1 hónapos baba – súly, gondozás, fejlődés és mérföldkövek

Ebben a cikkben néhány alapvető tényről fogunk beszélni az 1 hónapos babáról. Az 1 hónapos kor azt jelenti, hogy az öblöt csak néhány nappal korábban hozták haza a kórházból. Ez az egyik olyan alkalom, amikor a baba intenzív ellátást igényel, és ha új vagy ebben a munkában, akkor az ebben a cikkben tárgyalt tények nyilvánvalóan segítenek neked. Ez egyike azoknak az időknek, amikor az anya, valamint a család többi tagja igazán érzelmessé válik, mivel egy kis szög vagy egy kis király alszik szinte egész nap a szemük előtt. Sok intézkedést kell hozni a baba fejlődése, élelmezése (etetése), ellátása, alvása, játékok, sőt mérföldkövek tekintetében. Egyenként megvitatjuk.

1 hónapos baba

1. hónapos baba – súly, gondozás, fejlődés & Mérföldkövek:

Lássuk, hogyan lehet az első hónapban újszülött csecsemő ellátás, és mit kell tennie a fejlődésében ebben a szakaszban.

Súly (1 hónapos baba súlya):

Ez az egyik legfontosabb dolog az újszülöttet illetően. Amikor a baba közel egy hónapos, súlyellenőrzést kell végezni, ami azt jelenti, hogy a babát meg kell mérni, ha elég súlya van -e vagy sem, vagy ha túlsúlyos (ami később probléma lehet), és ennek megfelelően a jövőbeni étrend rögzíteni.

A legtöbbször szoptatott baba nem fog többet nyerni, mint ez a határérték, 112-120 gramm, ami azt jelenti, hogy a baba hetente 4-7 uncia súlyú lesz. A baba súlyát az első hat hónapban szinte hetente vagy havonta ellenőrizni kell. Havonta a babának körülbelül 1/2 – 1 kilogramm súlyúnak kell lennie. Ez azt jelenti, hogy havi 1/2 – 1 kilogramm súlynövekedést kell elérni. Ez az egyik legfontosabb lépés a csecsemő intenzív ellátásakor, és ezt szigorúan be kell tartani.

1 hónapos babaápolás:

Most, hogy új tag lépett be a családjába és az életébe, az élete valószínűleg sokat változott. Sok szeretettel és szigorú viselkedéssel kell foglalkozni az 1 hónapos baba gondozásakor. Minden nap olyan lesz számodra, mint egy kihívás, hiszen a baba minden nap nő. Az 1 hónapos csecsemő igényei meglehetősen alapvetőek, de a viselkedésükben előfordulhat kiszámíthatatlanság és bizonytalanság. Fel kell készülnie minden lehetséges eredményre. Az 1 hónapos babát gyakran kell etetni (etetés). A legtöbb ilyen korú baba szinte alszik egész nap. Vannak azonban olyan csecsemők, akik más viselkedést mutatnak, amikor bizonyos időközönként hirtelen felébrednek. Most az a dolga, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a baba megfelelően alszik, különben a baba elég könnyen megbetegszik, ha nem biztosít megfelelő alvást.

1 hónapos baba etetés:

1 hónapos korában a babát 24 óránként legalább 6 alkalommal kell etetni. Az első 6 hónapban az anyatej lehet az egyetlen vacsora, ebéd, vacsora, reggeli a baba számára. Ne próbálja befolyásolni az örökös táplálkozási szokásait, vagy azok megzavaródhatnak, és később ez a növekedés hiányához vezet. A baba tudja, mennyit kell innia, és ha koraszülöttek, akkor ez egy másik forgatókönyv. Ez az egyik legfontosabb lépés, amelyet szem előtt kell tartani a baba etetése előtt.

1 hónapos baba alvás:

Az alvás a baba egyik legfontosabb követelménye. A babának rengeteg lehetőséget kell biztosítani a megfelelő alváshoz. Az alvás az, amitől a baba valójában növekedni fog. A baba egyik legfontosabb igénye az alvás ebben a szakaszban. A környezetet úgy kell megbecsülni, hogy a baba megfelelően aludjon. A helyiséget teljesen hangszigetelővé kell tenni. Ha ez nem lehetséges, az összes ablakot és ajtót be kell zárni, hogy elegendő hely legyen az 1 hónapos gyermek lélegzésére. A babát a kiságyban kell elhelyezni, annak ellenére, hogy 1 hónapos, hogy hatékonyan aludhasson.

Fejlesztés (1 hónapos baba fejlesztés):

A baba súlya meglehetősen nő, és eleget alszik. Ez azt jelenti, hogy a baba úgy fejlődik, hogy nincs rossz jele a fejlődésben. Ha valamilyen oknál fogva a baba nem kap megfelelő testsúlyt, akkor mindenképpen konzultáljon szakemberrel.

Mostanra a baba képes lesz azonosítani az anyát, és képes lesz mozogni, csukni és kinyitni a szemét is. Ez az egyik legalapvetőbb fejlemény, amelyen az 1 hónapos babának át kell esnie. A baba most már tudni fogja a légzés fontosságát, bár nem ismeri ezt a kifejezést. A baba is reagálni fog szelíd és kedves viselkedésére. A válaszidő babánként változó.

1 hónapos bébiételek, játékok és mérföldkövek:

A játék és az interakció a baba egyik alapvető szükséglete ebben az időben. Meg kell vásárolni azokat a játékokat, amelyeket a baba kézen foghat. A bébiétel magában foglalja az anyatejet, és ha bármi mást javasol, az orvos.

A baba fejlődési mérföldkövei közé tartozik az emberek azonosítása, a kóros viselkedés, a felettesek riasztása a kellemetlenségek miatt, a passzív és nyugodt viselkedés. Ezek azok az alapvető jelek, amelyeket a babának meg kell mutatnia annak bizonyítására, hogy megfelelően fejlődik. Ezek voltak az 1 hónapos fejlődési mérföldkövek.

Mindezek mellett a babát biztonságban kell tartani, elegendő teret kell biztosítani a kölcsönhatáshoz és a játékhoz stb. A babával együtt az anyának is vigyáznia kell magára.

Ha kíváncsi a baba különböző fejlődési, alvási és táplálkozási igényeire, akkor a fenti cikk oktató jellegű. Ha hajlandó gondoskodni a babájáról, és véletlenül első időmérő, akkor természetesen a megfelelő helyre jött.