Mitä tarkalleen tiedät quinoan ravintoarvoista?

Syö kvinoaa ja elä terveenä

Tiesitkö, että maailma on tuntenut quinoa -viljasadon yli 3000 vuoden ajan? Tämä kasvi on peräisin Andien päiväntasaajan ja trooppisista alueista, ja se oli maissin ohella mayojen peruselintarvike vuosisatoja sitten. Tämän viljellyn kasvin tärkeiden etujen vuoksi alkuperäiskansat nauttivat säännöllisesti quinoan kulutuksesta: toisaalta quinoalle on ominaista lukuisat terveyttä edistävät ominaisuudet ja korkeat ravintoarvot, ja siksi sillä on myönteinen vaikutus ihmisiin organismi. Toisaalta, se on helppo kasvattaa korkeilla vuoristoalueilla huonolla säällä. Etelä -Amerikka on edelleen suurimpien kvinoaviejien luettelon kärjessä; Quinoa kulki Euroopan läpi ja nauttii kasvavasta herkusta ympäri maailmaa. Nykyään Peru ja Bolivia ovat kaksi johtavaa kvinoan tuottajaa.

Kvinoan ravitsemukselliset arvot- miksi sinun täytyy syödä kvinoaa säännöllisesti?

syödä quinoan ravintoarvoja

Korkean kuitupitoisuuden vuoksi tätä viljaa pidetään probioottisena, se parantaa suolistoflooraa ja auttaa ruoansulatusongelmissa. Lisäksi yhdeksän korvaamattoman aminohaponsa kanssa quinoa on yksi proteiinipitoisista elintarvikkeista, jotka uudistavat ja parantavat kehon soluja. Tässä olevat hiilihydraatit eivät anna verensokerin nousta ja pitävät verensokerin normaalissa rajoissa.

Kvinoa on erityisen runsaasti magnesiumia, joka varmistaa sydän- ja verisuonijärjestelmän oikean toiminnan, ehkäisee sydämenlyöntejä ja muita sairauksia, ja sitä pidetään tärkeänä kolesterolia alentavana aineena. Tämä ruoka tarjoaa meille myös B2 -vitamiinia, mangaania ja kuparia – tämä yhdistelmä välttämättömiä mineraaleja on hyväksi terveydellemme ja vahvistaa immuunijärjestelmäämme. Kvinoa sisältää kalsiumia, vahvistaa luita ja auttaa nivelongelmissa.

Kvinoan valmistus

quinoa naerwerte renigen

Kun lisäät kvinoaa, voit korvata ruokasi nopeasti ja helposti riisin tai jauhelihan. Tämä ruoka voidaan tarjoilla alkupalana, pääruoan lisukkeena tai jopa jälkiruokana. Ainesosa on melko helppo valmistaa – ennen ruoanlaittoa sinun on pestävä se seulan läpi ja puhdistettava huolellisesti. Kvinoan valmistelu vie hyvin vähän aikaa, joten sinun on oltava varovainen, ettet ylikypsennä sitä.

Monet asiantuntijat ja kokit nauttivat ravitsevia quinoa -jyviä luonnollisena ruokana, joka on täydellinen vauvojen ruokintaan. Ravitsevat quinoa -maitopuurot ovat nykyään erityisen suosittuja nuorten äitien keskuudessa ja niistä tulee yhä tärkeämpiä. Aikaa säästävä valmiste tekee siitä yhden pienimpien suosituimmista elintarvikkeista: sinun täytyy vain ohittaa kvinoa keittämisen jälkeen ja sekoittaa se jogurttiin tai maitoon heti sen jälkeen.

Vegaanit nauttivat quinoan raakakulutuksesta päivittäin

Syö quinoa raakana

Toinen vaihtoehto olisi syödä quinoa raakana – rakeet jätetään veteen 12 tunniksi ja huuhdellaan sitten perusteellisesti. Nämä voidaan sitten lisätä erilaisiin vihreisiin salaatteihin, tarjoilla paistettujen paprikoiden ja porkkanoiden kanssa tai yksinkertaisesti syödä hieman sitruunamehua ja valkosipulia. Useimmat kasvissyöjät ja vegaanit pitävät raakaa quinoaa herkuna – se antaa heille tarvittavan energian koko päivän ajan ja nopeuttaa aineenvaihduntaa.

Quinoa -ravitsemustiedot – Tabbouleh -salaatti, jossa on quinoaa, tomaatteja ja persiljaa

ravitsemuksellinen quinoa -salaatti

quinoa naerwerte tabule -salaatti

Herkullinen ja terveellinen salaatti quinoalla ja pinaatilla

quinoa lähellä pinaattia

Kvinoan ravitsemukselliset arvot- Kvinoaa voi esiintyä myös yhdessä sitruunoiden, inkiväärin ja porkkanoiden kanssa

porkkana quinoa ravintoarvot

inkivääri -quinoa -salaatti

Rakettia, kurpitsaa ja quinoaa voidaan tarjoilla salaattina

quinoa kurpitsa

Quinoa Ravitsemustiedot – Quinoa, jossa on kuivattuja hedelmiä ja ruusukaaleja

ruusukaalin quinoa

Kasviskeitto quinoalla ja vihanneksilla

kasviskeitto quinoa ravintoarvot

ravitsemuksellinen quinoa -keitto

Kvinoan ravintoarvot- Valmista Meksikon takot uudella ja alkuperäisellä tavalla

tako quinoa

Kvinoa vihannesten kanssa – herkullinen ja ravitseva ruokalaji

quinoa luonnolliset vihannekset

Kvinoaa voidaan myös tarjota kanan kanssa

quinoan ravintoarvot syövät terveellisesti

quinoa ravitsemuksellinen arvo kana

quinoan ravintoarvot kana

Quinoa kanaa, sieniä, timjamia ja sipulia

quinoa -ruokaa

Paprika täynnä quinoaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, kurpitsaa ja tomaatteja

quinoa ravintoarvot paprika

Quinoa merenelävien kanssa

quinoa ravintoarvot merenelävät

quinoan ravintoarvot intialainen keittiö

quinoa -katkarapuja

Lohta Quinoan kanssa

lohi quinoa

kala quinoa

quinoan ravintoarvot terveet

Kvinoaa voi myös tarjota jälkiruokana yhdessä eri hedelmien kanssa

quinoa ravintoarvot herkullinen ruoka

quinoa suklaata

quinoa ravintoarvot jälkiruoka

quinoa ravintoarvot herkullisia