9 híres múzeum Kolkata képekkel

A Nyugat -Bengáli államban található Kolkata városa az Öröm városa néven ismert, mert élénk város és Paloták városa, mert mindenütt kúriákat és épületeket tartalmaz. A várost számos park, híd, a fenséges Édenkert, templomok, könyvtárak, szobrok és emlékművek, sőt múzeumok is megáldják..

Népszerű és gyönyörű múzeumok Kolkata képekkel:

Itt található a híres múzeumok Kolkata, India.

1. Indiai Múzeum:

múzeumok Kolkatában

Az indiai múzeumot 1814 -ben alapították, és ez teszi India legrégebbi múzeumává. Hat régészeti, művészeti, antropológiai, geológiai, állattani és növénytani szakaszt tartalmaz, 35 galériára osztva. Ritka gyűjteménye van régiségekből, dísztárgyakból, csontvázakból, egyiptomi múmiából, állatokból és sok más tárgyból.

2. Netaji Bhavan:

Netaji Subhash Chandra Bose rezidenciáját emlékcsarnokká alakították számára, amely mindent elárul az életéről és a szabadságharcáról. A múzeum bemutatja az általa használt tárgyakat. Ott van az asztala, az ágya, a ruhája, a cipője, a toll, amivel írni szokott, az öltözék, amelyet „khakee” -ben viselt, valamint néhány fegyver és lőszer.

3. Márványpalota:

A Marble Palace egy golyókból készült kastély, amely a város északi oldalán található, az 1800 -as évek végén. Ez egyike azoknak a kúriáknak, amelyeket alapítása óta jól karbantartottak, és nagyon elegánsnak tűnnek. Egy gazdag kereskedő készítette, aki szerette a művészetet, és a ház nyugati szobrokat, viktoriánus bútorokat és indiai és európai művészek festményeit tartalmazza. Ettől eltekintve csillárok, régi órák, padlótól a mennyezetig érő tükrök stb.

4. Képzőművészeti Akadémia:

Képzőművészeti Akadémia India legrégebbi művészeti galériájában. Különálló galériákban különböző neves művészek festményei láthatók Indiából. az iskolák vagy más intézmények kiállítása is helyet kapott. A művészeti galéria színházi színpadhoz kapcsolódik a rendszeres színházak számára, amelyek érdeklik Kolkata lakosságát.

5. Birla Ipari és Technológiai Múzeum:

A Birla Ipari és Technológiai Múzeumot a Gurusaday Dutt úton, a Nemzeti Tudományos Múzeumok Tanácsa kezeli. Ez az első tudományos múzeum, amelyet 1954 -ben hoztak létre Indiában. Ebben a legfontosabb a Birlas iparágainak és üzleti vállalkozásainak információi. Illusztrálták a biotechnológiát, az élettudományt, a matematikát, a televíziót, a közlekedést, és rendszeres tevékenységeket és műsorokat tartanak, amelyek jól ismertek a résztvevő emberek számára.

6. A Victoria -emlékmű:

A Victoria -emlékművet Viktória királynő tiszteletére építette az indiai kulturális minisztérium a brit uralom idején. A királynő halálakor Lord Curzon kezdeményezte, hogy legyen egy emlékmű, amely kerttel, képekkel, szobrokkal ellátott emlékművel rendelkezik, és amely különféle tárgyakon keresztül mutatja be India történetét. Az emlékműben könyvtár is található. Az emberek a kolkatai Taj Mahalnak tartják.

7. Rendőrségi Múzeum:

A Kolkata -i Rendőrségi Múzeum dokumentumok, fényképek, fegyverek és lőszerek tárháza, például fegyverek, kardok, kések, bombák, valamint a kolkatai rendőrség és az öltözékek története. Megmutatták, hogy a rendőrség miként támogatta az embereket a múltból napjainkig.

8. Asutosh Indiai Művészeti Múzeum:

Az Asutosh Indian Museum of Museum a Kalkuttai Egyetem campusában található. Nevét Sir Asutoshról kapta, aki az egyetem rektorhelyettese volt. A múzeum fő motívuma az volt, hogy az indiai művészet fázisainak mintáit összegyűjtse, és a bengáli művészetre helyezze a hangsúlyt.

9. Gurusaday Múzeum:

A Gurusaday Múzeum a Diamond Harbour -ban, bengáli népművészeti gyűjteményekkel, kézműves, terrakotta, kantha öltésekkel, népi paplanvarrásokkal, stb. Sir Gurusaday Dutt hozta létre, ahonnan a nevét.