11 hónapos baba – súly, babaápolás, fejlődés és mérföldkövek

A ház mulatságos hely, és mindenki körülötte ajándékokkal és áldásokkal kizsákmányolja gyermekét. Boldog vagy, és látod a baba fejlődését. Az első év azonban sok mást is jelent. Például most magyarázatot kér mindenre, amit nem helyesel. Elkezdte mozgatni a kezét és a lábát, hogy kifejezze ellenszenvét, és végre láthatja, hogyan alakul a személyisége.

11 hónapos baba - súly, babaápolás, fejlődés & amp; mérföldkövek

11 hónapos baba mérföldkövek:

Lássuk a 11 hónapos baba súlyának, fejlődésének és gondozásának változásait.

1. Súly:

Egy év, és a baba nagyon megnőtt. Szó szerint nehéz elképzelni, hogy volt idő, amikor 1/4 -e volt a jelenlegi méretének. Ha jól áll, győződjön meg róla, hogy rögzíti a magasságát, és vigye el az orvoshoz értékelésre. Ha a súlyáról beszélünk, akkor körülbelül 2 kilóval többnek kell lennie, mint az eredeti súlya. Érdemes elképzelést szereznie a növekedés alakulásáról. Ne felejtsen el minden hónapban fotózni, így a végére összehasonlíthatja őket, és megláthatja a különbséget. Az éves nyilvántartás könnyen segít meghatározni, hogy a saját vagy partnere génjei befolyásolják -e jobban a babát.

2. Babaápolás:

Bár a baba alig várja, hogy felfedezze a világ kínálta lehetőségeket, meg kell győződnie arról, hogy körülötte minden olyan biztonságban van, mint a baba közelében. Meg kell nyugtatnod őt, hiszen most van az az idő, amikor még a legapróbb kellemetlenségeknek is sok problémája lesz a növekedési mintájában. Ölelje meg kisbabáját időnként, és érezze magabiztosnak önmagát. Győződj meg róla, hogy a szülei vagytok, maradjatok mindig körülötte. Tartsa tisztán háza padlóját, mivel ő inkább mászkálni fog, mivel nemrég elsajátította ezt a művészetet. Mosson kezet lefekvés előtt, mert nagy valószínűséggel a szájába fogja tenni, hogy megmutassa, éhes. Végre elkezdi szeretni a fürdési időt, ezért ne hagyja felügyelet nélkül medence vagy kád közelében. Hagyja el a dohányzást, vagy vigye ki a szabadba, mivel ezek különben növelik a baba légzési problémáinak és asztmájának esélyét. Ne felejtse el gyermekbiztosítani otthonát, és tanítsa meg ezt követően a dolgok önálló használatára. Ezzel megbizonyosodhat arról, hogy ő több, mint egy másik ingatag kisgyermek.

3. Etetés:

A szoptatás 11 hónapos korában természetesen jó a babának, de csak a szoptatás nem. Ha gyermeke nem szeret más gyümölcsöt és zöldséget enni, bátorítsa őt a lemondás helyett. Friss tápanyagokra van szüksége a növekedéshez, és most már jobb lenne csésze tejet ajánlani neki palackok helyett. Kerülje egyelőre a tehéntejet, és inkább mellszívó szivattyúkhoz használja. A formulás megoldások jó választásnak bizonyulhatnak az Ön számára, és mindig megbizonyosodhat arról, hogy jól főtt rizs, hús és hal szerepel az étrendjében. Ez segíthet neki tudni, hogy milyen lesz a jövőbeni etetési étrendje, és elkezdheti megszokni. Nincs ok a pánikra, ha nem mutat érdeklődést az anyatejbe való beletörődés iránt, csak próbálja meg előtte tartani az ételt, és tegyen jó kifejezéseket, hogy felkeltesse érdeklődését, hogy megkapja, amit felajánl neki..

4. Alvás:

Alvási szokásait 11 hónap végén sokkal határozottabban kell meghatározni. Az éjszakán kívül két fő alvási időnek kell lennie. A reggeli idő az, amikor a baba nem mutatja a küzdelemnek nyomait, és egyszerűen lenyugszik. A délutáni alvás az, amikor a baj bejön, és a háztartási zaj miatt nehézségei lehetnek az alvással. Próbáljon ütemterv szerint dolgozni, miután észrevette, hogy általában alszik. Tevékenységétől függően az az idő, amikor fáradt, elalszik. Éppen ezért meg kell győződnie arról, hogy a két alvás közötti időszak eseménydús marad. Beszélgess vele, és bízd rá a játékra, ezáltal jobban fárasztva, növelve az elalvás esélyét.

5. Fejlesztés:

A 11. hónap végére a baba még mindig növekszik és fejleszti saját készségeit. Engedje meg neki, hogy a saját tempójában folytassa, amikor kint lévő helyekre viszi, hogy többet tudjon kommunikálni. A baba ebben a szakaszban vagy elkezdett járni, vagy nagyon közel van hozzá. Hadd érjen oda. Tanulmányi lehetőségeit még nem határozták meg, de jó ötlet lenne beiskolázni egy játszóiskolába. Most már egészen biztosan megérthet egész mondatokat, annak ellenére, hogy ebből mennyit követ, az a hangulatától függ. Különösen óvatosnak kell lenned azzal kapcsolatban, hogy milyen magasra nőtt, és mennyit ér el. Bababiztosítás ennek megfelelően. Láthatja, hogyan változnak most az arcvonásai, és nagyobb ruhákra van szüksége, hogy hozzáigazítsa fejlődő testét. Az ének és a hangmagasság változása is észrevehető ebben a szakaszban.

6. Élelmiszer receptek és játékok:

Most, hogy az étrendje több szilárd anyagot tartalmaz, győződjön meg arról, hogy bármit is tesz, tartalmazza az összes alapvető tápanyagot. A tejtermékek, zöldségek és gyümölcsök jó keveréke ideális lehet. Valószínűleg sokat fog szaladgálni, ezért ügyeljen arra, hogy apró rágcsálnivalókat adjon neki, hogy feltöltődjön. Ne kényszerítse őt étkezésre, és mindig ne felejtse el folyamatosan hozzáadni az ízeket, hogy ízlelőbimbói gyorsabban fejlődjenek.

7. Mérföldkövek:

Ekkor a baba mindenkit megvizsgál, mielőtt beszélgetni kezd. Elvárhatja, hogy egészséges bizalmi kötelék legyen köztetek és gyermeke között, valamint a párja között. Töltsön minél több időt a kicsivel.

A kulcsa annak, hogy boldoggá tegye gyermekét, az, hogy ne veszítse el az eszét, és hagyja, hogy önállóan fedezze fel a körülötte lévő dolgokat, természetesen körültekintően.