3 hónapos baba – súly, babaápolás, fejlődés és mérföldkövek

Az újszülött gondozása meglehetősen nehéz. Különös és éjjel -nappal odafigyelést igényelnek. Mivel a kényes korban van, és a baba képességeinek fejlődési szakaszában van, több kérdésben speciális ismeretekre van szükség. Ma beszéljünk a 3 hónapos baba gondozásáról. Ha új anya vagy, természetes, hogy több kételyed és feltevésed van azzal kapcsolatban, hogyan lehet a legjobban gondoskodni a babáról. De ne aggódj! Segítünk Önnek abban, hogyan lehet a legjobban gondoskodni a három hónapos babáról azáltal, hogy bepillantást enged az ételekbe és a táplálkozásba, a profilba, a baba fejleményeibe, az egészségügyi problémákba és még sok másba.

3 hónapos babaápolási fea

3 hónapos baba súlya és növekedése:

Ez az a szakasz, amikor tanúi lehetünk a harmadik hónapos baba egészséges súlyának és magasságának növekedéséhez. Abban az esetben, ha kíváncsi arra, hogy babája kövér vagy sovány, itt az ideje, hogy ne aggódjon, és mérje a baba növekedését a megjelenésen keresztül. Az orvosok a baba növekedését számítják a súly és a fej kerülete alapján. Általában a baba növekedése átlagosan heti 6 uncia lehet ebben az időszakban. Ez azt jelenti, hogy talán 4 uncia kevésnek és 7 uncia másoknak. Az embernek nem kell aggódnia, hacsak nincs rendellenes növekedés.

3 hónapos baba fejlesztések és mérföldkövek:

Most lássuk a csecsemő testének jelentős fejlődését és mérföldköveit 3 ​​hónapos korban. Össze lehet foglalni ezeket az intézkedéseket, és meg lehet mondani, hogy a baba a megfelelő fejlődési szakaszban van -e vagy sem!

Alvás:

Előfordulhat, hogy 3 hónapos gyermeke boldogan alszik gyakran. Valószínű, hogy észreveszi, hogy neki is eltört az alvása. De ne feledje, ha naponta egyszer egy 6 órás alvást is végez, a baba egészséges. Ennek oka az, hogy a baba idegrendszere fejlődik, és a gyermek gyomra elkezdhet több tejet befogadni, mint korábban. Amint ezek a változások elkezdődnek, a baba megnyugszik, és 6-7 órát alszik.

Mozgások:

Most már láthatja a babát nevelő fejét és mellkasát, amikor hasra fekszik. A baba könnyen kinyithatja és becsukhatja a kezét, a kezét a szájához tudja hozni és meg tudja fogni a játékokat. A lábak könnyen és kényelmesen kinyújthatók, és észre lehet venni a rúgásokat, ha hason vagy háton fekszik. Bizonyos esetekben akár 3 hónaposan is szemtanúja lehet a baba elgurulásának!

Látás és beszéd:

Tudja, hogy a baba követni tudja és megérti a mozgó tárgyakat? Igen! Lassan felismeri az ismerős tárgyakat, sőt az embereket is! Ezt megértheti, amikor a baba mosolyog egy ismerős hang vagy arc hallatán. Ezenkívül láthatjuk a 3 hónapos csecsemő babázását, és reagálhatunk a hangokra úgy, hogy a fejünket a hangok irányába fordítjuk..

Érzelmi mérföldkövek:

Gratulálunk! A 3 hónapos baba fizikai fejlődése mellett a baba lassan reagálni kezd, és lassan mosolyogni kezd. Kezdi élvezni a többieket és szeret játszani. Még az arckifejezések némi utánzását is megfigyelheti.

Tekintettel ezekre a mérföldkövekre és a 3 hónapos gyermekfejlődésre, győződjön meg róla, hogy órája is van rajtuk. El kell menni a gyermekorvoshoz, ha,

 1. A baba nem reagál a hangos hangokra.
 2. Nem visz tárgyakat vagy játékokat a száj közelébe.
 3. Nem tudja minden irányba mozgatni a szemét.
 4. 3-4 hónap múlva nem érti a mozgó tárgyakat.
 5. Ne válaszoljon egy ismerős hangra és mosolyra.
 6. Nem tart tárgyakat és játékokat.

