10 hónapos baba – súly, babaápolás, fejlődés és mérföldkövek

A 10 hónapos baba nagyon különbözik a nagyobbaktól vagy a fiatalabbaktól. Ő különböző követelmények, és teljesen új viselkedése van, amely nyilvánvalóan szembesül az idővel, amikor új szokásokat alakít ki. Remélhetőleg a baba az életkor előrehaladtával meghízik, és új táplálkozási szokásokat alakít ki, és sok más észbontó változás is történik a babában, ami nyilvánvalóan felizgatja a szülőket.

10 hónapos baba - súly, babaápolás, fejlődés & amp; mérföldkövek

A 10 hónapos baba nyilvánvalóan bizonyos függetlenséget igényel ebben a korban. Megtanulják a különböző testrészek fontosságát, és meg akarják ismerni e testrészek különböző funkcióit is. A végtagok gyakrabban fognak aktiválódni, és elesnek és sírni fognak, hogy megtanulják használni a végtagokat, és ez teljesen természetes. Ebben a korban bizonyos biztonsági intézkedéseket is el kell fogadni, és ez az egyik legfontosabb lépés a babaápolás felé.

10 hónapos baba súlya és fejlesztési tevékenységei:

Most beszéljünk a legfontosabb tényekről a baba súlyával, a babaápolással, az etetéssel, a fejlődéssel, az alvással, az étellel, a mérföldkövekkel és még a 10 hónapos baba számára szükséges játékokkal kapcsolatban is..

10 hónapos baba súlya:

Legyen az fiú vagy lány, a baba gyorsan fog súlyozni, és ez az egyik legfontosabb dolog, amit nyomon kell követnie. Az orvosok szerint a baba később meg fog hízni. Ebben a korban a baba súlya körülbelül 7,5-11,2 kilogramm. Ez a 10 hónapos baba normál és egészséges súlya. A szülőknek nyomon kell követniük a testsúlyt, és gondoskodniuk kell arról is, hogy a baba ne hízzon el többletet. Abban az esetben, ha a baba nem felel meg az előírt súlyhatárnak, akkor ideje orvoshoz fordulni.

10 hónapos babaápolás:

A babáról való gondoskodás az anya és apa egyik legfontosabb feladata. A baba nem tehet ki semmit, ami árthat neki. A babát olyan környezetben kell tartani, amely nem lesz zavaró a számára. Bármilyen indokolatlan fizikai elváltozás vagy rendellenesség (betegség) esetén a babát orvoshoz kell vinni.

Ami a bőrápolást illeti, a babát csak az orvos által javasolt ideális hidratálóval szabad hidratálni. A babát nem szabad túlzott napfénynek kitenni. Az ablakhoz rögzíteni kell a megfelelő redőnyt, hogy a baba biztonságban legyen, és mentes legyen szinte mindenféle külső károsodástól. Ez az egyik legfontosabb lépés, amelyet a szülőknek meg kell tenniük a baba érdekében. Néha a túlzott zaj valódi problémát jelenthet az értékes számára. Ezért a megfelelő babaszoba és a megfelelő környezet kiválasztása ebben az esetben válik igazán fontossá.

10 hónapos baba alvás:

Ebben a korban a baba gyakran kevesebbet alszik. Ez szinte minden ilyen korú babával előfordul. Jelentősen csökken az alvási idő, amely általában 2-3 óra. A kevesebb alvás több morcossággal egyenlő. A baba majdnem egész nap sokat fog sírni, ha kevesebbet alszik. Lehet, hogy az alvási órákban is változás következik be. Például a reggeli alvás 9-10 óra között történhet, miután a baba nagyon korán reggel felébred. A baba elég gyakran fáradtnak érzi magát, és a fáradt jelek lehetnek az egyik legfontosabb jelek ebben a korban, amit a szülőknek kell kitalálniuk. Az egyik legérdekesebb tény a 10 hónapos csecsemőkről az, hogy tiltakozhatnak, ha nincs kedvük aludni, és ha a dada vagy a szülők közül valaki valamilyen módon kényszeríti őket aludni.

10 hónapos baba etetés:

Az etetés olyan, mint a 10 hónapos baba egyik legfontosabb követelménye. A 10 hónapos baba egyik legfontosabb tápláléka a tej. A babát többnyire csak házilag főzött ételekkel kell ellátni. A csecsemőt nem szabad olyan ételekkel ellátni, amelyek nem megfelelőek számára, és amelyeket az orvos nem ír elő. Röviden, ne kísérletezzen a babával.

A baba ilyenkor minden bizonnyal megpróbál egyedül enni. Ez az egyik legfontosabb pont és tény, amelyet az anyának szem előtt kell tartania, vagyis a baba megpróbál a padlón kívül ételeket enni. Véletlenszerű dolgokat tesz a szájába, és megkóstolva azonosítja, ami nem megengedhető, mivel a padlón heverő cuccok egy része mérgező lehet. Emellett egy dolgot is észben kell tartani, hogy bizonyos mértékű szabadságot kell biztosítani a babának, hogy ő is valamiféle elmefejlődést tudjon kifejteni.

10 hónapos baba fejlődése:

A baba ebben a korban mászni fog, és drasztikus változások történhetnek a baba mozgásában és aludásában is. A baba néhány végtagfunkciót is át szeretne venni. A csecsemő számára szükséges tér és nagy mennyiségű szabadság biztosítása jót tesz a babának, mivel ez biztosítja a függetlenség érzését, ami ebben a korban szükséges.

10 hónapos bébiételek és játékok & Mérföldkövek:

A 10 hónapos gyermeknek csak házi készítésű ételeket kell biztosítani, amint azt korábban tárgyaltuk. A tej továbbra is az egyik legfontosabb táplálék lesz a 10 hónapos baba számára. A játékok elsősorban tanulási és zenei játékokat foglalnak magukban.

A mérföldkövek szegmense alatt a baba megpróbál megállni, elesni és gurulni. A baba sokat fog kúszni, és lesz néhány végtagmozgás is. Ezeknek kell lenniük az alapvető fejlődési mérföldköveknek ebben a korban.

Ez a cikk bemutatja a legexkluzívabb és legjelentősebbeket & releváns információk a 10 hónapos baba alvásáról, étkezéséről, fejlődéséről stb. A baba valószínű változásait széles körben tárgyalják, így abban az esetben, ha első időmérő vagy, nem lesz komoly problémád.