Martens talossa, autossa tai puutarhassa? Kuinka päästä eroon pienestä ryöstäjästä!

Ensi silmäyksellä näätä, etenkin kivikko, näyttää söpöltä fretiltä, ​​joka on ollut suosittu lemmikki tuhansien vuosien ajan. Kivikarja, Saksan yleisin näätä, ei sovellu lemmikkieläimeksi. Päinvastoin, sitä pidetään tuholaisena! Pieni öinen saalistaja on ansainnut tämän aseman syystä. Näätä talossa, autossa tai puutarhassa voi aiheuttaa valtavia pysyviä vahinkoja. Vaikka se on tehokas hiirien ja rottien metsästyksessä, se puree myös kaapeleita, tunneleita seinien läpi ja levittää vaarallisia sairauksia. Kaikki etsii aluetta, ruokaa ja suojaa. Jos olet jo kärsinyt kalliosta näätävauriosta, haluat todennäköisesti löytää yksinkertaisen, nopean ja edullisen ratkaisun tähän ongelmaan mahdollisimman nopeasti. Kuten Päästä eroon martensista pysyvästi talossa, autossa tai puutarhassa, voit selvittää muutaman seuraavan rivin.

Kivikarja on ansainnut myös toisen nimen: näätä

Marten talossa, autossa tai puutarhassa Kuinka päästä eroon rosvosta! marten kiipeää autoon

Mistä tietää, onko näätä talossa vai puutarhassa??

Ehkä et ole vielä varma, onko sinulla edes näätä talossasi tai puutarhassa. Sitten sinun täytyy katsoa ympärillesi, piiloutua ja kuunnella. Tunkeilijasi harvoin on hiljaa. Indeksoitavat äänet ullakolta varhain aamulla, illalla ja yöllä, naarmut sadevesikouruihin, puihin ja seiniin, tunneleihin ja eristeen reikiin, ryöstöjäännökset ja tietysti ulosteiden ja virtsan jäljet ​​ovat selviä merkkejä siitä, että kotisi asuu näätä.

Martens piiloutuu useimmiten ullakolle

Marten talossa, autossa tai puutarhassa Kuinka päästä eroon rosvosta! näätä ullakolla

Päästä eroon martensista talossa tai puutarhassa

Jos näätä talossa on tosiasia, sinun on toimittava nopeasti päästäksesi eroon siitä. Perussääntö on seuraava: estä ja vasta sitten lukitse. Koska kaikki näätät ovat yöllisiä ja nukkuvat päivällä, joskus kova ääni, musiikki ja ultraäänilaitteet voivat riittää pelottamaan pieniä jyrsijöitä. Erityiset näätätuotteet, jotka haisevat eläimille epämiellyttävästi, ovat myös erittäin tehokkaita.

Ammattilaiset käyttävät usein eläviä ansoja siepatakseen näätä ja vapauttaakseen sen sitten takaisin luontoon. Nämä eivät ainoastaan ​​aiheuta eläimelle paljon stressiä (myös tappavaa), vaan myös purrautumisvaara. Tarvitset myös erityisen Kalastuslupa paikalliselta metsästysviranomaiselta.

Kun se on estetty, sinun on löydettävä kaikki sisäänkäynnit ja reiät, joista näätä pääsee taloon, ja tiivistä ne hyvin metalliverkolla tai rakennusvaahdolla. Lopuksi vie kulkureitit, kuten laskuputket, kaiteet, sadevesikourut ja jopa puut erityiset näätäharjat marten todiste.

Jos talossasi on näätä, älä sulje häntä ulos, muuten pienet kuolevat

Marten talossa, autossa tai puutarhassa Kuinka päästä eroon rosvosta! nallevauva puussa

Pidä nastat poissa autosta

Ainakin yksi 200 autosta Saksassa kärsii näätävaurioista vuosittain. Jos et halua olla osa näitä tilastoja, sinun on ryhdyttävä toimenpiteisiin suojataksesi näätä vastaan. Strategia on käytännössä sama: estäminen ja lukitseminen. Yksi suosituimmista tavoista pitää näätä pois autostasi on yksinkertaisesti tiivistää moottoritila teräsverkolla, harjaverhoilla tai rei’itetyillä metallilevyillä. Voit nyt tehdä tämän myös autotallissa.

Toimenpiteet ovat kuitenkin osoittautuneet tehokkaiksi Suurjännite- ja ultraäänilaitteet todistettu. Sähköiskut ovat vaarattomia, mutta niin pelottavia, että näätä ei uskalla murtautua toiseen kertaan.

Martens puree kaapeleita uteliaisuudesta ja alueensa merkitsemiseksi

Marten talossa, autossa tai puutarhassa Kuinka päästä eroon rosvosta! marten nappaa kaapelin

Jos talossasi, puutarhassa tai autossasi on näätä tai jos olet huolissasi sen ulkonäöstä, kannattaa ehdottomasti ryhtyä toimiin yöllisiä saalistajia vastaan. Niiden tulisi olla tehokkaita, halpoja ja luonnollisesti lajikohtaisia ​​samanaikaisesti. Tuholaisasemastaan ​​huolimatta näätällä on sama oikeus elämään kuin muillakin eläimillä.

Pyökkinokka voi hypätä jopa kahden metrin korkeuteen

Marten talossa, autossa tai puutarhassa Kuinka päästä eroon rosvosta! näätä kiipeää puuhun