18 különböző indiai menyasszonyi smink, amely trendi 2021 -ben

Minden menyasszony arról álmodik, hogy minden tökéletesen és pontosan megy, ahogy a nagy napjára tervezték. A vendéglátástól a vendéglistáig sok aggodalomra ad okot. Ha jó előre tervezi, akkor a smink legyen a legkisebb gond. Miután kiválasztotta a megfelelő öltözéket, valamint a megfelelő típusú ékszereket és kiegészítőket, összpontosítson a legújabb indiai menyasszonyi sminkre. Ez ronthatja a kinézetét vagy tönkreteheti. Tehát a smink alaposan kiválasztja az Önnek megfelelőt. Akár dél -indiai sminket, akár kasmíri menyasszonyi sminket szeretne, a különböző sminkstílusokban és a menyasszonyi viseletben vannak trendek, olvassa el itt, ha többet szeretne megtudni.

Az indiai menyasszonyi smink 2020 -ban felkapottnak tűnik

1. Indiai keresztény menyasszonyi smink:

Egy tipikus keresztény esküvőről alkotott elképzelésünk a habos fehér ruha, a finom és elegáns smink és a rengeteg virág körül forog. Bár az alapvető rituálék változatlanok maradnak egy hagyományos keresztény esküvőn, számos különbség van az észak -indiai keresztény menyasszony és a dél -indiai keresztény menyasszony alkotásában..

Észak -indiai keresztény menyasszonyi smink:

Észak -indiai keresztény menyasszonyi smink

Ebben a fajta indiai esküvőben a menyasszonyi smink látványa csodálatos fehér esküvői ruhák Észak -Indiában és Meghalayában. Az észak -indiai keresztény menyasszonyi smink nem hangos; különösen az alappal való hatások finomak és a lehető legtermészetesebbek.

 • Ajkak: Az ajkakhoz világos rózsaszín árnyalat használható, ha a menyasszonynak vékony ajka van. Ha a menyasszonynak vastag ajka van, használjon közepén matt rózsaszínt, fehér csillogással.
 • Szemek: Világosbarna és fekete kohl ceruza keverékét a felső és alsó szempillák peremén, szögletes ecsettel kell elkenni, hogy a fülledt hatás megjelenjen.
 • Ékszerek: Ezzel a megjelenéssel az illatos friss virágok és a gyöngy ékszerek szuper finomnak és frissítőnek tűnnek.
 • Frizura: Az indiai keresztény menyasszonyi frizurák a Twisted Bun, az Simple Accessorized Wavy Pony, a Twisted Top Notch Bun és a korona megjelenés, a bouffant hátsó konty, a tejeslány fonat, a bouffant konty és az alacsony futású póni stb..
 • Mehndi: A Mehndi nem része a hagyományaiknak.

Dél -indiai keresztény menyasszonyi smink:

Dél -indiai keresztény menyasszonyi smink

A sarik a déli indiai keresztény közösségek többségében esküvői öltözékként, nem pedig köntösként részesülnek előnyben, míg a goai és a konkáni keresztények inkább ruhákat viselnek, mint sarist. Ezek a sarik általában selymesek, aranyszár nehéz fonálmunkával, gyakran aranybronát blúzzal párosítva. Ezek a szári fehér vagy arany vagy bézs színűek. A Kerala keresztény menyasszonyok általában tiszta fehér Kasavu sarit viselnek, széles aranyhatárokkal és fehér vagy arany blúzzal. Lehet, hogy fátyollal párosítják, vagy nem.

 • Ajkak: A dél -indiai menyasszonyi sminkben az ajkak olyan színekkel világítanak, mint az őszibarack, rózsaszín vagy világos vörös.
 • Szemek: A hangsúly az arany és a gyöngyházfehér finom árnyalatain van, hogy a szem sminkje elegáns és szép legyen.
 • Ékszerek: A ruhához illő arany és gyémánt ékszerek – hagyományos nyakkendők, karszalagok, derékpántok, karperecek és dzsumkák.
 • Frizura: A dél -indiai menyasszonyi megjelenésnél gyakran a fátylat a fejhez rögzítik, ahol a menyasszony általában tiarát visel.
 • Mehndi: A Mehndi nem része a hagyományaiknak.

