Savas reflux (GERD) csecsemőknél – okok, jelek és jogorvoslatok

Az újszülöttnek alkalmazkodnia kell a zord környezethez, mivel korábban anyja védelme alatt állt. Az új környezethez való alkalmazkodás során a babának számos problémája lehet, és a csecsemők egyik gyakori problémája a savas reflux. Tehát mindent tudnia kell a csecsemők savas reflux problémájáról, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek problémáik.

Savas reflux (gerd) csecsemőknél: okok, jelek és jogorvoslatok

Mi a savas reflux csecsemőknél??

A savas reflux a gyomor tartalmának a torokba való visszaalakulására utal, ami fájdalmas ízt okoz. Kellemetlen élményt okozhat a baba számára, és aggodalomra adhat okot a szülőknek, mert előfordulhat, hogy a baba nem eszik ételt, folyamatosan sír, nem hízik. Stb. és a megfelelő kezelés megszerzése segít nekik megoldani.

A reflux oka:

A nyelőcsőben van egy szelep, amelyet az izmok gyűrűje vezérel. Mivel a baba túl fiatal, ezek az izomkarikák még fejlődnek, és így nem mindig működnek megfelelően. Tehát amikor a baba pocakja megtelt, a tej és a sav visszatérhet az étkezési csőbe, ami kellemetlenséget okozhat a babának. Ez gyakori probléma lehet, és a csecsemők 90% -a meggyógyul, amikor egy éves lesz.

A probléma másik oka a baba emésztőrendszerének lassabb működése lehet. Ilyen esetekben, amikor az étel hosszabb ideig a gyomorban marad, allergiát okozhatnak, és így savas refluxot okozhatnak.

A savas reflux jelei csecsemőknél:

A csecsemők savas refluxának tünetei látható problémát jelenthetnek, de bizonyos esetekben előfordulhat néma reflux néven ismert állapot. Nem kell aggódnia, bizonyos babasavas reflux tünetei lehetnek, amelyek segíthetnek meghatározni az okot.

A baba savas reflux tünetei közül néhány-

 • A baba kis mennyiségű tejet hozhat vissza.
 • Megfigyelheti, hogy a baba időnként hány, miután eteti.
 • Előfordulhat, hogy csuklás és köhögés jelentkezik az etetés után, és néha fröcsöghet is.
 • Néhány dolog, amellyel csendes reflux során találkozhatunk, a következő-
 • Néhány csecsemőnél, akik szembesülnek ezzel a savas reflux problémával, a csecsemők lenyelik a feljövő tejet, ahelyett, hogy kiköpnék.
 • Más esetekben a tej feljöhet, de nem olyan mértékben, hogy elérje a száját.
 • A baba sok zajt csaphat vagy sírni kezdhet etetés után.
 • Ha észreveszi, hogy a baba lenyeli az étkezést követően, még akkor is, ha nincs tej a szájban, akkor ez jó tünete lehet a savas refluxnak.
 • Ez a reflux a baba torokfájását okozhatja, így köhöghet és rendkívül kényelmetlenül érezheti magát.
 • A baba a kellemetlenség miatt nem hajlandó enni, és folyamatosan sír.

A savas reflux súlyos problémát jelenthet a csecsemők számára, mivel nem hajlandók semmit enni, és így az éhség fokozhatja az emésztőrendszer ingerlését, ami több kellemetlenséget okozhat.

Általában ez a probléma elmúlik, mire a baba felnő, mert a baba növekedésével az emésztőrendszere is teljesen kialakulhat, ezáltal megelőzve a csecsemők savas reflux epizódjait. De ha ez a probléma rendkívüli kényelmetlenséget okoz gyermekének, és nem oldódik meg, akkor számos gyógymódot használhat a probléma kezelésére.

Sav reflux csecsemőknél 2

A probléma diagnosztizálása:

 • Ha a fenti tünetek bármelyikét észleli, konzultáljon orvosával a probléma diagnosztizálásával kapcsolatban. Az orvos az Ön által említett tünetek és a csecsemő egyéb kórtörténetei alapján diagnosztizálhatja a savas refluxot. A probléma diagnosztizálására más tesztek is elvégezhetők, például az alábbiak-
 • Bárium fecske vagy felső GI sorozat. Ez egyfajta röntgenvizsgálat, amely segít meghatározni, hogy van -e elzáródás vagy szűkület az érintett területen
 • pH -szonda, azaz rendszeres jelentés készítésére használják a baba gyomrában lévő savszintről
 • A felső GI endoszkópia egy vékony, rugalmas, megvilágított csövet és kamerát használó teszt, amely lehetővé teszi az orvos számára, hogy közvetlenül a nyelőcsőbe nézzen, és azonosítsa a baba által okozott probléma okát
 • A gyomorürítési vizsgálat egy olyan teszt, amelyben a baba tejet iszik, vagy valamilyen radioaktív vegyi anyaggal kevert ételt eszik, és egy speciális kamera követi az emésztőrendszeren keresztül, amely megmutatja a reflux okát.

