Keväänpuhdistuksen tarkistuslista ja muita fiksuja vinkkejä

Nyt on kevät. Kauniilla säällä ja enemmän auringonsäteillä tulemme kaikki hitaasti ulos talvimassasta, tunne energiaa ja hyvää mieltä. Joten nyt on täydellinen aika miettiä tämän vuoden kevätsiivousta. Siivoaminen, imurointi, piilottaminen, pyyhkiminen, lajittelu, ikkunanpesu – kaikki tämä voi ärsyttää jopa todellista siivousta. Tämä pätee erityisesti, jos sinulla on suurempi asunto ja siksi sinulla on vielä enemmän tekemistä. Hyvin suunnitellun suunnitelman ja hyvin jäsennetyn keväänpuhdistuksen tarkistuslistan ansiosta kaikki on varmasti helpompaa. Seuraavilla riveillä annamme sinulle muutamia käytännön vinkkejä, joiden avulla saat kotisi loistamaan puhtaana viikonlopun aikana.

Keväänpuhdistuksen tarkistuslista auttaa sinua tekemään tämän työn nopeammin

Kevään siivouksen tarkistuslista ja muut älykkäät vinkit kodin puhdistamiseen on tehty helpoksi

Pukuhuone

Vuodenaikojen muuttuessa on aika vaihtaa syksy / talvivaatteet, valmistella lämpimät untuvatakit säilytystä varten ja herättää värikkäät hameemme lepotilasta. Tätä varten ota kaikki syksyn ja talven vaatteet, asusteet, kengät jne. Kaapista ja lajittele ne sitten kolmeen luokkaan – asiat, jotka sopivat sinulle edelleen ja joita haluat käyttää seuraavan kauden aikana, lahjoitettavat ja hävitettäviä asioita. Pese ja kuivaa kaikki ensimmäisen luokan vaatteet, asusteet ja kengät, taita ja järjestä ne yhdeksi suureksi Säilytyslaatikko kannella. Tee sama vaatteiden, asusteiden ja kenkien kanssa kevät / kesäkaudella. Kun olet tyytyväinen valintaasi, järjestä uudet asusi kaappiin. Sinun olisi tietysti pitänyt puhdistaa, tuulettaa ja maustaa se laventelipussilla etukäteen.

Kevään siivouksen tarkistuslista ja muut älykkäät vinkit järjestävät ja lajittelevat vaatekaappisi hyvin

makuuhuone

Vietämme keskimäärin kolmanneksen päivästämme makuuhuoneessa, mikä tekee siitä yhden kodin tärkeimmistä huoneista. Joten kun olet järjestänyt pukuhuoneesi, tässä sinun pitäisi siirtyä eteenpäin. Aloita käärimällä kaikki olemassa olevat matot ja pyytämällä ne ammattimaisen mattojenpesualan yrityksen puoleen. Painepesurilla ja riittävän suurella ulkoalueella voit tietysti tehdä tämän itse. Pese kaikki liinavaatteet, tyynyt, peitot ja verhot. Anna patjan tuulettua hyvin ja käännä se sitten ympäri. Puhdista kaikki valot ja varjostimet, yöpöydät ja hyllyt, ikkunat ja ikkunanpuitteet. Lattia tulee imuroida ja pyyhkiä loppuun.

Keväänpuhdistuksen tarkistuslista ja muita fiksuja vinkkejä

olohuone

Kuukausina Koronapandemia Monet olohuoneet on jouduttu muuttamaan suosituista hangouteista ystävien kanssa kotitoimistoiksi. Vieraiden puute ja jokapäiväinen kotona oleminen johtivat nopeasti olohuoneen sotkuun. Muinaisten Feng Shui -opetusten mukaan tällainen häiriö kotona sallii negatiivisten energioiden pysähtymisen aiheuttaen väsymystä, stressiä ja huonoa mielialaa. Joten kevätpuhdistuksen jälkeen tunnet olosi onnellisemmaksi ja täynnä positiivista energiaa.

Myös tässä huoneessa kaikki matot tulee kääriä ja puhdistaa. Verhot, istuin- ja koristetyynyt, irrotettavat päälliset, pöytäliinat ja muut tekstiilit on pestävä. Puhdista myös ovet ja kahvat, ilmastointilaitteen suodatin, kaikki valokuva- ja kuvakehykset.