2. Indiai hindu menyasszonyi smink:

A hindu mitológia szerint a házasságok a mennyben dőlnek el, és miután összeházasodtak, a kötelék hét életre szól. Tehát, hogy megünnepeljük ezt a szerelmi köteléket, nézzük meg, hogyan készül fel egy hindu menyasszony erre.

Dél -indiai hindu menyasszonyi smink:

Íme a 4 dél -indiai állam menyasszonyi sminkje. Ezek a dél -indiai hindu (telugu, Karnataka, tamil, Kerala) menyasszonyi sminkstílusok többnyire hasonlóak.

1. Kerala menyasszonyi smink:

Kerala menyasszonyi smink

A Kerala menyasszonyok fehér és arany Kasavu sarit viselnek, sok arany ékszerrel. Az eleganciát és a kegyelmet a maláj menyasszony határozza meg, érintetlen száriban, virágokban és templomi ékszerekben. A keralai menyasszonyok különleges dél -indiai menyasszonyi sminket készítenek, amely természetesnek és hibátlannak tűnik. A Kerala hindu menyasszonyi smink nagyon finom. A menyasszonyok gyönyörű piros bindivel díszítik a homlokukat, mivel egyetlen Kerala menyasszonyi smink sem teljes vörös kötés nélkül.

 • Ajkak: A Kerala menyasszonyi smink magában foglalja az őszibarack vagy az őszibarack árnyalatainak finom árnyalatát, és próbálja ki a rózsaszín vagy piros színárnyalatok keverékét.
 • Szemek: Füstös Kohl vagy Kajal használja a szem kiemelésére és díszítésére. És legalább két -három réteg szempillaspirált, hogy ez a különleges parázsló legyen.
 • Ékszerek: Poothali, Elakkathali, Thalikoottam, Kuzhiminni, Manonmani és Dhalamin a hagyományos hosszú láncok közé tartoznak.
 • Frizura: A Kerala hindu menyasszonyi smink hosszú hajú fonatokat tartalmaz, gyönyörű fehér virágokkal vagy más virágkísérettel díszítve.
 • Mehendi: A Kerala esküvőknél a hagyományos és a modern dizájn egyaránt népszerű. A kristálymehndi és a tetoválásmehndi is lendületet vesz Kerala menyasszonyai között.

2. Telugu menyasszonyi smink:

Telugu menyasszonyi smink

A telugu kultúrája sok egyszerűséget rejt magában. Ami a telugu menyasszonyi sminket illeti, az ékszerek, a frizura és a jelmez nagyon gazdag és elegáns, ezért az arc sminkjének nagyon könnyűnek kell lennie, hogy elkerülje a nagyon mutatós megjelenést. A kanjeevaramok a legjobb selyem sarik egy telugu esküvőre, és tökéletes megjelenést kölcsönöz neked, ha arany bajuband templomi ékszereket adsz hozzá.

 • Ajkak: Nem célszerű nagyon sötét árnyalatokat használni, mivel nem illik a hagyományos indiai menyasszonyi sminkhez.
 • Szemek: A szemceruza használata a szem kiemelésére és díszítésére. A szempillaspirál a szem felső és alsó szempilláit használja, és a szem sminkjét Kajal -val fejezi be.
 • Ékszerek: Az ékszerek egyszerű kialakításúak, és kultúrájuk előnyben részesíti a csiszolatlan gyémántokat.
 • Frizura: A menyasszony ékessége a fejétől kezdődik, ahol a haja középen elválik, és egy gyönyörű Papidi Billa helyezkedett el ezzel a partícióval úgy, hogy a kiegészítő kör alakú harangja közvetlenül a homloka felett fekszik..
 • Mehndi: Különböző minták díszítik a telugu menyasszonyi Mehndit.