Sav reflux csecsemőknél 3

Gyermekek savas reflux gyógymódjai:

Ha a savas reflux problémája továbbra is fennáll, és rendkívüli kényelmetlenséget okoz a babának, akkor ideje felkutatni azokat a gyógymódokat, amelyek megkönnyítik a baba állapotát és megőrzik a baba jó egészségét. Így a savas reflux problémájának megoldásához orvosolhatja a következő intézkedéseket-

1. Amit etet:

Általában a lombikban táplált csecsemőknek kevesebb a savas reflux problémája, mivel az anyatej mellett az idegen táplálékrészecskékkel találkoznak. Testük alkalmazkodik a jó emésztési folyamathoz, és ezáltal csökkenti a savas reflux problémáját.

2. Csökkentse az etetés epizódjait:

Ha szoptatja gyermekét, kevesebb időt kell szánnia gyermeke ápolására, mivel a már teli gyomor több problémát okoz, és kellemetlenséget okozhat a babának. A baba nagyobb valószínűséggel köpi meg a tejet, amikor a gyomor tele van, ami a nyomás az alsó nyelőcső záróizmára. Ha a gyomor kapacitását meghaladó mennyiségű ételt adnak, az izomra nehezedő nyomás problémát okozhat, és lehetővé teszi a tartalom felemelkedését a nyelőcsőben.

3. Cseh palack vagy mellbimbó mérete:

Megfelelő mennyiségű palackot kell használni a baba etetéséhez. A kis méretű mellbimbók a baba levegőjét is felszívhatják, míg a nagyok felesleges tejmennyiséget okozhatnak. Ez a túlzott mennyiség savas refluxot okozhat. Megfelelő méretű palackok használata segíthet szabályozni a nyelőcsőbe jutó tej mennyiségét, és segít a tej megfelelő lenyelésében és emésztésében, ezáltal megelőzve a problémákat.

4. Az anyatej vagy képlet sűrítése:

Ha tápszert ad gyermekének, próbálja meg megváltoztatni a márkát, mivel előfordulhat, hogy a márka nem felel meg gyermekének. Ha szoptatja gyermekét, elkerülheti az étrendből az olyan ételeket, mint a tejtermékek, ha bármilyen típusú ételintolerancia a savas reflux problémáját okozza. Forduljon egészségügyi szolgáltatójához vagy gyermekorvosához arról, hogy engedélyezik -e a rizspehely hozzáadását a tápszerhez vagy az anyatejhez annak sűrítéséhez. A tápszer vagy az anyatej megvastagodása segíthet megakadályozni, hogy a gyomor tartalma ismét emelkedjen a nyelőcsőben.

5. Gyakoribb böfögés:

Kerülje a baba etetését két órával lefekvés előtt, akár cumisüvegből, akár szoptatással segíti a megfelelő emésztést. Ha etetés után gyakrabban segíti a baba böfögését, elősegíti a megfelelő emésztést, enyhíti a gyomornyomást, és ezáltal megakadályozza a savas refluxot.

6. A csecsemő helyzetének megváltoztatása:

Javasolt, hogy a babák a hátukon aludjanak, hogy megelőzzék a csecsemők problémáit. De ez a fajta helyzet akadályozhatja a légutakat azoknál a csecsemőknél, akiknek savas reflux problémájuk van. Tehát orvosa segítségével és tanácsaival altassa a babát az oldalán vagy a hasán.

Helyezze a babát a gyomrával lefelé, és fejét oldalra fordítva, hogy az orra és a szája ne akadjon el. Tartsa kicsit felemelve a fejét egy kis párna megtartásával vagy egy kis felemeléssel a fej alatt, hogy a gravitációs hatás hatni tudjon, ami segít megakadályozni, hogy a tartalom visszaforduljon a gyomorból a nyelőcsőbe.

7. Próbálja ki a Gripe vizet:

A markolatvíz alapvetően borsmenta, citrom, gyömbér, édeskömény és kamilla alkotja, de a többi összetevő gyártónként eltérő lehet. Tudományosan nem igazolták, hogy a markolatos víz megszabadítja a csecsemőket a savas reflux problémájától, de egyszer kipróbálhatja, mert megoldást jelenthet a problémájára. Mielőtt bármit beadna gyermekének 6 hónap előtt, konzultáljon orvosával, mivel úgy gondolják, hogy az anyatejen kívül bármi más adása a babának 6 hónapos kor előtt fertőzést okozhat a babában. Tehát beszéljen a gyermekorvossal, ha bármit bead, ha a baba még nem 6 hónapos. Ne adjon olyan termékeket, amelyek nátrium -hidrogén -karbonátot, szacharózt, fruktózt vagy alkoholt tartalmazhatnak, mivel ezek az összetevők súlyosbíthatják a problémát.

Ha ezek a jogorvoslatok nem segítenek megoldani a baba savas reflux problémáját, akkor a gyermekorvos más módszereket is javasolhat, például a savas reflux gyógyszeres kezelését. A gyógyszeres kezelés magában foglalhatja olyan gyógyszerek beadását, amelyek semlegesítik a gyomorban jelenlévő savat. Ha a gyógyszeres kezelés nem hatékony, akkor a műtét is lehetséges. A baba állapotától függ.