Ilmapallo takaa unohtumattomat hetket!

Tule kanssamme!

Jopa keskiajalla esi -isämme haaveilivat, että jonain päivänä he voivat kellua vapaasti ilmassa. 1500-luvulla Leonardo da Vinci onnistui toistamaan vuosien tutkimuksensa lintujen siivistä uskomattoman yksityiskohtaisina piirustuksina paperille ja kehittänyt tällä tavalla ensimmäisen lentokoneen (ns. Ornitopterin) ainutlaatuisen konseptin; Mutta vasta yli 300 vuoden kuluttua neron unelma vihdoin toteutui. Lentäjien esi -isät – kuumailmapallot ja ilmalaivat – saivat laajalti tunnustusta kaikkialla Euroopassa 1700 -luvulla. Nykyään ilmapallolentoa pidetään edelleen jännittävänä seikkailuna matkailuharrastajalle, jolla on taipumus äärimmäisyyksiin. Tämä poikkeuksellinen ilmailu vapauttaa adrenaliinia ja aiheuttaa positiivisia tunteita. Ilmapallosta avautuu upea näköala – rakennukset näyttävät pieniltä laatikoilta, koko maisema muistuttaa palapeliä! Mutta tiedätkö ilmapallon historian ja missä voit nauttia tästä unohtumattomasta kokemuksesta tänään?

Ilmapalloilu – Ilmapallolento ei tunne rajoja

ilmapalloilu mielenkiintoisia muotoja

19. syyskuuta 1783 historian ensimmäinen kuumailmapallo nousi ilmaan – ranskalainen fyysikko Pilatre de Rozier lähetti ilmaan kolme hieman erikoista matkustajaa: ankan, kukon ja lampaan. Eläinten avulla hän halusi tehdä kokeen ja tutkia lentämisen vaikutuksia eläviin olentoihin.

Ensimmäisen lennon todellisten ihmisten kanssa aluksella suorittivat kaksi kuukautta myöhemmin Montgolfier -veljekset. Koska Ranskan kuningas Ludvig XVI ei halunnut ottaa vastuuta mahdollisen onnettomuuden seurauksista, hän ehdotti aluksi, että kuolemaan tuomitut vangit käytettäisiin ilmapalloilijoina tässä lentotestissä. Ajatus kuitenkin hylättiin, ja kaksi veljeä ja tuolloin kuuluisa aristokraatti François Laurent d’Arlandes nousivat ilmapallolle; ilmapallo pysyi ilmassa 10 minuuttia ja kattoi 2 kilometrin matkan.

Kuumailmapallolla on pitkä historia

ilmapallon ratsastushistoria

Ranskalainen ilmapalloilija Jean -Pierre Blanchard ylitti ensimmäisenä Englannin kanaalin ja levitti uusien kulkuneuvojen mainetta Euroopan rajojen yli – hän järjesti 7. tammikuuta 1793 ensimmäisen ilmapallolennon Yhdysvalloissa. Pian sen jälkeen, kun bollingista tuli Ranskan aristokratian tapa, kävi ilmi, että nämä valtavat koneet aiheuttivat suurta kauhua maanviljelijöiden keskuudessa – aluksi he näkivät ilmapallot tulen hengittävinä lentävinä leijoina! Vuonna 1932 sveitsiläinen tiedemies Auguste Piccard nousi stratosfääriin kaasupallolla ja asetti maailmanennätyksen 16,940 metriin, mutta hänen ilmapallon korkeusennätys rikottiin useita kertoja seuraavien vuosien aikana. Vuonna 1999 ranskalainen Bertrand Piccard teki ensimmäisen maailmanmatkan ilmapallolla yhdessä englantilaisen Brian Jonesin kanssa – koko lento Sveitsistä Afrikkaan kesti 19 päivää, 21 tuntia ja 55 minuuttia.

Ilmapalloilu on ainutlaatuinen kokemus, mutta missä tarkalleen?

ilmapalloilu vaikeaa

Linnunäkymä kaupunkeihin ja kauniille alueille parvekkeelta takaa unohtumattomat hetket ja tuo koko perheen lähemmäksi toisiaan. Mutta mitkä ovat jännittävimpiä paikkoja tällaiselle seikkailulle?

  • Espanja ja Pyreneet – vuorijono erottaa Espanjan Ranskasta ja antaa sinulle mahdollisuuden paitsi ihailla vuoria, kiviä ja luontoa ylhäältä, myös tutustua Pyreneiden tuntemattomaan puoleen. Salaperäiset metsät, värikkäät kylät ja keskiaikaiset linnat ja luostarit tuovat sinulle tuntemattomia tunteita, eikä niitä yksinkertaisesti unohdeta jälkeenpäin!
  • Cappadocia – Turkki ilahduttaa matkailuharrastajia kallioisten aavikoiden, kanjonien ja oliivimetsien kultaisella hiekalla: ne luovat tarkkailijan tunteen ikään kuin hän olisi surrealistisessa maailmassa aivan toisella planeetalla!

Ainutlaatuinen lento Cappadocian yli

ilmapallo kappadocia lentää

  • Temeculan kaupunki Kaliforniassa ja suljettu laakso – yli 35 viinitilaa odottavat sinua täällä! Heti ilmapallolennon jälkeen järjestäjät kutsuvat sinut viininmaisteluun!
  • Serengetin kansallispuisto kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Näkymä ylhäältä paljastaa rikkaan eläinmaailman monimuotoisuuden ja antaa sinulle mahdollisuuden lentää yhdessä lintujen kanssa ja antautua tälle maagiselle maailmalle kokonaan!
  • Albuquerque, New Mexico – 7. -15.10.2017 voit nauttia upeasta ilmapallonäyttelystä täällä! Anna taika kansainvälinen ilmapallotapahtumas lumoa! Oletko tarpeeksi rohkea osallistumaan festivaaliin itse??
  • Kansainvälinen kuumailmapalloviikko järjestetään Château -d’Oexissa Sveitsissä joka vuosi tammikuun toisella puoliskolla – upea näköala Alpeille houkuttelee satoja ilmapalloilijoita ympäri maailmaa, joiden upeat ja vaikuttavat ilmapallot eri muodoilla ja värit näyttävät yhdeltä asialta nauttivat suuresta katselukyvystä. Tapahtuma on yksi maailman tärkeimmistä ja kuuluisimmista ilmapallofestivaaleista!

Tule kansainväliselle kuumailmapalloviikolle Alpeilla

ilmapalloilevat lentävät Alpit

Valitettavasti emme voi kuvata kaikkia näkemisen arvoisia paikkoja ja suuria ilmapallojuhlia yhdessä artikkelissa. No … tärkeintä tässä on, että olet jo oppinut jotain poikkeuksellista ilmailusta! Sinulla on vain yksi asia jäljellä – sinulla on tarpeeksi rohkeutta tutkia itse lentomaailmaa!

Ilmapalloilu – unohtumaton kokemus

ilmapallolento

Ilmapalloilu – nauttia värikkäästä ja värikkäästä elämästä

ilmapalloilu mielenkiintoista lentävää hauskaa

Ilmapalloilu – heti lennon jälkeen sinut kutsutaan viininmaisteluun!

viinitilan ilmapalloilu mielenkiintoista