3. Tamil menyasszonyi smink:

Tamil menyasszonyi smink

A tamil közösség, mint mindannyian tudjuk, hisz az egyszerű életben, és ez jól tükröződik az általuk követett házassági rituálékban. Ezért a tamil menyasszony és a vőlegény egyszerű megjelenést választ. A tamil menyasszony általában zári szegélyt visel, élénk színű szárit. Világos és élénk színeket választanak, például piros, zöld, sárga, stb. A szemek vannak kiemelve a legjobban, a többi egyszerű. Az ékszerek nehéz aranyból készülnek.

 • Ajkak: A tamil menyasszonyok többnyire a vörös vagy korall árnyalatokat részesítik előnyben.
 • Szemek: Ebben az indiai menyasszonyban a szemsmink színei a csillogó arany vagy csillogó réz szemhéjfestékek. A szemöldök közelében lévő területeken a halványabb szín jól néz ki.
 • Ékszerek: A menyasszonyokat általában gyöngyökkel, arany ékszerekkel és derékzárral, a derekán viselt díszekkel terhelik. Ez az összes tamil menyasszony aláírási jele.
 • Frizura: Ebben a hagyományban a haj csokor jázminvirággal és más kiegészítőkkel díszít.
 • Mehndi: A paisley -nyomat, a virágos építészet, a páva, az elefánt stb. Különböző mehendi minták a tamil menyasszonyi smink részeként.

4. Karnataka menyasszonyi smink:

Karnataka menyasszonyi smink

Az esküvő Karnataka államban többnyire egyszerű ügy, és kevesebb pompát és csillogást mutatnak, és jobban összpontosítanak a hagyományos rituálékra. Ami az esküvőket illeti, a kannádiak inkább ragaszkodnak az ősrégi szertartásokhoz, valamint a hagyományos öltözékekhez. A kanadai menyasszony esküvői öltözéke rendkívül dekoratív, amely a hagyományos 9 yardos szárival párosul, amelyet Navvari-nak hívnak.

 • Ajkak: A Karnataka menyasszonyi sminkben a vörös és hasonló színű ajakárnyalatokat használják.
 • Szemek: Ebben a hagyományban a menyasszony szeme ragyogó. Használhat szemceruzát és sötét árnyalatú szemhéjfestéket.
 • Ékszerek: A menyasszony sok arany ékszert visel, mint például a Maangtika, több arany nyaklánc, Kamarbandh a derék körül, jhumkas a fülben és zöld üveg karkötő a kezében, mint egy Maharashtrian menyasszonyé.
 • Frizura: Hagyományosan egy kanadai menyasszony a haját magas konty vagy fonás stílusban csinálja, és sok virággal díszíti.
 • Mehendi: A mehendi / henna az évek során a menyasszony sminkjének szerves részévé vált, függetlenül attól a régiótól vagy vallástól, amelyhez tartozik. És így még egy kannada menyasszony is hennát alkalmazott a kezére és a lábára az esküvő előtt.

Észak -indiai hindu menyasszonyi smink:

Itt található az észak -indiai hindu menyasszonyi smink. Ezek egy külön állam különböző stílusai és kultúrája.

1. Odisha menyasszonyi smink:

Odisha menyasszonyi smink

Hagyományosan a menyasszonyt a BoulaPatta néven ismert sárga szári díszíti, piros szegéllyel. A modern Oriya menyasszonyok azonban inkább olyan bonyolult sarikat viselnek, mint a Benarasi vagy a kanjeevaram vagy akár a helyi vörös Ikkat selyem saris vagy hasonló színek, díszes zari vagy flitteres munkákkal. Párosítja a szárit egy gyönyörű brokát blúzzal. A dupatta vagy az Uttariyo egy másik szükséges része az Oriya menyasszony esküvői öltözékének. A menyasszony hozzáillő fejfedőt visel, mint a vőlegény.

