5 hónapos baba – súly, fejlődés és mérföldkövek

Ennek már 5 hónapja! Nem repül az idő? Amíg a nedves pelenkák gondozásával volt elfoglalva, gyermeke már elkezdett fejlődni saját édes világában. Vannak új mérföldkövek, amelyeket minden hónap után elért, így nehezebben boldogul a kicsivel, és menedzselheti a rejtett tevékenységeket. Íme néhány különböző szempont, és azok a változások, amelyekre számíthat velük, amikor a baba lépést tart a világ 5. hónapjában.

5 hónapos baba

1. Súly:

5 hónapos korára a kicsi megduplázta súlyát, amiben volt. Ebben a szakaszban egy gyors ellenőrzésnek jónak kell lennie, hogy beszéljen orvosával arról, hogy gyermeke túlsúlyos, és mit tehet annak biztosítása érdekében. ez nem így van.

2. Babaápolás:

A babaápolás fontos szempont, ha egy 5 hónapos gyermeket néz. A baba a háta felől a pocakjáig gurulni kezd a ház körül, és mindent megismétel. Észre fogja venni, hogy milyen hatékonyan tanult meg a lábán dolgozni, és készen áll arra, hogy mászkáljon. Ő is mozog, ezért amíg örül, hogy gurul, nézze meg, hogy soha ne hagyja felügyelet nélkül az ágyon, mivel még mindig kényes, és ha leesik a magas ágyról, súlyosan megsérül.

Azt is észre fogja venni, hogy a kicsi imádja a zenét, és különböző módon reagál a különböző műfajokra. Játsszon mindenfélét, hogy először felismerje azt, akit jobban szeret. Amikor látod, hogy mosolyog egyet, és tapsol, felfedezted kicsi kedvencedet. Bármit is lóg a baba kiságya felett, annak mennie kell. A baba megtanulja felfelé nyomni magát, és a feje fölött lévő drót csak bajt okoz.

Abban az esetben, ha még mindig nem védte a babát a házban, akkor itt az ideje. Helyezzen minden anyagot magas szekrényekre, és ne legyenek éles tárgyak a közelben. A hajsütővasaknak és a kávéfőzőknek sem szabad. A kisfiadnak biztonságban kell lennie, és ez kell a legfontosabb aggodalomnak.

3. Etetés:

Az etetési szokások most minden eddiginél rendesebbek lehetnek, még akkor is, ha tartózkodni kell a teljesen szilárd ételektől. Előfordulhat, hogy a baba rád néz, miközben villával és késsel dolgozik az étel között. A szoptatás nem lehet csak táplálékforrás, mivel most gondoskodnia kell táplálkozási szükségleteiről. Próbáljon ki más szilárd ételeket, de alaposan őrölje és zúzza össze őket, és ellenőrizze a baba reakcióját- tetszik-e neki vagy sem, többet fog mondani az étkezési preferenciáiról.

4. Alvás:

Öt hónapos korára a baba átaludja az éjszakát. A legtöbb csecsemő igen, ezért ne izgassa magát, ha a kicsi nem szabályosan alszik. Ehelyett próbáljon meg jobb rutint kialakítani azáltal, hogy meleg fürdőt ad neki, és képes könyveket mutat. Tanítsd meg neki, hogyan kell elaludni, amikor nem vagy egyedül. Hagyd el, ha kicsit álmos lesz, ahelyett, hogy a végéig maradna. Amikor nappal van, ne erőltesse vagy késleltesse az alvást. Ettől ideges lesz tőle. Azonnal tedd elaludni, amikor úgy tesz, mintha álmos lenne.

5. Fejlesztés:

A baba végre magánhangzók beillesztésével képes „kibabrálni” az értelmes szavakat. Várjon egy kicsit, és biztosan hallja, ahogy azt mondja: „mama” vagy „dada”. Nincs értelme a kicsik fejében, és csak szavak. Még néhány hónap várakozás segít neki kimondani ezeket a szavakat, tudva, mit jelentenek. A baba hallja, ahogy beszél, és elfordíthatja a fejét, amikor a nevét hívják. Ölelésekkel és kifejezésekkel jobban fog szeretni. Lehet, hogy megpróbál egyenesen ülni, és feltartani a karját, jelezve, hogy fel akarja venni. Tegyen mindig párnát a hátára, hogy megkapja a szükséges támogatást. Azt is észre fogod venni, hogy végre megtanulja használni a fogását, hiszen egyedül tartja a tejesüvegét. Ne hagyja ki a pillanatokat, és kattintson tovább!

6. Ételek és játékok:

Az anyatej a gyümölcsök és zöldségek mellé most a kisbaba étrendje kell, hogy legyen. Adjon neki szeletelt banánt vagy főtt sárgarépát, mindkettőt összetörve. Lehet, hogy tetszik neki az eltérő ízlés, vagy végül teljesen utálja.

Vigyél haza színes játékokat a babádnak, és adhatsz neki képeskönyveket is, bár laminált, nehezen téphető darabokat. Még ne adja át a tollat, mert árthat neki, ha megpróbál piszkálni. Sok vállalat megpróbálhatja csapdába ejteni az „oktatási” termékek megvásárlását, hogy segítsen neki fejlődni. Ne váljon zsákmányt, és engedje meg gyermekének a természetes növekedést.

7. Mérföldkövek:

Öt hónapos, a baba minden bizonnyal boldog. Hajlamosak sokat kifejezni, ezért próbálja meg tartani a fejét, különben visszaeshetnek és megsérülhetnek. Nem kell mást várni, mint meglepődni modorukon és azon, hogy néhány hónap alatt milyen messzire jutottak.

Próbáljon beszélni orvosával arról, hogy csatlakozik a munkához, és ha ártana a babának, ha dajka felügyelete alatt hagyná. A kimerültség napjainak végre vége, és az egyensúly visszatér az életébe. Adjon időt a partnerének, és beszélje meg a dolgokat. Beszéljen arról, hogyan ossza fel az időt, és győződjön meg arról, hogy a szervezetnek van ideje a teljes felépülésre, mielőtt újabb terhességre gondol. Térjen vissza a világba, és beszéljen barátaival és családjával, akikkel a baba születése óta nem tudott kommunikálni.