél -Indiában. Ismeretes, hogy kellemes éghajlattal, energikus emberekkel és kultúrával rendelkezik. Ez India egyik legnagyobb városa, és számos nevet szerzett magának, mint például légkondicionált város, kertek városa, India pub fővárosa, stb. Itt található a híres múzeumok listája Bangalore -ban, Indiában.

Bangalore -i múzeumok képekkel:

Itt található a Bangalore legnépszerűbb múzeumai.

1. Kormányzati Múzeum:

Kormányzati Múzeum Bangalore -ban

A Bangalore -i kormányzati múzeumot Edward Balfour sebész alapította 1865 -ben Mysore -ban, ami India egyik legrégebbi múzeumává is teszi. A múzeum 18 galériára oszlik, amelyek geológiai és régészeti tárgyakat tartalmaznak. Festményeket, terrakottát, régi ékszereket, érméket tárol a királyságok idejéből és uralkodásukból. A Hal midi és a kannada két feliratát ásták fel 450 -ben.

2. HAL Aerospace Museum:

A HAL Aerospace Museum legjobb múzeumai Bangalore -ban

A Hindustan Aeronautics Limited (HAL) Aerospace Museum India legrégebbi űrhajózási múzeuma. Ez a HAL Örökség Központ és az Aero Űrmúzeum része, és segítséget jelent mindazoknak, akik repülőgépmérnöki tanulmányokat folytatnak, mivel a diákoknak tudniuk kell, hogyan kell kezelni a léggépeket. Repülőgépeket, légmotorokat és helikoptereket mutat be, és elmeséli az indiai repülés történetét is.

3. Kempegowda Múzeum:

A Kempegowda Múzeum híres múzeumai Bangalore -ban

A Kempegowda Múzeum az egyik legutóbbi indiai múzeum. Yelahanka Kempegowda főispán tiszteletére hozták létre, aki megalapította Bangalore városát. Az épületet a katonai negyedek hagyományos színeiben, pirosban és fehérben színezték. Az első emeleten fotógaléria található. Fa lépcsők vezetik a látogatókat Kempegowda történetéhez. Vannak erődítmények, templomok festményei, korai Bangalore feliratai is.

4. Népmúzeum:

Folk Museum Híres múzeumok Bangalore -ban

A Karnataka -i Népmúzeum a Kumara Parkban található, és 15 hektáros területet foglal el. A háttérben játszott népzenét kínálja, és néptáncok videofelvételét mutatja be. Kiállítottak olyan tárgyakat, amelyeket a régi időkben a mindennapi életben használtak, például edényeket, tejforralókat, kézi őrlőköveket stb. Bábjaik, fegyvereik, jelmezeik, művészi tárgyaik stb..

5. Gandhi Bhavan:

Gandhi Bhavan híres múzeumok Bangalore -ban

A Gandhi Bhavan 1965 -ben jött létre a Kumara Krupa úton, Dr.Rajendra Prasad elnök felügyelete alatt. A Nemzet Atyja, Mahatma Gandhi tiszteletére készült, és a „Bhavan” fő motívuma az, hogy megtanítsa azt, amit Gandhiji tanítani akart az embereknek. A múzeum képgalériát tartalmaz, amely Gandhiji egész életét mutatja be, korai életétől haláláig.

6. Madras Sappers Múzeum és Archívum:

Madras Sappers Múzeum és Levéltár Bangalore híres múzeumai

A Madras Sappers Museum és Archives bemutatja a Madras Engineer Group történetét, amelyet „Sappers” -nek hívtak. A múzeum olyan tárgyakat mutat be, amelyek kapcsolódnak a hadsereghez, a katonaság történetéhez, műtárgyakhoz, fegyvertárhoz, ruhákhoz, érmekhez stb..

7. Legends Motorkerékpár Múzeum:

Legends Motorcycle Museum Híres múzeumok Bangalore -ban

A Legends Motorkerékpárok Múzeuma több mint 20 évjáratú autó háza, amelyek körülbelül 100 évesek, és még mindig működőképesek. A galéria falai tele vannak járművek fotóival. Van néhány híres járműve, például Jawa Certeza, 1913 Triumph, 1928 BSA, 1948 Corgi stb..

8. Filatéliai Múzeum:

Filatéliai Múzeum Híres Múzeumok Bangalore -ban

A Bangalore -i Filatéliai Múzeum ritka bélyegeket és cikkeket mutat be. A közelmúltban történt felújítás után művészsarok, amfiteátrum és referenciakönyvtár készült, hogy közelebb hozzák a látogatókat az Indiai Posta megismeréséhez, a múltból a jelenbe.

9. NIMHANS Agymúzeum:

NIMHANS Brain Museum Híres múzeumok Bangalore -ban

A NIMHANS Brain Museum az Országos Mentális Egészségügyi Idegtudományi Intézetben található, és az idegélettani osztály irányítja. Minden látogató kábult lesz, ha látja a polcokon tartott különféle agymintákat. Különböző típusú agyak léteznek, mint például a skizofrén agy, a sérült agy, a baleset utáni személy agya, és az állatok agya is.

Ha legközelebb Bangalore -ba utazik, ne hagyja ki ezeket a híres múzeumokat!