 • Ajkak: Az Odisha menyasszonyi sminkben leginkább rózsaszín vagy piros színeket használnak.
 • Szemek: Ebben a hagyományban a szem fényes megjelenésű, használhat szemceruzát, csillogó vagy sötét árnyalatú szemhéjfestéket.
 • Ékszerek: A menyasszony általában gyönyörű ékszereket visel, lehetőleg aranyból, beleértve a nyakláncot, fülbevalót, karperecet és gyűrűt.
 • Frizura: Különböző frizurák: hosszú zsinór, divatos zsinór hajtott zokni konty, rendetlen alacsony konty, ékszeres frizura stb..
 • Mehendi: A mehendi / henna az évek során a menyasszony sminkjének szerves részévé vált. Hagyományosan Alta színezi az Odisha menyasszony kezét és lábát.

2. Gudzsaráti menyasszonyi smink:

Gudzsaráti menyasszonyi smink

Az esküvők Gujaratban élvezetes, szórakoztató dolgok. A gudzsaráti emberek nagyon hagyományos módon élvezik az esküvőt, hagyományos esküvői öltözékben és rituálékban, amelyek a gudzsaráti kultúráját szimbolizálják. Egy gudzsaráti menyasszony a Panetar nevű vörös -fehér szárit viselné. A gudzsaráti menyasszonyok sminkjét általában egyszerűnek tartják, hangsúlyt fektetve tulajdonságaik javítására és az arc felderítésére. A szemöldökét keretező Bindis segít különlegessé tenni a menyasszony megjelenését.

 • Ajkak: A mély színárnyalat kiemeli az ajkakat.
 • Szemek: Sötét színű szemceruza, műszempillák, Kohl és sok csillogás a szemhéjon a szemek befejezéséhez, ami feltűnő megjelenést kölcsönöz.
 • Ékszerek: Hagyományosan a gudzsaráti menyasszony sok Kundan ékszert, maangtikát, karkötőt, etnikai fülbevalót, nyakláncot és karperecet visel.
 • Frizura: Általában a hajat klasszikus kontyban söpörik fel, és az elegáns haj kiegészítők teszik teljessé a megjelenést.
 • Mehendi: A gudzsaráti menyasszonyi megjelenést olyan mehendi minták, mint a virágos és páva minták, egyszerű motívumok, szimmetrikus kialakítás, karkötő stílusú mehndi vagy karkötő mehndi alkotják.

3. Radzsasztáni menyasszonyi smink:

Radzsasztáni menyasszonyi smink

Van valami igazi egy radzsasztáni nő menyasszonyi öltözékében. Általában a Lehenga vagy a ghagra selyemből készül, és dombornyomással hímzett. Az Odhni vagy a fátyol a radzsasztáni hagyományok jelentős része, és a menyasszony fejének eltakarására szolgál. Egy radzsasztáni menyasszony valószínűleg a Borla-t (golyó alakú hajválasztó díszt) viselné színesebb lehengával. A menyasszonyt a nehéz ékszerekkel látják el, Lehengát pedig világos sminkkel, hátrakötött hajjal.

 • Ajkak: Halvány világos ajakszínek, rózsaszín, piros színek többnyire a Radzsasztáni menyasszonyi megjelenésben használatosak.
 • Szemek: A Kohl és a szempillaspirál sötétben használható és kiemeli a szemet.
 • Ékszerek: A radzsasztáni menyasszony fontos ékszerei a „Bor”, a „Timanniya” és a „bajuband”.
 • Frizura: Top csomós konty, klasszikus fonat, halfarkú fonat, puff, oldalsó Juda, egyszerű póni – mind radzsasztáni menyasszonyi frizura.
 • Mehendi: A paizsok, virágminták és finom vonalak együtt örökzöld és népszerű menyasszonyi választássá teszik ezt a dizájnt ebben az indiai esküvői megjelenésben.

4. Marathi menyasszonyi smink:

Marathi menyasszonyi smink

A marathi menyasszonyt az egyszerűség, az elegancia és a csillogó mosoly határozza meg. A marathi esküvői smink finomsága hangsúlyozza belső szépségét, amely világosítja egyszerű öltözékét. Hagyományos marathi menyasszony díszíti a PaithaniSaree-t (kéttónusú selyemszövetet), amelyet kézművesek szőnek néhány hónapig. A marathi menyasszonyi PaithaniSaree tiszta selyemből készül, és általában leveles zöld, aranysárga vagy padlizsán színű, szokatlan zari szegéllyel és papagáj, páva vagy virág hagyományos motívumaival.

