2 hónapos baba: Íme néhány dolog, amit tudnia kell

: Tehát egy hónap telt el a terhességtől. Mi történik a 2 hónapos babával? Hát sokat! Ha megnézi, észreveheti, hogy semmi sem változott igazán. A baba azonban minden nap fejlődik és teljes emberré válik. Ha nem hisz nekünk, itt van egy pillantás mindenre, amit tudnia kell 2 hónapos csecsemőjéről.

Mindenre kiterjedünk, az etetési gyakorlattól kezdve a baba súlyáig és hosszáig. Ez a cikk jó útmutató lesz az Ön számára.

2 hónapos baba

2 hónapos baba súlya & Hossz:

A két hónapos baba fejlődése súlyával és hosszával kezdődik. A 2 hónapos kislány súlyának 11,3 fontnak, a 2 hónapos kisfiúnak 12,3 fontnak kell lennie. A kislány hossza körülbelül 22,5 hüvelyk, a fiúké pedig 23 hüvelyk. A baba súlya és hossza azonban változhat, és ez az eltérés nem igazán idegesítheti fel.

2 hónapos babaápolás:

A babaápolás az egyik legfontosabb dolog, amire szükség van a baba növekedéséhez. A baba csak akkor nő meg, ha megfelelően gondoskodik róla. Ebben a szakaszban csak bemenetek lesznek. Nem fogsz látni valószínű eredményt, de továbbra is hinni fogsz a fejlődési folyamatban. Az első hónapok csak egyoldalúak lesznek. Az anyának hinnie kell a folyamatban, hiszen ez így működik. A baba mosolya csökkenti a stresszt és motivál többet dolgozni a baba boldogságának megőrzése érdekében. Az ellátás magában foglalja az időben történő etetést és az orvos által ajánlott megfelelő dolgok használatát fürdetéshez és a megfelelő krémek használatát a baba hidratálásához.

Ez az egyik legfontosabb lépés, amelyet szem előtt kell tartani, ha hajlandó megfelelően gondoskodni a babáról. A babát nem szabad túl sok napfénynek kitenni, és nem szabad erősen légkondicionált helyiségekben tartani. A baba belső szervei nagyon gyengék és gyengék ebben az időben. Megfelelően nőnek, és egészséges élethez vezetnek a baba számára, csak ha megfelelően gondoskodnak róla.

2 hónapos baba etetés:

Nincs ennél táplálóbb anyag, mint az anyatej. A baba növekszik, és fokozott éhségjeleket mutat. Az öreg babát mindkét mellből is etetni kell. A baba néha éjszakai etetést igényel, ami azt jelenti, hogy Ön is aludni fog. A csecsemők egy részének majdnem 5-6 órát kell etetnie az éjszakák között.

Ha a baba anyatejjel van, 2-3 óránként kell etetnie. Ha a baba palacktejből táplálkozik, akkor három -négy óránként kell etetni, körülbelül négy -öt uncia.

2 hónapos baba alvás:

Az alvás a 2 hónapos baba egyik alapvető szükséglete. Az alvás szokásai nyilvánvalóan megváltoznak. Vannak alvási napok, és lesznek napok, amikor a baba egyáltalán nem akar aludni. Az alvási napokban a baba 1-3 órát alszik, és ez elég lesz. Ha nem biztosít megfelelő alvást, a baba morcos lesz. A szülőknek meg kell tenniük bizonyos intézkedéseket. A szobát megfelelően kell díszíteni, hogy a baba megfelelő időben aludjon. Ne tegye ki zavaró zajnak, amely felébreszti a babát, és így csökkentheti az alvási órákat. Emlékeztetni kell arra, hogy a megfelelő növekedéshez alvás is szükséges.

2 hónapos baba fejlődése:

Íme néhány 2 hónapos baba mérföldkő.

 1. A baba mozgathatja a szemét és az ajkait. Néha mosolyogni is fog. A fejlődés szinte hasonló a fiúknál és a lányoknál is.
 2. Viselkedésbeli változások is lesznek. A baba megpróbálja mozgatni a végtagjait, és ez az egyik legjobb fejlemény, amire számíthatunk.
 3. Az érett idegrendszer a 2 hónapos baba fejlődésének egyik elsődleges jele.
 4. A baba most nyáladzni kezd. Nyálmirigyük ekkor fejlődik ki, ezért a nyáladzás gyakori lesz és rendetlenség.
 5. Az alvási szokások megváltoznak. A baba most szilárdan alszik 5-6 órát.

