Punaviinitahrojen poistaminen – miten ja milloin se todella toimii?

Pitäisikö paniikkia, jos kaadat vahingossa punaviiniä vaatteille, matoille tai huonekaluille? Se riippuu! Ei ole välttämättä vaikeaa tai mahdotonta poistaa punaviinitahroja. Mutta sinun on toimittava mahdollisimman nopeasti. Menestysmahdollisuudet pienenevät joka sekunti. On kuitenkin sanottava, että nykyaikaiset tekstiilit on yleensä luotu siten, että niitä on helppo hoitaa ja tahrat eivät tunkeudu syvyyksiin. Voit myös käyttää useita menetelmiä. Näitä ovat ne, jotka ovat tehokkaita myös itsepäisille tahroille.

Sinun pitäisi toimia nopeasti punaviinitahrojen kanssa

pusero poistaa punaviinitahrat kotitalousvinkkejä

Voit poistaa punaviinitahrat valkoviinillä

Jos pidät useita pulloja viiniä kotona ja nautit sekä punaviinin että valkoviinin juomisesta, olet todennäköisesti onnekas tahrojen puhdistamisessa. Heti sen jälkeen, kun olet kaatanut punaviiniä paitaan, matolle tai muulle tekstiilille, kaada sen päälle valkoviiniä.

Tämä toimii erittäin hyvin vain tahroille, jotka eivät ole kuivuneet. Valkoviinin pitäisi pysyä tahralla muutaman minuutin ajan. Sen jälkeen sinun on pestävä pois hieman saippualla.

Vankat tekstiilit mahdollistavat aggressiivisemman lähestymistavan

poista punaviinimatto poista punaviinitahrat

Ruokasoodaa ja valkoviiniä

Pinttyneille tahroille voit lisätä hieman ruokasoodaa punaviiniin, kunnes se muuttuu paksuksi. Jätä tämä seos punaviinitahralle hetkeksi ja pese sitten pesukoneessa tavalliseen tapaan.

Pehmeille kankaille tarvitset hellävaraisia ​​menetelmiä

punaviinitahrat poistavat ideoita ja inspiraatiota

Menetelmä maidon kanssa

Maito poistaa myös erittäin tehokkaasti punaviinitahrat. Ennen kuin kaadat tämän päälle, sinun on ensin kuivattava tahra huolellisesti lautasliinalla. Likaantunut tekstiili tulee laittaa jonkinlaiseen astiaan. Kaada maito tämän päälle ja odota, kunnes se on täysin imeytynyt. Mitä nopeammin teet kaiken tämän, sitä suurempi on mahdollisuus menestyä tahrojen poistamisessa. Anna seistä noin tunti ja huuhtele pois viileällä vedellä.

Punaviinitahrat ovat yleisempiä, joten valmistaudu muutamilla kotihoidoilla

poista punaviinitahrat keittiöideoita kotivinkkejä

Myös suola auttaa

Voit poistaa melko paljon erilaisia ​​tahroja suolalla. Voit käyttää sitä punaviinin, mutta myös rasvan jälkien puhdistamiseen. Ripottele suolaa vaurioituneelle alueelle. Odota, kunnes neste on täysin imeytynyt. Sitten voit pestä pois.

Nykyaikaisilla tekstiileillä on usein tahroja hylkiviä ominaisuuksia

punaviinitahrojen poistaminen kotitalousvinkit punaviinin poistaminen

Vetyperoksidi

Tämä on yksi menetelmä, jolla voit poistaa hieman vanhempia punaviinitahroja. Tätä varten sinun on sekoitettava vetyperoksidi nestemäiseen saippuaan. Suhteen tulisi olla yksi yhteen. Jos punaviinitahra on jo kuiva, se todennäköisesti toimii hieman vaikeammin. Mutta se ei ole mahdotonta. Paksimman kankaan ominaisuuksilla on myös tärkeä rooli tässä.

Maito on hyvä lääke tahroille

poista punaviinitahrat poista punaviinitalouden vinkit

Glyseriini – kolme menetelmää

Menetelmä 1

Glyseriini on myös hyödyllinen työkalu, kun haluat poistaa punaviinitahrat. Tätä menetelmää suositellaan erityisesti värillisille kankaille. Tarvitset 50 g glyseriiniä ja munankeltuaisen. Sekoita molemmat yhteen ja levitä tahraan. Sen jälkeen sinun pitäisi antaa vaikuttaa muutaman tunnin ajan. Sen jälkeen voit pestä pois vedellä.

Nauti ruusuviinistäsi, koska voit poistaa tahrat!

poista punaviinitahrat poista punaviinin lasitahrat

Menetelmä 2

Glyseriinin kanssa on toinen lähestymistapa. Tällöin tahra on kostutettava ensin. Sitten sinun pitäisi antaa sen seistä vedessä liuenneen glyseriinin kanssa. Odota muutama minuutti ja pese pois.

Kotihoidot, kuten glyseriini ja suola, auttavat punaviinitahroja vastaan

poista punaviinitahrat pöytä punaviini puiset huonekalut

Menetelmä 3

Voit silti sekoittaa glyseriiniä yksitellen astianpesuaineeseen ja lisätä 8 kertaa enemmän vettä. Sitten tarvitset puhdasta sientä. Kasta tämä seokseen. Aseta se sitten lihan päälle ja anna sienen imeä punaviiniä. Huuhtele lopuksi puhtaalla vedellä.

Partavaahto, vesi astianpesuaineella ja ruokasooda voivat auttaa!

poista punaviinitahrat kotiideoita kotiin vinkkejä

Käsittele punaviinitahrat partavaahdolla

Voit silti yrittää käyttää parranajovoidetta punaviinitahran poistamiseen. Käytä sitä vain. Voit pestä kankaan koneella poistamatta parranajovoidetta. Valitse korkein sallittu lämpötila tälle vaatteelle.

Aina ei voi juoda punaviiniä huolellisesti. Mutta voit varmasti tehdä jotain tahroille!

poista punaviinitahrat tyyliideat poista punaviini

Yleisiä vinkkejä

Luultavasti mietit, mikä näistä menetelmistä on sinulle paras. Ratkaiseva tekijä on tekstiilimateriaali, koska se riippuu siitä, missä määrin puhdistusaineet voivat vahingoittaa sitä. Happoja sisältäviä ja hankaavia aineita tulee käyttää erittäin varovasti paksujen tekstiilien kanssa. Hellävaraiset ovat tietysti parempia. Kestävämpiä kankaita varten voit yhdistää useita lähestymistapoja!

Punaviinin saastuminen ei ole harvinaista

Poista punaviinitahrat pöytäliinasta punaviinillä

Voit myös poistaa punaviinitahrat valkoviinillä

trendit elämäntapa poistaa punaviinitahrat