Tilat kasvavat kanssasi: näin lastenhuoneesta tulee nuorisohuone

Tyypilliset vaaleanpunaiset, merirosvo -aiheiset seinät ja muut leikkivät yksityiskohdat tekevät huoneesta ihanteellisen lastenhuoneen. Mielikuvituksellinen ja lapsiystävällinen laitos tarjoaa tarpeeksi leikkimahdollisuuksia ja antaa lasten luovuudelle riittävän vapauden kehittyä. Mutta jossain vaiheessa lapsista tulee nuoria aikuisia, joiden kiinnostuksen kohteet ja mieltymykset muuttuvat vanhetessaan. Jotta nuoret voivat tunnistaa huoneensa ja tuntevat olonsa mukavaksi siinä, on tärkeää, että vanhemmat mukauttavat lastenhuoneen muuttuneisiin tarpeisiin.

Kalusta lastenhuoneideoita leikkikentän sisustusesimerkkejä

nuorisotilojen sisustus lastenhuoneet lasten huonekalujen sisustusesimerkit

Mitkä elementit tulisi muuttaa?

Ratkaiseva kohta nuorisohuoneen tunnistamisessa on seinärakenne. Taustakuvat, joissa on lapsenomaisia ​​aiheita, kuten nallekarhuja, norsuja ja muita eläimiä, tulisi korvata neutraalimmilla kuvioilla tai maalata. Nuorten lempiväri, joka voi olla sininen tai vaaleanpunainen, mutta ei tarvitse olla, sopii erityisen hyvin sävyksi. Näyttelijöiden, laulajien, urheilijoiden ja muiden epäjumalien julisteita suositellaan myös tekemään lastentarhasta viileämpi.

sisustaminen nuorison huoneita ideoita sisustusesimerkkejä

Lisäksi oikea aika uudelle sängylle on viimeistään teini -ikäisenä. Jos tilaa on tarpeeksi, sen koko voi olla 140 x 200 cm. Kerrossängyt ovat ihanteellisia huoneen käytettävissä olevan tilan optimaaliseen hyödyntämiseen, mutta useimmat nuoret eivät enää halua mennä nukkumaan tikkaiden kautta. Jotta tilaa voitaisiin käyttää mahdollisimman tehokkaasti, suositellaan sänkyä, jossa on integroidut laatikot. Vaihtoehtoisesti kaapit, hyllyt tai seinäyksikkö voidaan sijoittaa makuutilaan. Toisaalta tämä tarjoaa riittävästi tallennustilaa käyttöä varten ja toisaalta luo yksityisyysnäytön, joka mahdollistaa upean pakopaikan lukemiseen tai haaveiluun.

Nuorten huonekalujen kalustamisen esimerkkejä nuorista kalusteista

Mitkä kalusteet ovat tärkeitä nuorten huoneessa?

Kun lapset menevät lukioon, on tärkeää, että heillä on suuri työtila, jossa kotitehtävät voidaan tehdä optimaalisesti ja joissa on tilaa myös tietokoneelle. Työpöydän tulee olla mahdollisimman yksinkertainen, jotta se sopii yhteen muiden nuorisotilojen kalusteiden kanssa. Toisaalta tuoli voi olla hieman näkyvämpi. Esimerkiksi kirkkaat värit (ks Möbel Jackissa), jotka ovat viileää väriä ja saavat sinut hyvälle tuulelle. Jos nuorisohuoneessa on pieni pöytä, teini -ikäiset voivat käyttää useita näistä tuoleista istuimina, kun ystävät tulevat kylään. Vaihtoehto on pieni sohva, jolla voit tehdä olosi mukavaksi keskustella, pelata videopelejä yhdessä tai opiskella. Jos tämä voidaan vetää ulos, sitä voidaan käyttää myös nukkumapaikkana, koska yövierailut yleistyvät nuorilla. Koska nuoret kehittävät omaa mieltään yhä enemmän muodin suhteen, he tarvitsevat yleensä suuremman vaatekaapin. Useimmat tytöt pitävät erityisesti tyylistä teini -iästä lähtien ja tarvitsevat siksi riittävästi tilaa vaatteille, kengille ja asusteille, jotta he voivat pitää asiat siistinä. Toisaalta pojille on yleensä tärkeämpää, että heillä on riittävästi tilaa elää mieltymyksensä tietyissä urheilu- tai tietokonepeleissä. Siksi on suositeltavaa valita toiminnalliset huonekalut, jotka voidaan helposti vaihtaa tai siirtää sivulle. Esimerkiksi taitettava nojatuoli voidaan muuttaa tilavaksi istuimeksi, jossa ystävät voivat löytää tilaa pelata jalkapalloa tai kilpailla yhdessä pelikonsolilla. Jos toisaalta haluat pelata virtuaalista golfia tai tennistä täysin sitoutuneena, nojatuoli voidaan taittaa kokoon säästääksesi tilaa.

Kalustetut nuorisotilojen punaiset aksentit sisustusesimerkkejä

Pohjimmiltaan vanhempien on suositeltavaa sisällyttää lapset nuorisohuoneen suunnitteluun eikä vain toteuttaa omia ideoitaan. Jos isä ja äiti päättävät työpöydän valinnasta niin, että se on ergonominen ja selkänojaystävällinen, nuorten pitäisi voida valita sänky tai sohva itse. Tämä on tärkeää, jotta kalusteet sopivat sinulle ja voit tuntea olosi mukavaksi teini -ikäisessä huoneessa. Lisäksi tämä tekee selväksi, että heidän omia toiveita ja ideoita kunnioitetaan, ja auttaa heitä matkalla aikuisuuteen.