7 tehokasta vinkkiä ikkunan tiivistymistä vastaan!

Ikkunan tiivistymisestä tulee ongelma monissa kotitalouksissa heti sateisen ja talvisen ajan saapuessa. Miksi se on oikeastaan ​​ongelma, johon pitäisi puuttua? Ennen kaikkea tämä lisää homeen muodostumisen riskiä ikkunassa. Tämä on tietysti melko vaarallista kaikkien asukkaiden terveydelle. Tästä syystä sinun tulee päästä eroon kondensaatiosta ja poistaa se säännöllisesti.

Ikkunan tiivistyminen ei ole merkki vanhoista ikkunoista

tiivistettä ikkunan sisällä

Onko kondensaatio merkki viallisista ikkunoista?

Onko oikeasti ongelma ikkunoissa, joihin tiivistyy vettä? Monet ihmiset panikoivat ja ovat huolissaan ikkunoiden laadusta heti, kun ikkunaan tiivistyy. Tämä on täysin tarpeetonta, koska sen muodostuminen on täysin normaalia.

Se on jopa merkki siitä, että sinulla on todella ilmatiiviit ja hyvin eristävät ikkunat. Fyysisten sääntöjen mukaan on täysin selvää, että näin tapahtuu: Sinulla on lämmin pinta sisällä ja kylmä ulkopuolella. Tämä on tilanne, jossa tiivistymistä muodostuu. Joten keskitytään siihen, miten tämä vältetään. Se ei ole niin vaikeaa kuin luulet!

Vältä kondensoitumista ja myös homehtumista

ikkunat pyyhitään pois kondenssivedestä

Ikkunan tiivistymisen pyyhkiminen on tärkeää, mutta miten se tehdään oikein?

Heti kun huomaat ikkunasta tiivistyneen veden, pyyhi se pois. Sinun tulisi käyttää yksinkertaisia, mutta samalla sopivia työkaluja. Voit käyttää kangasta tai paperipyyhkeitä. Aloita ikkunaruuduista ja siirry sitten varovasti ikkunanpuitteisiin. Puhdista myös ikkunalauta ja kaikki muut pinnat, joihin se saattaa vaikuttaa. On tärkeää, että tarkistat yhä uudelleen, ettei ikkuna ja sitä ympäröivä alue ole alkanut homehtumaan. Mitä nopeammin tiedät tämän, sitä helpompi on poistaa muotti. Muuten, meillä on hyödyllinen artikkeli tästä aiheesta verkkosivustollamme. Tästä löydät tietoa homeen korjaustoimenpiteistä. Kemiallisia valmisteita käytetään laajalti kaupassa, mutta ne ovat haitallisia terveydelle.

Säännöllinen ristituuletus auttaa paljon

ideoita kotitalousvinkkejä tiivistymiskotiideoita

Tuuleta kunnolla

Oikea tuuletus on paras tapa estää kondenssiveden muodostuminen ikkunaan. Mutta monilla meistä on vääriä käsityksiä siitä, miten tämä todella tehdään. Useimmat meistä kallistavat ikkunaa. Perustelut tälle ovat, että sen oletetaan säästävän energiaa. Tässä tapauksessa vältät myös kylmän ilman pääsyn taloon kerralla. Toinen väite on ymmärrettävä, kun taas ensimmäinen – täysin väärä. Itse asiassa menetät yhtä paljon energiaa muutamassa minuutissa avoimen ikkunan kanssa kuin silloin, kun se on sen päällä. Suurin osa lämmöstä on seinissä. Kondenssiveden haihtumisen osalta tämä strategia on jopa haitallinen. Päinvastoin tapahtuu ja riski tilanteen heikkenemisestä on vielä suurempi. Sinun tarvitsee vain tuulettaa koti kaksi tai neljä kertaa. Tämä tarkoittaa, että avaat ikkunat ja ovet niin, että talossa on vedos. Huomaat, että näiden toimenpiteiden vaikutus tulee välittömästi. Sillä on myös monia muita myönteisiä seurauksia.