 • Ajkak: A Maharashtrian menyasszonyi smink legjobb választási lehetőségei a vörös és a korall finom árnyalatai.
 • Szemek: A sötét kohl bélés teljes vonalát használja a vízvonal és a szempillák mentén, kiemelve a szem természetes formáját.
 • Ékszerek: A gyöngy ékszerek marathi menyasszonyt használnak, ezért a menyasszony által hordott összes ékszer az arany és a gyöngy tökéletes keveréke.
 • Frizura: A marathi menyasszonyi frizurákat azok a kiegészítők alkotják, amelyekkel díszítenek – a menyasszonyi konty mundavalyával egy ilyen típus.
 • Mehendi: Patolazari munka marathi mehndi tervezés, páva ihlette marathi Mehandi tervek, motívum marathi mehendi minták a legújabb marathi menyasszonyi mehendi típusok.

5. Pandzsábi menyasszonyi smink:

Pandzsábi menyasszonyi smink

Míg a vörös az indiai menyasszonyok hagyományos esküvői színe, ismert, hogy a pandzsábi menyasszonyok más színeket is választanak, például zöldet, aranyat, fuksziát és narancsot. A menyasszony lehengát visel, hozzá illő dupattával, amellyel eltakarja a fejét. A menyasszonyok sok ékszert viselnek, részben aranyat, míg mások modern ékszereket. A menyasszony sógornője egy Kalire szettet köt a csuklójához. Ezek kupola alakú arany vagy ezüst dísztárgyak, amelyekhez több csüngő kapcsolódik.

 • Ajkak: A pandzsábi menyasszonyi smink élénk, élénk ajakszínekkel rendelkezik, mint például piros, rózsaszín, barna stb., Amelyek megfelelnek az általános esküvői öltözéknek.
 • Szemek: A pandzsábi menyasszonyi smink megjelenése füstös szemeket tartalmaz, csillámokat és ragyogást, szemhosszabbításokat, hosszú szárnyú szemceruzát a szépség fokozására.
 • Ékszerek: A menyasszonyi Kalire, a Mangtika, a karperecek, a Nath, a Chooda (hagyományos színes vörös és elefántcsont karperec négyes többszörösével), a Kamarbandh és a Paijaniya néhány szükséges összetevő.
 • Frizura: A pandzsábi frizura számos variációval állt elő, például kopott, lefelé vagy formális.
 • Mehendi: A pandzsábi Mehndi menyasszonyi mintái gazdag virágmotívumokkal és gyönyörű díszítéssel rendelkeznek, amelyek egyedivé teszik őket a maguk módján.

6. Bengáli menyasszonyi smink:

Bengáli menyasszonyi smink

Ha bengáli menyasszony lennél, akkor a hagyományos Atpoure stílusban egy piros Benarasi selyem száriba öltöznél, zari munkával. A bengáli menyasszonyi smink megjelenése merész vörös ajakkal, elpirulással és éles szárnyú szemceruzával kiemeli a bronz árnyalatú szemhéjfestéket, határozott, jól meghatározott szemöldököt és sűrű, zamatos szempillákat, amelyek kiemelik ezeket a híres bengáli mandula alakú szemeket. A hagyományos smink gyönyörűen kiegészíti a hagyományos bengáli menyasszonyi díszeket, például a Chandanbindi fehér shola anyagú mintákat – a jólét és a jó szerencse érdekében.