A 3 hónapos gyermek tevékenységei és menetrendje:

Itt az idő, amikor a csecsemő elkezd játszani. A baba képes felismerni, megragadni és játszani a környező játékokkal és tárgyakkal. Íme néhány lehetséges tevékenység és ütemterv a baba legjobb ellátása érdekében.

Tevékenységek:

Ne feledje, hogy minden színes és jó megjelenésű fényes tárgyat körülöttetek a baba hozhat. Ezért vigyázzon és mindig figyeljen a csecsemőre. Mivel elkezd játszani, adhat egy labdát, guríthatja maga előtt, hogy ebben a szakaszban lassan össze tudja hangolni a kezét és a szemét.

Íme néhány izgalmas 3 hónapos csecsemőtevékenység, amelyet követhet! Rendszeresen beszéljen a három hónapos gyermekkel. Használjon egyszerű szavakat, és mondja el nekik, mit csinál. Ez segít a hang- és kommunikációs készségek fejlesztésében. Énekelj nekik, és fogalmazz. A csecsemők ebben a szakaszban is szeretik a tükröket. Helyezzen biztonságos tükröt ésszerű távolságra, és hagyja, hogy a baba jól érezze magát. Biztosan szórakoztatni fogja magát azzal a legmulatságosabb látvánnyal, hogy látja az arcát!

Menetrend:

Ne legyen túl szigorú! Az embernek nem lehet percről percre vagy óránkénti terve. A szigorú menetrend túl sok lehet, és stresszes lehet. Tehát lassan hozzon be egy programot, és fokozatosan szoktassa meg a babát. A 3 hónapos csecsemővel számos lehetséges dolog van. Például, ha a szokásosnál gyakrabban etet, fokozatosan, akkor hosszabbítsa meg az étkezési időközöket úgy, hogy játékokkal vagy színes tárgyakkal elvonja a figyelmét.

Továbbá sétáljon este vagy reggel minden nap ugyanabban az időben. Ez segíthet az események ütemtervének összeállításában.

3 hónapos csecsemő egészségügyi problémái:

A csecsemőt ebben a szakaszban rendszeresen figyelni és gondozni kell. A csecsemők általános egészségügyi problémái általában a hányás és emésztési zavarok, köhögés, túlzott sírás, láz, álmosság és légzési problémák. Bár ezek a közismert aggodalmak közé tartoznak, ne hagyja ki a baba orvoshoz vitelét. Tekintettel arra, hogy a csecsemő és az újszülött fejlődési stádiumban van, minden apró vagy jelentős változást vagy egészségügyi problémát azonnal értesíteni kell egy orvosnak.

Biztonság:

Soha ne fordítsa a fejét arra, amit gyermeke csinál. Most, hogy a baba elkezdi megragadni a tárgyakat, és a szájához tudja vinni, mindig ügyeljen arra, hogy ne nyelje le és ne fojtogassa őket. Ügyeljen arra, hogy ne hagyja magára a babát.

3 hónapos ételek és táplálkozás:

Amikor a baba még csak 3 hónapos, a szoptatás vagy a hozzá kapcsolódó tápszer az egyetlen táplálék- és táplálékforrás. Mivel azonban a baba növekedni és fejlődni kezd, észreveheti, hogy az etetés és a táplálékfelvétel fokozatosan növekszik. Az étvágy javulásával több tejük lehet. Ne feledje, hogy amikor a csecsemők idősebbek lesznek, előfordulhat, hogy napi hat -nyolc alkalommal kell etetni.

Abban az esetben, ha olyan tápszert etet, amely nehezen emészthető, mint az anyatej. Ebben az esetben hosszabb etetési időszak lehet az etetések között. A tápszer esetében 5-6 uncia minden etetéskor standard mennyiségű babatáp.

Íme még néhány dolog, amit szem előtt kell tartani a 3 hónapos baba étkezési és étkezési rutinja során.