2 hónapos baba mérföldkövek:

Íme néhány 2 hónapos baba mérföldkő, amelynek szemtanúja lehet.

 1. A baba most megerősödik, és felemeli a vállát a pocak idején. Ülő helyzetben is felemeli a fejét.
 2. A baba rúgásai erősödnek, és a lábai is kiegyenesednek, mint korábban.
 3. Lehet, hogy mostanában elkezdte szívni az öklét.
 4. Ő is reagálni fog minden hangra, amit ad.

2 hónapos baba egészségügyi problémák és biztonság:

Van néhány dolog, amire figyelni kell.

A baba biztonságának megőrzése mindig fontos a megfelelő növekedés érdekében. A babát nem szabad kitenni semmilyen kárt okozó elemnek, például éles és hegyes tárgyaknak. A babát pamut párnákkal kell körülvenni, és megfelelő védelmet kell biztosítani alvás közben, hogy még akkor sem essen le, ha a baba gurulni próbál..

2 hónapos baba menetrend és tevékenységek:

Nincs meghatározott tevékenység vagy ütemterv, amely egy 2 hónapos csecsemőnek lesz. Többé -kevésbé reggel etetnek, játszanak és szundikálnak. A délutánok a játékról, a szunyókálásról, az etetésről és a játékról szólnak. Az esték a szunyókálásról, etetésről, játékról, fürdésről szólnak. Az éjszakák etetés, lefekvés, etetés, alvás, etetés és ismét alvás lesz.

Ez azonban nem univerzális, és a két hónapos csecsemő fejlődését sem szabad ezzel szemben minősíteni. Ezt sem szabad rájuk erőltetni.

2 hónapos babaápolás:

Vessen egy pillantást arra a gondozásra, amelyet át kell adnia a babának.

 1. Látogassa meg gyermekét, amikor sír. Nincsenek abban a helyzetben, hogy elmagyarázzák, mi a baj, és ne feledjék, hogy az éhségtől a figyelemig bármi lehet. Amikor legközelebb sírni lát, gondoskodjon róla. Bújj hozzá, nyugtasd meg és nyugtasd meg őt.
 2. A baba etetési igénye megnő, ezért fontos, hogy a 2 hónapos csecsemő növekedését az étvágya alapján határozza meg.
 3. Vegye figyelembe az alvás időzítését. Lehet, hogy a második hónapban tovább alszanak. Hasznos lesz figyelni a fiatalabb alvási mintájára. Ez segít megérteni az alvási ciklusukat.
 4. Interakció a kicsivel. Coo vele, és gyakran mosolyogni őket. Játssz az orroddal, és látni fogod, milyen aktívan reagál.

Tippek 2 hónapos babának:

 • Ne felejtse el elvinni őt egy két hónapos ellenőrzésre.
 • Beszélnie kell orvosával, ha 2 hónapos csecsemőnél D-vitamint kíván pótolni.
 • Tartsa a lépést az oltással, és tudja, mikor mit adjon be.

2 hónapos bébiételek és játékok:

A baba továbbra is függ az anya anyatejétől, és bármi mástól is, csak ha az orvos javasolja. Ami a játékokat illeti, a babát puha és színes játékokkal kell ellátni, amelyek egyszerre boldoggá teszik. Amíg a mérföldkövekről van szó, az önkéntes reflexek jelei lesznek.

Rettenetesen látni fogja a 2 hónapos baba menetrendjét és annak tevékenységeit. Nagyon aprók lehetnek, és néha ezek a változások észrevétlenek maradnak. A baba azonban minden nap arra készül, hogy felnőtt lesz. Töltsön sok időt, és ne felejtse el rákattintani a képekre vele!

Gyakran Ismételt Kérdések & Válaszok:

Q1. Mennyi alvásra van szüksége egy 2 hónapos babának?

Válasz: Egy két hónapos csecsemőnek körülbelül 7 órányi alvásra lesz szüksége, amely három éjszakai alvás között oszlik meg. Az éjszakai alvásnak körülbelül 8,5 órának kell lennie. Ez azt jelenti, hogy napi 15,5 óra alvásra lesz szüksége.

Q2. Ihat egy 2 hónapos baba vizet?

Válasz: Nem! az anyatej vagy a tápszer elegendő ahhoz, hogy hidratálják őket. Hacsak orvosa nem javasolja, lehet, hogy nem kell vizet adnia neki.

Q3. Miért nyáladzik a 2 hónapos baba??

Válasz: A csecsemő nyálmirigyei fejlődni kezdenek, és így a baba sokat nyáladzik, ami rendetlenséget is okoz!