 • Ajkak: A bengáli menyasszonyi megjelenés a hírességek menyasszonyától az igazi menyasszonyig a lényeg, és élénkpiros színt kölcsönöz az ajkaknak.
 • Szemek: A bengáli esküvői smink nagy és merész szemeket, csillogó szemhéjfestékeket és nagy kohl-bélelt szemeket tartalmaz.
 • Ékszerek: A bengáli menyasszonyok általában teljesen arany ékszereket viselnek, míg egy matha Patti, egy kis aranykorona, két nyaklánc, fehér és piros karperec.
 • Frizura: Stílusos alacsony Juda vagy konty, kötött frizura, nyitott frizura különböző frizurák. Virágokat, kontyláncokat, Matha Patti -t és hajcsipeszt használnak a haj kiegészítőkhöz.
 • Mehendi: A bengáli mehndit vagy a vörös Alta -t indiai nők használják kezeik és lábaik díszítésére.

3. Indiai muszlim menyasszonyi smink

Az iszlám a világ egyik kiemelkedő vallása, és több mint 1,6 milliárd követője van. Az esküvőt a Szent Koránban megbízatásként említik, az iszlám kultúra szerves részét képezik. Lássuk, hogyan készül fel egy muszlim menyasszony a D-napjára.

Dél -indiai muszlim menyasszonyi smink:

Dél -indiai muszlim menyasszonyi smink

Az esküvő fő napján vagy a Nikah szertartás napján a menyasszony erősen redős lehengát visel, élénk színben, hagyományosan vörös árnyalatokban, hosszú arany hímzett blúzzal. A dupatta a fejére van terítve, és a vállára és a derekára formázva tartja a lépést a régi érzelmekkel, miközben bemutatja a menyasszony ruházatának és ékszereinek gyönyörű aranyhímzését. A maangtika a hidzsáb alá kerül.

 • Ajkak: Ebben a hagyományban az ajak smink használata csak a finom árnyalatok, amelyek megfelelnek a menyasszony öltözékének.
 • Szemek: A Kohl célja a megjelenés javítása, valamint a csillogó szemhéjfesték.
 • Ékszerek: A dél -indiai muszlim menyasszony nyakkendőt, szegecselt fülbevalót, fejékszereket, karperecet és derékövet visel. A Kerala muszlim menyasszonyok többnyire ezt a 3 nyakláncot viselik – Padi Mala, Aalochana Mala és Chakrakanni Mala.
 • Frizura: A hullámos nyitott haj és a kontyok kiegészítőkkel a dél -indiai muszlim menyasszonyok divatos frizurái közé tartoznak.
 • Mehendi: A muszlim esküvői smink megjelenésében a mehndi bonyolult mintái a menyasszony tenyerén, kezén és lábán jönnek létre.

Észak -indiai muszlim menyasszonyi smink:

Észak -indiai muszlim menyasszonyi smink

A muzulmán menyasszonyi smink is fejlődött, akárcsak az öltözék, és nagy utat tett meg a hagyományos sminkelési technikáktól. A kasmíri menyasszony úgy néz ki, mint egy angyal a Lehengában. A hagyományos arany szemek és vörös ajkak helyett a muszlim menyasszonyok is elbűvölőbb sminket választanak. A hangsúly az intenzív füstös szemeken és a lágy ajkak színein van, rózsaszíntől, koralltól és őszibaracktól kezdve.

 • Ajak: Ebben a hagyományban az ajak smink árnyalatai piros, rózsaszín, barna, amelyek illeszkednek a menyasszony öltözékéhez.
 • Szemek: A szem füstös és sötét. A megjelenés befejezéséhez éles, eltúlzott grafikus szemceruzát is használhat. Pár vastag szempillaspirál kabát és műszempilla illik ehhez a megjelenéshez.
 • Ékszerek: A Kundals nevű fülbevalókat, a bokákat Nupura néven ismerik, és a hold, mint egy fejdísz, amelynek variációi szinte minden indiai esküvőn láthatók, úgynevezett Dekdaman, mind a menyasszonyi ékszerek alapvető részei..
 • Frizura: A csillogó kiegészítőkkel díszített zsemle és fonat divatos.
 • Mehndi: Virágos, bonyolult, leveles, motívum, geometriai a különböző típusú mehndi minták.

4. Indiai buddhista menyasszonyi smink

A buddhista esküvő nagyon különbözik a más vallások esküvőitől. Lényeges, hogy nem egyezik az üdvösség útjával, amint azt Budhha Úr hirdette. Így készül a buddhista menyasszony.