 • Rendszeresen böfögje babáját.
 • Kerülje a túltáplálást. Ha szükséges, adjon be több intervallumot.
 • Ne várja meg az etetést, amíg a baba nagyon éhes lesz.

Babaápolási:

A csecsemő gondozása nem kisebb kihívás. Képesnek kell lennie megérteni a viselkedést, és rendszeresen figyelnie kell a 3 hónapot. Új dolgokat kezd megtanulni, fényes tárgyakat vesz észre, és ismerős arcokat és hangokat ismer fel. A baba az érzelmeken keresztül kezd boldogságot mutatni. A baba megfelelő gondozása szükséges ebben a szakaszban, mivel még nem képes teljesen megérteni a külvilágot.

Nyugtassa rendszeresen a babát a jelenlétéről. Legyen kellemes és interaktív. Győződjön meg arról, hogy a baba jó és biztonságos kötődést érez köztetek. Adjon kellemes melegvizes fürdőt, és győződjön meg arról, hogy minden törülközőt és kendőt fertőtlenítőszerrel mosson. A baba minden környezetének és környezetének tisztának és rendezettnek kell lennie. Cserélje ki a pelenkákat néhány óránként, és folyamatosan ellenőrizze őket. Ha nem egészséges helyzetet észlel, kérjen tanácsot orvosától.

Tippek és ellenőrző lista:

Íme néhány további javaslat és tanács a szakértőktől a csecsemő legjobb ellátása érdekében,

 1. Ügyeljen arra, hogy mindig tisztán és rendben tartsa környezetét.
 2. Tekintettel arra, hogy a baba bármilyen tárgyat és játékot a szájához vehet, mindig ügyeljen arra, hogy ne legyenek éles tárgyak a baba körül.
 3. Időnként végezzen masszázst. Ez segít jó kapcsolatot kialakítani a baba és köztetek.
 4. Ne etesse a babát mással, csak anyatejjel vagy tápszerrel.
 5. Rendszeresen ellenőrizze kezelőorvosát. Jegyezze fel rendszeresen az összes oltást és ellenőrzést.

Vásárolható dolgok 3 hónapos baba számára:

Bár három hónapos gyermekének nincs szüksége szigorú vásárlásra, íme néhány tipp, amelyek segíthetnek abban, amire szüksége lehet gyermekének.

 • Cumisüveg, ha nem kap tejet a melléből.
 • Sterilizátor, palackokhoz és cumikhoz.
 • Pelenkázó táska.
 • Fertőtlenítő a törülközők és kendők tisztítására.
 • Alvózsák, a jó alvás elősegítésére és a fulladás csökkentésére.
 • Ápolóhuzat és táska.
 • A baba fogzása 3 hónapig.
 • Kültéri takaró.

A 3 hónapos csecsemő gondozása meglehetősen nagy feladat, és ezek a tippek és átfogó útmutató a csecsemő legjobb gondozásáról segíthet minden szükségesben. Mondja el véleményét és ossza meg velünk tapasztalatait! Szeretünk hallani rólad!

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. A 3 hónapos baba repülhet légi úton?

Válasz: Nincsenek általános szabályok vagy előírások a légi úton utazó újszülöttekre és csecsemőkre vonatkozóan. A 3 hónapos gyermekével mindig repülhet, és megpróbálhatja elaltatni a repülés közben, hogy csökkentse a kellemetlenségeket.

Q2. Mennyit kell aludnia a 3 hónapos babának?

Válasz: Általában egy 3 hónapos gyermek napi 14-15 órát tud aludni. Ez magában foglalja az egészséges és a kis szundikálást és az éjszakai alvást. A babáknak csak 4-5 hónap után alakulnak ki rendszeres alvási szokásaik.

3. Egy 3 hónapos gyermek ehet szilárd ételeket?

Válasz: Javasolt, hogy egy 3 hónapos csecsemő ne fogyasszon semmilyen ételt, kivéve a szoptatást és a tápszert. A csecsemőknél 4-6 hónapig kell súlyozni minden szilárd táplálék bevitelét.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80