Az újszülött csuklás gyógyításának módjai

Szülőként kötelességévé válik a babával kapcsolatos minden apró dolog ismerete és megértése. Az egyik ilyen dolog, ami nagyon gyakori, de nem sokat tudunk róla, a csuklás. Míg a felnőttek csuklása gyakran vicc témája. Ahogy azt a jeleknek tekintjük, hogy egy közeli és kedves ember hiányzik, a csecsemőknél ez egy kicsit más. Mivel testük túl kicsi és törékeny, a baba csuklása rázkódást okozhat, ami kényelmetlenséget okozhat nekik.

baba csuklás

A csecsemő olyan gyakran csuklik, mint felnőtt, és néha még gyakrabban. Mivel a testük még mindig hozzászokik a közös légzési folyamathoz. Egy fiatal anya hajlamos lehet aggódni amiatt, hogy hasonló kellemetlenségben látja gyermekét. De itt segítünk nekik ellazulni és megérteni ezt a gyakori jelenséget. Tehát tanuljunk meg és fedezzük fel, hogy mi és miért van a baba csuklásában.

Tartalomjegyzék:

  • Baba csuklás a terhesség méhében
  • A baba csuklás okai és tünetei
  • Haladó tippek és trükkök a csuklás elkerülésére
  • A csuklás normális vagy veszélyes?
  • Van -e szükség orvoshoz fordulni??
  • Hogyan lehet azonnal megállítani a csuklást?

Csuklás a terhesség alatt:

Amikor a baba elkezdi gyakorolni a légzést, a rekeszizma alig mozog; ezek a kis mozdulatok csuklást okoznak, amikor a baba még az anyaméhben van. A baba csuklás a terhességi méhben olyan jelenség, amelyet bár kevesen tapasztalhatnak folyamatosan. Más anyák egyáltalán nem tapasztalhatják ezeket a magzati csuklásokat.

A baba csuklás okai és tünetei:

Bármilyen nyomás a rekeszizomra görcsöket okozhat, amelyek végül csukláshoz vezethetnek.

[Lásd még: Hogyan böfögjünk egy babát]

Íme néhány egyéb gyakori ok:

1. Túltáplálás:

A túladagolás nyomást gyakorol a baba testére. Mivel a szervezet még mindig nincs felkészülve arra, hogy a szükségesnél több ételt vegyen be. Ez a nyomásgyakorlás a baba csuklásához vezet.

2. Gyors etetés:

Míg a túltáplálás rossz hatással lehet a baba testére, a gyors etetés is. Gyakran azt mondják nekünk, hogy lassan és türelmesen etessük a babát, mivel még tanulják a megfelelő táplálékot. A gyors etetés ismét nyomást gyakorol a membránra, ami babacsukláshoz vezet.

3. Nem böfög a baba:

A legfontosabb dolog a baba etetése után, hogy megbizonyosodjon arról, hogy böfög. Csak akkor, ha a baba böfög, megérthető, hogy a testük elfogadta az ételt. Valamint mindenféle gáz felszabadul a böfögésen, elkerülve a csuklást.

4. ápolatlan haj:

Lehet, hogy nem sokan tudják ezt, de még a hajszál is, amely folyamatosan csiklandozza a baba fülét vagy nyakát, csuklást okozhat. Az egyenetlen érzés miatt, ami irritálja őket, majd csukláshoz vezet.

Haladó tippek és trükkök a csuklás elkerülése érdekében:

Fontos, hogy szem előtt tartsuk a gyakori okokat. Miért csuklik a baba, mert ez segíthet abban, hogy megtudja, mit kell tennie, amikor a baba csuklik. Íme néhány egyszerű tipp és trükk a baba csuklásához, a Gripe -hez

egy víz :

A markolatos víz jól ismert lehetőség, amelyet az anyák preferálnak. Amikor a baba bármilyen változási fázison és ebben az esetben csukláson megy keresztül. Segít megszabadulni minden kellemetlenségtől és irritációtól.

b) Várj:

Lehetséges, hogy sokan már tudják ezt, de nem elég türelmesek. A várakozás a legjobb tipp, hogy a baba visszatérhessen normális, csuklásmentes állapotába, mert elmúlik.

c) cumi:

Míg a cumit nem túl jó dolognak tartják a baba számára. A mítoszok miatt, amelyek a csecsemőket szokták szoptatni. De a cumi valójában nagyon hasznos és praktikus a baba megnyugtatásához.

d) Böfögés:

Nos, az ismert és a nagyon gyakori trükk az, hogy hagyjuk böfögni a babát, a böfögés bármilyen nyomást fog ereszteni a baba rekeszizmára, de az ételt is összehangolja.

[Többet látni: 1 hónapos baba]

A csuklás normális vagy veszélyes?

A csuklás teljesen normális; nincs miért aggódni, mivel nem veszélyesek. A testben és a légzésben bekövetkező változások csukláshoz vezetnek. Bár gyakori a csuklás, előfordulhatnak olyan esetek, amikor a baba soha nem kap csuklást. Ebben az esetben sem kell a szülőnek vagy gondviselőnek aggódnia, mivel nem minden baba egyforma, így a testük vagy az étkezési szokásaik sem.

Van -e szükség orvoshoz fordulni??

Orvoshoz kell fordulni, ha a baba nem hagyja abba a csuklást. A csuklás állandó és kellemetlenséget okoz a babának, vagy ha sok köpetet termel. Ilyen esetekben ajánlatos a lehető leghamarabb orvoshoz fordulni. Annak érdekében, hogy képesek legyenek diagnosztizálni a csuklás egyéb lehetséges okait, és így megfelelőbb megoldást biztosítani.

Hogyan lehet azonnal megállítani a csuklást?

Ha nyilvános helyen tartózkodik, részt vesz egy eseményen, és a baba böfögni kezd. Tanácstalan marad, és azon gondolkodik, hogyan segíthet azonnal a babájának az irritációjában. Akkor már csak cumi és böfögő trükkök kellenek.

A cumi segít megnyugtatni a babát. A rágás és a csipkelődés ugyanúgy elvonja a baba figyelmét hirtelen kellemetlenségeitől. A cumi segít enyhíteni a stresszt, amelyet a baba teste érezhet, és azonnal enyhíti azt.

A baba böfögése egy másik módja annak, hogy azonnal megállítsuk a baba csuklását. Bármilyen nyomást enged le, amelyet a baba teste érezhet a túlevés vagy a gyors evés miatt. A böfögés túlzott mennyiségű ételt is felszabadít, ami kellemetlenséget és irritációt okozhatott.

A csuklás megszokott jelenség, amelyet különböző módon lehet kezelni. A csuklás végzetes lehet, ha rendkívül állandó és hirtelen. Mivel fennáll a valószínűsége, hogy evés közben megfullad az étel. Ezen egyszerű megoldások segítségével gondoskodhatunk a csecsemőkről és jobban tanulhatunk. Miért csuklik a csecsemők?.

Gyakran Ismételt Kérdések:

1. Tud -e etetni egy babát csuklással?

A csuklás az esetek többségében néhány perc múlva megszűnik, és várhat, amíg ugyanez következik, majd elkezdheti etetni a babát. Ha nincs senki, aki segítene vagy segítene, és a csuklás nagyon hirtelen és állandó, akkor jobb, ha orvoshoz fordul.

2. Mit tegyek, ha a baba gyakran csuklik??

Ne essen pánikba, ha a csuklás nagyon gyakori és a babát érinti, forduljon orvoshoz, ha a csuklás nem gyakori, ne essen pánikba, és várjon egy ideig, amíg elmúlik..

3. A baba csuklást kap etetés után, mit kell tenni?

Beszéljen erről a gyermekorvossal, fennáll annak a lehetősége, hogy a babát kellemetlen helyzetben tartják, vagy túltáplálják. Ha a gyermeknek egyéb jelei és tünetei vannak, amelyek aggasztják Önt, például kiütések, köhögés vagy bármilyen irritáció, azonnal forduljon orvoshoz.