Ota myös kaikki kirjat ja aikakauslehdet hyllyiltä ja pyyhi ne kuivalla mikrokuituliinalla. Jos et ole jo tehnyt niin, korvaa kaikki talvikoristeet kauniilla Kodin sisustus ponnahtaa. Laita kimppu tuoreita kevätkukkia kauniiseen maljakkoon. Jos huoneessa ei ole ollut kasveja tähän asti, tämä on täydellinen aika lisätä hieman raikkautta ja elämää tunnelmaan. Vaikka sinulla ei olisi vihreää peukaloa, siellä on paljon helppokäyttöisiä huonekasveja, jotka voivat kestää hieman laiminlyöntiä.

Keväänpuhdistuksen tarkistuslista ja muut keittiön siivousvinkit yhdessä

Keittiö ja ruokailutila

Keittiö ja ruokailutila ovat talon huoneita, jotka on yleensä puhdistettava eniten. Tämä ei tietenkään tarkoita, että ne tarvitsevat vähemmän huomiota kevätpuhdistuksen aikana. Mutta päinvastoin! Kirjoita seuraavat tehtävät kevätpuhdistuksen tarkistuslistaasi:

Puhdista kaikki sähkölaitteet ja tarkista, ettei niissä ole vikoja. Asiantuntijan on käsiteltävä ne. Tyhjennä, sulata ja pese jääkaappi ja pakastin huolellisesti. Tarkista kaikki elintarvikkeet, mukaan lukien mausteet, ja hävitä ne, joiden päivämäärä on päättynyt. Puhdista ja desinfioi uuni ja liesi, mikroaaltouuni, liesituuletin, kahvinkeitin, vedenkeitin, sekoitin ja paljon muuta. Kiinnitä enemmän huomiota pesukoneeseen, kuivausrumpuun ja astianpesukoneeseen. Nämä suuret laitteet on kalkinpoistettava noin kolmen kuukauden välein veden laadusta riippuen. Puhdista ja desinfioi myös roskakori, kaikki leikkuulaudat ja astiat. Teroita kaikki veitset ja keittiösakset.

Puhdistusvinkki: Kalkinpoisto voidaan helposti puhdistaa vedenkeittimen pohjasta pienellä etikalla tai sitruunahapolla. Sinun tarvitsee vain lisätä muutama ruokalusikallinen sitä veteen, kiehauttaa ja kaada pois noin 5 minuutin kuluttua. Sitruuna auttaa myös pitämään mikroaaltouunin puhtaana. Laita tätä varten lasillinen vettä, puoli lasillista etikkaa ja muutama sitruunaviipale mikroaaltouunin kestävään kulhoon. Käytä tätä seosta mikroaaltouunissa 3-5 minuuttia maksimiteholla. Tahrat on paljon helpompi pyyhkiä pois jälkikäteen.

Kevään puhdistuksen tarkistuslista ja muut älykkäät keittiön siivousvinkit

kylpyhuone

Kylpyhuoneen ja wc: n puhdistaminen on epäilemättä kevään siivouksen epämukavin tehtävä. Näissä huoneissa on korkein kosteus ja siten tietysti suurin riski homeen kasvulle. Kylpyhuoneen ja wc: n kevätpuhdistuksen tarkistuslistan pitäisi näyttää tältä:

Aloita ruiskuttamalla kaikki laasti valitsemallasi muotinpoistoaineella, anna sen liota ja pyyhi harjalla. Puhdista ja desinfioi seuraavaksi tuuletusaukko, suihkuverho, hanat, kylpyamme, pesuallas, wc. Tyhjennä ja harjaa hammasharjojen ja hammastahnan, meikin, kosmetiikan, lääkkeiden ja puhdistusaineiden hyllyt. Tarkista ja hävitä kaikki vanhentuneet tuotteet.

Puhdistusvinkki: Pesualtaan tai kylpyammeen tahrat ja ruoste voidaan helposti poistaa pienellä ruokasoodalla ja perunalla. Leikkaa peruna helposti puoliksi, lisää leivinjauhe leikkeeseen ja hankaa sen avulla likaiset tai ruosteiset alueet. Se, joka sisältyy vihanneksiin Oksaalihappo sekä ruokasoodan hankaavat ominaisuudet tekevät todellisia ihmeitä täällä.

Kevätpuhdistuksen tarkistuslistan ansiosta tämä vuosittainen työ on tavallista nopeampaa ja nautinnollisempaa. Kytke lempimusiikkisi päälle ja anna koko perheen liittyä mukaan!

Keväänpuhdistuksen tarkistuslista ja muita fiksuja vinkkejä parvekkeen ulkopintojen puhdistamiseen