Dél -indiai buddhista menyasszonyi smink:

Dél -indiai buddhista menyasszonyi smink

A valláshoz hasonlóan a buddhista esküvők mélyen spirituálisak, ahol nagyobb hangsúlyt fektetnek a fogadalom teljesítésére, nem pedig a szigorú vallási gyakorlatokra. A buddhista esküvők jelentősen különböznek az indiai más kultúrák esküvőitől, pompa és bemutató nélkül. A menyasszony saree -t visel, amely általában fehér árnyalatú, valamint a NalalPata, amely fejdísz, medálok, ékszer stílusú karma zenekar, karperecek és művek.

 • Ajkak: A dél -indiai buddhista menyasszonyi smink világos árnyalatú ajakszíneit használja.
 • Szemek: Ez a dél -indiai esküvői smink egyszerű és józan. Ebben a hagyományos szem sminkben csak kajal és szempillaspirál.
 • Ékszerek: Az ékszerek közé tartozik a gyöngy, arany ékszerek Maangtikka/ Nalalpata -val, amelyek az általános ruhához tartoznak. A menyasszony is arany Kamarbandot visel.
 • Frizura: A frizura magában foglal kontyot gajrával és egyéb dekoratív hajkiegészítőket.
 • Mehndi: Az elegáns henna kialakítás a tenyértől a könyökig terjed.

Észak -indiai buddhista menyasszonyi smink:

Észak -indiai buddhista menyasszonyi smink

A Tai Phake buddhista közösség az észak -indiai buddhisták egy típusa; ezek az emberek egyszerű stílusú házasságot kötnek. A menyasszony és a vőlegény hagyományos ruhákat visel, Muga selyem szettben, otthon kézzel szőtt. A menyasszony általában fehér szárit visel arany szegéllyel, más néven Mekhela Chador. Egy asszam menyasszony fehér és aranyban viselné a kényelmes selyem mekhela-t, a szoknyát, blúzzal és csádor kendővel.

 • Ajak: Az ajak árnyalat többnyire tisztességes vöröset vagy világosabb árnyalatot használ.
 • Szemek: A Kajal, Kohl, szempillaspirál, szemceruza és szemhéjfesték meghatározott megjelenést kölcsönöz a szemnek. Széles, sötét megjelenés biztosítja a menyasszony szemének kiemelését.
 • Ékszerek: Egyszerű, hagyományos aranyszínű ékszerek, amelyeket a menyasszony-nyaklánc, a fülbevaló és a karperec használ.
 • Frizura: Ebben a hagyományban kontyos frizurát használjon néhány kiegészítővel.
 • Mehendi: A mehendi kialakítás lefedi a tenyereket, elegáns és egyszerű.

5. Indiai Jain menyasszonyi smink

Indiában az egyik kiemelkedő vallásnak tekintik, Maharashtra a legmagasabb dzsain népességgel. Az esküvők ebben a békeszerető közösségben meglehetősen egyszerűek, és sok bonyolult rituálé szabályozza őket, amint azt vallási szövegeik jelzik.

Dél -indiai Jain menyasszonyi smink:

Dél -indiai Jain menyasszonyi smink

Elsősorban Maharashtra és Karnatakában találhatók a Digambar Jain közösségek, és így a Digambara házassági rituálék befolyásolják Dél- és Nyugat -Indiát. A menyasszony hagyományos sarikat visel arany szegéllyel, valamint a hagyományos ékszereket. A menyasszony megjelenése egyszerű, természetes és hibátlan. A menyasszony egy elegáns bindit is visel, amely kiegészíti a megjelenését. Dél -indiai arany ékszerek díszítik ezt a menyasszonyt Payal mellett. A dél -indiai menyasszonyi smink fénypontja a szem. A szem smink megteremti az öltözékhez szükséges drámát. Használjon arany és sárga világos csillogó árnyalatokat a szem sminkeléséhez.