Sinun tulisi myös hallita höyryn muodostumista!

kondensoitumista ikkunalaudalle

Tunnista kosteuden lähteet

Toinen hyödyllinen vinkki olisi tunnistaa kotisi kosteuden lähteet. Jotkut voivat neutraloida tavalliset toimenpiteet. Erityisesti ruoanlaitossa ja uinnissa on höyryä. Jos kotona on paljon kasveja, se lisää myös kosteutta. Myös vaatteiden kuivaus kotona ja höyrylaivojen käyttö vaikuttavat tähän. Alla on vinkkejä siitä, mitä tehdä useimmissa näissä tilanteissa.

Kondenssi on hyvä – näin voimme kertoa, että se on liian kostea!

tiivistymistä ikkunassa kotivinkkejä ideoita

Hyvä ilmankierto auttaa estämään ikkunan tiivistymistä

kondensaatioikkunan kotivinkitVaatteiden kuivaus

Toinen suuri ongelma ikkunoiden kondensoitumisen välttämisessä on vaatteiden kuivaus. Jos sinulla ei ole kuivausrumpua, sinun on löydettävä toinen vaihtoehto. Todella pakkas- ja sateisina aikoina vaatteiden kuivaaminen parvekkeella ei olisi mahdollista. Tässä on täydellinen vinkki kosteutta vastaan: On olemassa telttamaisia ​​kannettavia vaatekuivaimia. Nämä ovat yleensä retkeilyä varten, mutta ne voivat toimia myös kotona. Voit ripustaa vaatteesi tähän. Ne kuivuvat suhteellisen nopeasti ja tuskin kosteutta poistetaan prosessin aikana. Tilojen lämmittäminen on tervetullut sivuvaikutus.

Kondensaatio ei ole suuri ongelma, jos pystyt käsittelemään sitä

kondensaatioikkuna hienoja kotivinkkejä

Kostean ilman asianmukainen kierrätys

Toinen toimenpide liittyy pattereiden oikeaan sijoittamiseen. Parhaat mahdolliset paikat eivät selvästikään ole kulmissa ja reunoissa. Pikemminkin sinun pitäisi olla hyvässä asemassa Ilmankierto mahdollistaa. Tämä puolestaan ​​on tehokas keino estää ikkunan tiivistymistä.

Sinun on pyyhittävä kondenssivesi pois säännöllisesti 

tiivistetyn veden kotitalousvinkit inspiraatiota

Lämmitys ikkunassa

On olemassa teknisiä toimenpiteitä, kuten ikkunalämmitys. Sitä on saatavana eri versioina, ja se voi mukauttaa ulko- ja sisäpintojen lämpötilan toisiinsa. Silloin ei muodostu kondensaatiota. Jos muut toimenpiteet eivät kuitenkaan ole sinulle monimutkaisia, sinun kannattaa ehkä keskittyä niihin alussa. Voit sitten säästää itsellesi tekniset resurssit.

Pyyhintä ei saa tehdä huokoisilla välineilläkondensaatioideoita kotitaloudelle

Ymmärrä ikkunan tiivistymisen torjumisen edut!

Lopuksi haluamme vakuuttaa teille, että ikkunan tiivistyminen ei ole oikeastaan ​​niin suuri ongelma. Kuten näet itse, se voidaan ratkaista hyvin yksinkertaisilla toimenpiteillä. Joten sinun ei pitäisi mitenkään huolehtia päätäsi siitä. Lopuksi sinun on otettava tämä hyväksi neuvoksi, jonka avulla voit huolehtia kotisi kosteuden vähentämisestä. Koska ilmanvaihto ja kaikki muut toimenpiteet ovat ehdottoman hyväksi sinulle ja kaikille muille kotitaloudessasi asuville!

Naura ja käytä kondenssivettä johonkin talvitaiteeseen!

tiivistymisideoita kotivinkkeihin

vältä tiivistymistä ikkunoiden sisään

Varmista, että lämmityslaitteissa on hyvä ilmankierto?

vältä tiivistymistä kotitalouksien kärkiin

kondenssivesi sopii erinomaisesti kotitalousvinkkeihin

vältä kondensoitumista

Toinen hieno työ kondensaatiossa!

tiivistymistä ikkunataiteen ideoihin

taidetta ja hyviä kotitalousvinkkejä kondenssivesi

Toivotamme sinulle hyvää talvea, jossa on vähän tiivistynyttä ikkunaa!

hienoja kotivinkkejä - ideoita kondenssivedelle

ihana inspiraatio - vinkkejä kondenssivedelle