Kattoideat saavat jokaisen huoneen näyttämään suuremmalta

Älykkäitä vinkkejä, jotka saavat katon näyttämään korkeammalta

Yksi viimeisimmistä suunnittelutrendeistä on keskittyä kattojen ideoihin pitäen molemmat jalat maassa. Perinteisessä talosuunnittelussa katolle on pyritty antamaan ainutlaatuinen, kaunis ja ylellinen ilme.

Toisaalta nykyaikaiset talonomistajat pitävät yksinkertaisia ​​ja hillittyjä ratkaisuja varsin OK. Dramaattinen esimerkki toi meidät jälleen tietoomme.

Tämä on Bernard Khouryn Oenthaus -huoneisto. Sen sijaan, että seurasi modernia, yksinkertaista suuntausta, hän valitsi metallisen asennuksen freskotyyliin.

Tämä lähestymistapa toimii hyvin, jos sinulla on olohuone, jossa on korkeat katot. Ne näyttävät hyviltä huoneissa, joissa on holvikatto. Kuitenkin, jos sinulla on alhaiset katot kotona, vaikutus voi olla hieman masentava.

Huoneissa, joissa on matala katto, on tärkeää voittaa rajoitukset, jotta valittu teema tulee todella omakseen.

Siirry matalaan ja vaakasuoraan – kattoideoita

Näyttääkö ratkaisu sinulle hyvin ilmeiseltä matalissa huoneissa? Mutta myös täällä voi tehdä paljon väärin, jos esimerkiksi valitset väärän koristeen. Siksi sinun tulee olla erittäin varovainen spontaanien ostosten kanssa. Koska tällä tavalla voit saada huoneet, joissa on matala katto, vieläkin ruuhkaisempia. Aseta tiettyjä rajoituksia koristeluun.

Jos haluat huijata silmiäsi, voit valita sohvasarjat, sohvapöydät ja sivupöydät, jotka eivät ole vain lyhyitä vaan myös leveitä

Lattiasta kattoon ulottuvat lasiseinät

Lasipinnat ovat aina hieno lisä pieniin huoneisiin. Ne tarjoavat visuaalista keveyttä ja auttavat rajoittamaan alueita estämättä valon pääsyä. Suuret lasi -ikkunat ja liukuovet ovat jo erottamaton osa monia nykyaikaisia ​​koteja.

Avaa olohuone tai kylpyhuone, jossa on matala katto, sisäpihalle tai terassille. Tämä voidaan saavuttaa näillä moderneilla lasiseinillä.

Tämän seurauksena huone, jossa on erittäin matala katto, voi yhtäkkiä näyttää tilavalta

  1. Valaistut ja kiiltävät katot

Toinen suosittu temppu on maalata katto mahdollisimman kevyeen sävyyn. Tämä on erittäin suosittu lähestymistapa, jota käytetään myös huoneistoissa, joissa on korkeat katot. Suosittelemme, että käytät maalia seiniltä, ​​mutta hieman vaaleampaa.

Seinät herättävät huomiota ja huone näyttää laajemmalta kuin se todellisuudessa on

Jotkut suunnittelijat suosittelevat kiiltäviä pintoja heijastuskykynsä vuoksi. Itse asiassa myös matta -versiot näyttävät melko hyviltä. Valinta tulee tehdä huoneen kirkkauden mukaan.

Huoneissa, joissa on suuret ikkunat ja laaja valaistus, kiiltävät värit voivat olla hieman liian kirkkaita ja häiritseviä

  1. Lämmin, sumea valo

Riippuvalaisimet ja taiteelliset kattokruunut sopivat parhaiten huoneisiin, joissa on erittäin korkeat katot. Sinun pitäisi mieluummin välttää sitä matalissa huoneissa. Valitse sen sijaan seinävalaisimet ja sisäänrakennetut valot, jotka tarjoavat oikean yhdistelmän kohdennettua ja ympäröivää valoa. Luo dramaattisia tehosteita huoneeseen, jossa on matala katto, ja huomaat heti muutoksen huoneen aurassa.

Tumma katto saa huoneen näyttämään pimeältä. Hän näyttää edelleen sekavalta ja tukehtuneelta. Kimaltelevat vaikutukset kattoon saavat huoneen näyttämään korkeammalta ja tuulettuneemmalta. Älykkäät lattiavalaisimet tarjoavat toisen jännittävän valaistuskerroksen tällä alueella.

  1. Pystysuorat nauhat ja paneelit

Aivan kuten ihmisten kanssa, jotka eivät ole kovin pitkiä, nauhojen käyttöä suositellaan matalissa huoneissa. Voit myös sisällyttää kirkkaita värejä ilman, että huone näyttää liian sekavalta. Pystysuorat puupaneelit luovat myös samanlaisen vaikutuksen.

Se on myös paras tapa saavuttaa enemmän lämpöä ja mukavuutta

  1. Vedä verhot ylös

Haluammeko siirtyä suoraviivaiseen aiheeseen? Verhot ja verhot ovat suurimpia lisäyksiä, joita voit kuvitella. Yksinkertaiset läpinäkyvät verhot voivat myös lisätä suuren vaikutuksen. Onko kodikas hallitseva ilmava, rantahenkinen teema? Sitten jälkimmäiset ovat todella paras mahdollinen vaihtoehto, jonka voit kuvitella.

Pidä kruunun aihiot suhteellisina, yksinkertaisina ja neutraaleina.

Tämä tekee koristetyylistä hienostuneemman ja ajattomamman

  1. Korkeat hyllyt ja pystysuorat näyttöalueet

Pystysuorat näyttöpinnat, korkeat hyllyt ja taideteokset on sijoitettu hieman korkeammalle kuin tavalliset huoneet. Tässä tapauksessa mielestämme taideteoksen siirtäminen tavallista korkeammalle ei ole täysin onnistunut, koska sen vaikutus ei ole enää yhtä hyvä. Useimmissa tapauksissa voit kuitenkin saavuttaa halutun vaikutuksen siirtämällä esineitä 15–25 senttimetriä ylöspäin.

Tästä esimerkistä opimme siis, että pienissä tiloissa sinun on ajateltava pystysuoraan ja pidettävä tyyli ja muotoilu mielessä.

Sinun pitäisi myös vapaasti tehdä pysyviä rakenteellisia muutoksia, kuten korkeita oviaukkoja ja ikkunoita, jotka lisäävät illuusioita.

Huoneet, joissa on matala katto, eivät ole niin huonoja kuin voisi kuvitella.

Siellä voit leikkiä eri puolilla saavuttaaksesi erittäin kodikkaan ja mukavan tunnelman