 • Ajkak: A legtöbb Jain menyasszony előnyben részesíti a vörös és hasonló színű ajakárnyalatokat.
 • Szemek: A legjobb indiai menyasszonyi smink a Jain menyasszonyok számára műszempillákat használ szempillaspirállal. A szemeket Kajal borítja, és a szárnyas szemceruza még lebilincselőbbé teszi a szemet.
 • Ékszerek: Az ékszerek csodálatosak, a hagyományos megjelenés és a modern stílus ötvözete, tökéletes kiegészítőket készítenek. Nath, Bajuband visel, hogy extra varázst varázsoljon a dél -indiai menyasszony egész megjelenéséhez.
 • Frizura: A gajrával és maangtikával készült frizura útban van ennek a menyasszonynak.
 • Mehendi: A bonyolult hagyományos mehndi minták egy dél -indiai Jain menyasszony kezét használják.

Észak -indiai Jain menyasszonyi smink:

Észak -indiai Jain menyasszonyi smink

A ShwetambarJains elsősorban Gujaratban, Rajasthanban és Uttar Pradeshben, Észak -Indiában koncentrálódott, ezért az ilyen típusú Radzsasztáni menyasszonyi megjelenés magában foglalja a menyasszonyt a Lehengában és a choliban. Előnyösen a vörös és hasonló színek általában. A Lehengas gyakran nehéz hímzéssel rendelkezik, gyöngyökkel és aranyszálakkal. Néha hímzéssel dolgoznak kövekkel és kristályokkal. Párosítja a lehenga cholit egy Odhni -val, amelynek ugyanolyan nehéznek és átlátszatlannak kell lennie, mint a Marwari menyasszonynak az esküvő alatt.

 • Ajkak: Az ajak színe általában vörös, vagy kiegészíti a menyasszony öltözékét
 • Szemek: A Kohl és a szempillaspirál használata kissé szándékos és nagylelkű, hogy jelezze azoknak a nagy szemeknek a létezését, amelyek egy adott napon egy kis kényeztetést igényelnek.
 • Ékszerek: A menyasszony által használt ékszerek nagy része Jadau, Meenakari és Kundan kidolgozott munkája, amely a Marwar régió különlegessége.
 • Frizura: Az észak -indiai Jain menyasszonyi frizura gyönyörű fonatot tartalmaz. Általában a haj, nézd, tartalmaz egy kényelmes kontyot vagy fej hátra frizurát, hogy jól tartsa a Rakhrit.
 • Mehendi: A design páva, mangó, virág és hálógyöngy. Ezek a minták egyedülállóak, mert lefedik az egész kezet, az ujjhegytől a könyökig.

További tippek:

Az alábbiakban bemutatunk néhány tippet, amelyeket a menyasszonynak figyelembe kell vennie, hogy a lehető legjobban nézzen ki D-napján:

 1. A tisztítás, tonizálás és hidratálás rendszeresen, legalább három hónappal az esküvő előtt történik.
 2. Rendszeresen hámlasztja le a bőrt, és naponta 2-3 alkalommal mossa le az arcát.
 3. Kezdje rendszeres arc- és hajfürdővel legalább havonta egyszer, és legalább 6 hónappal azelőtt.
 4. Kezdje otthoni gyógymódokkal a bőr tónusának és bőrminőségének javítására.
 5. Masszírozza rendszeresen a kezét és a lábát olívaolajjal, hogy puha és szép legyen.
 6. Meditálj rendszeresen. A boldog elme ragyogó bőrt eredményez.
 7. Igyon bőségesen vizet és rendszeresen méregtelenítse a testét.

Az indiai esküvői megjelenést a régió egyedi szokásai és gazdag történelme határozza meg. Reméljük, tetszett olvasni az indiai menyasszonyi megjelenésről és jelentőségéről. Ezek a legelegánsabb indiai menyasszonyi megjelenések. Tehát ki lopta el a szívedet ezek közül? Hagyja észrevételeit az alábbiakban, és mondja el nekünk – szívesen hallanánk felőletek! Oszd meg ezt a cikket a falán. Örökké szeretni fog!