Hogyan kell masszírozni a babát?

Ha erősíteni szeretné a köteléket köztetek és a baba között, semmi sem haladja meg a napi masszázst. Ismert, hogy javítja az alvást, enyhíti a kólikát és elősegíti a gyermek immunrendszerének, motoros készségeinek és értelmének fejlődését.

Hogyan kell masszírozni a babát

Mielőtt elkezdené masszírozni babáját, gondoskodnia kell néhány dologról. Használjon takarót vagy törülközőt és masszázsolajat. Ügyeljen arra, hogy az olaj ne okozzon irritációt a baba bőrén. Kezdje a masszázst, amikor a baba éber, és gyémánt alakban ül, úgy, hogy összerakja a talpát. Takarja le a takarót a lábára és a térdére.

Miután levetkőztette a babát, tegye a fejét a lábára. Finoman mozgassa a fejtől a lábujjakig. Ha a csecsemőt ez irritálja vagy megmerevedik, azonnal fejezze be a terápiát. Ellenkező esetben fokozatosan lépjen át a test többi részére, masszírozza szakaszonként.

A bőrt a szívtől távol eső irányba kell masszírozni, mivel megnyugtatja a testet és javítja az alvást. Ha a szív felé masszírozza, ez stimulálja a testet és aktívabbá teszi a babát.

A baba karjainak és lábainak egyik legjobb technikája a fejési technika. A mutató- és hüvelykujj segítségével tegyen laza kört vagy C -t a baba karja vagy lába körül. Óvatosan húzza le a karját vagy lábát, mintha tehenet fejne. Ismételje meg ezt többször és rendszeresen. Kipróbálhatja a gördülő masszázst is, amelyet a csecsemők nagyon élveznek. Egyszerre egyik végtagját, görgesse át rajtuk a kezét, előre -hátra ringatva azokat a takarókat, amelyeken a baba nyugszik.

Hogyan kell masszírozni a babát 2

Különösen ügyeljen arra, hogy masszírozás közben ne csiklandozza a babát. A masszázs célja, hogy ellazítsa a babát, és ne irritálja.

Nézzünk néhány csecsemőmasszázs tippet a test különböző részeire.

Lábak és lábak:

Fogja meg a baba combját a hüvelyk- és mutatóujja között. Simogassa a lábát a lábához, kezdve a combtól, majd dörzsölje a lábát a hüvelykujjával. Göndörítse és tekerje ki a lábujjait. Ismételje meg az eljárást a másik lábával is, majd hajlítsa meg és hajlítsa ki a térdét. Ne felejts el abszolút szelídnek lenni; ne húzza a lábát nagy nyomással, és ha kiegyenesíti a lábát, engedje meg neki, hogy ezt tegye, és ne erőltesse rá.

Mellkas és has:

Valószínűleg ez a legnyugtatóbb része az egész masszázsnak. A szívtől távol eső irányban kezdje el masszírozni a középpontból kifelé, lassan mozgatva a kezét a bőrén. Ezután masszírozza a pocakját az óramutató járásával megegyező irányban, nagyon finoman dörzsölve. Ez sokat segít az emésztési folyamatban. Ismételje meg ezt az eljárást, amíg a baba nyugodtnak nem érzi magát. Ne feledje, hogy masszírozás közben ne csiklandozza a baba hasát, mert rendkívül irritáló lehet számára.

Fej és arc:

Az ujjaival köröket rajzol a fejére. Nagyon finoman mozgassa az ujjait a homlokán és az arcán, és rajzoljon mosolyt az ajkára. Ügyeljen arra, hogy tartsa a távolságot a baba szemétől és orrától, mivel ez kényelmetlenné teheti.

Vissza:

Először fektesse le gyermekét a hasára. Középre nézve menjen kifelé, miközben simítsa a hátát. Ahelyett, hogy megragadná a vállát, mint egy felnőttnél, gyengéd körkörös mozdulatokkal dörzsölje meg a vállát és a hát alsó részét.

Hogyan kell masszírozni a babát 3

Az újszülött masszírozása a baba fejlődésének valóban szerves része, és különös gondot kell fordítani arra, hogy helyesen történjen; és ez az útmutató segít ebben tökéletesen.

Boldog felnőttet!