9 híres múzeum Delhiben képekkel

Delhi India fővárosa, minden indián szíve. A városnak sok története van, ezért a turistákat lenyűgözi a múlt és az örökség megismerése. Ezek ismeretét a múzeumok kínálják az embereknek. Néhány múzeumban még vannak olyan tevékenységi helyiségek is, amelyek megtanítják a gyerekeket és hagyják őket játszani. Itt található a híres múzeumok listája Delhiben, Indiában.

Népszerű és gyönyörű múzeumok Delhiben:

Nézzük meg Delhi legnépszerűbb múzeumait.

1. Régészeti Múzeum:

Régészeti Múzeum Delhiben

A Delhi Régészeti Múzeum a Vörös Erődben található. A múzeum i. E. 1000 -ből őrzött tárgyakat, majd a Mauryan -tól a Mughal -dinasztiába került. Olyan tárgyakat ástak ki és tároltak, mint a festmények, kerámiák, kalligráfia, régiségek, textíliák, fegyverek és jelmezek. A múzeumnak van egy része, amely az első szabadságharcot mutatja be.

2. Nemzeti Múzeum:

Nemzeti Múzeum - Híres múzeumok Delhiben

Delhi Nemzeti Múzeum itt található: Janpath. 1949 -ben alapították, amely több mint 2 000 000 művészetet rögzít a történelemtől a modern időkig, 5000 év múltra tekint vissza és még mindig tart. A tárgyak Indiából származnak, valamint külföldiek, amelyek fegyverzetet, művészetet, ékszereket, festményeket stb. Foglalnak magukban. Az Indus -völgy ereklyéi és a közép -ázsiai Selyemút kincsei a legdrágább vagyona.

3. Nemzeti Természettudományi Múzeum:

Nemzeti Természettudományi Múzeum

A Nemzeti Természettudományi Múzeum a Barakhamba úton található. A turisták három különböző galériát láthatnak a botanikából, a geológiából és az állattanból, sok példával az élővilág, az erdők, a föld, a levegő, a víz stb. Beszélgetéseire. Ez a múzeum kitömött állatokat és madarakat másol.

4. Vasúti Múzeum:

Vasúti Múzeum

A Rail Museum of Delhi itt található: Chanakya. A múzeumok az indiai vasút átalakulását és fejlődését mutatják be az elmúlt 130 évben. Vannak egyedi vonatok, például a tündérkirálynő, a Viceregal étkezőkocsi, a világon egyedülálló Patiala egysínű villamos, stb. Vannak játékvonatok a látogatók számára, hogy gyorsan körbejárhassák a múzeumot.

5. Kézműves Múzeum:

Kézműves Múzeum Híres Múzeumok Delhiben

A Kézműves Múzeum a Bhairon úton található Delhiben. A múzeum olyan, mint egy oázis, amelyben terrakotta házak, sárfülkék festményekkel a falon, nádtetővel, amelyek mind visszavezetnek bennünket a falusi élethez és az emberek korábbi életmódjához. A múzeum tele van az ország minden tájáról származó kézműves termékekkel, fafaragásokkal, szokásos hagyományos művészetekkel stb.

7. Légierő Múzeum:

Légierő Múzeum

Az Air Force Museum Palamban található, amely a város külvárosában található. Repülőgépek és fegyvertárgyak gyűjteménye található, amely bemutatja az indiai légierő történetét. A galériák tele vannak képekkel, amelyek bemutatják az indiai légierő történetét, egyenruhákat, fegyvereket stb..

8. Shankar Nemzetközi Babamúzeum:

Shankar Nemzetközi Babamúzeum - Híres múzeumok Delhiben

A Shankar International Dolls Museum Bahadur Shah Zafar Marg területén található. K. Shankar Pillai politikai karikaturista volt, akinek a legnagyobb babagyűjteménye volt a világ minden tájáról. Egy baba ihlette, amelyet a magyar nagykövettől ajándékba kapott a Nemzetközi Gyermekverseny díjaként. Azóta az indiai babákat külföldről kapott vagy eladott ajándékokra cserélik.

9. Szanszkriti Kendra Terrakotta és Fémmúzeum:

Szanszkriti Kendra terrakotta és Fémmúzeum híres múzeumai Delhiben

A Gurgaon Roadon található szanszkriti Kendra Múzeum az emberek mindennapi életét mutatja be. Így hívják őket „mindennapi művészeteknek”. Van egy stúdió, ahol művészek dolgoznak, és terrakottát és fémes műalkotásokat készítenek az élet ábrázolására.

10. Országos Rendőrmúzeum:

Országos Rendőrmúzeum

A Nemzeti Rendészeti Múzeum a Lodi úton található. A múzeum elgondolkodtatja az embereket a rendőrségről, a bűnügyi bűncselekményekről a régi időktől a modern időkig és az evolúcióig. A kiállított tárgyakat az ország minden tájáról, valamint néhányat a világ különböző részeiről is elvitték.

Íme néhány Delhi legjobb múzeuma. Tetszik? Kérjük, ossza meg véleményét.