25 jogorvoslat az ágybavizelés megszüntetésére otthon

Az ágybavizelés akaratlan vizelés alvás közben. Gyakori jelenség a gyermekek körében. Még az idősebb, inkontinenciában szenvedő felnőttek is szembesülnek az ágybavizelés problémájával. A legtöbb gyermek 4 éves korára eléri a hólyagkontroll bizonyos fokát. Bizonyos esetekben az ágybavizelés egy felnőttkori betegség tünete is lehet. Az ágybavizelés számos fizikai és érzelmi tényező miatt fordulhat elő. Tudjon meg többet az ágybavizelés otthoni gyógymódjairól.

Jogorvoslatok az otthoni ágybavizelés megállítására

Mi az ágybavizelés (éjszakai enurézis)?

Az éjszakai enurézis a vizelet akaratlan átjutása alvás közben. Az ágybavizelés orvosi kifejezés enurézis. Ez történhet nappal és éjszaka is. Az enuresis másik kifejezése a vizelet inkontinencia. Számos tényező kapcsolódik az ágybavizelés fokozott kockázatához és az alvás közbeni vizelés okához. A gyermekkor normális részének tekinthető 5 éves korig.

Az ágybavizelés okai:

Gyermekek ágybavizelése:

Az ágyat nedvesítő gyermekek többségének nincs mögöttes állapota, és nem is szándékosan teszik ezt. A gyermek ágybavizelésének két oka van; Elsődleges és másodlagos ágybavizelés. Az elsődleges ágybavizelés olyan ágybavizelés, amely kisgyermekkora óta szünet nélkül történik. A másodlagos ágybavizelés olyan ágybavizelés, amely jelentős időszak (körülbelül hat hónap) elteltével kezdődik újra. Az elsődleges ágybavizelés akkor következik be, amikor a gyermek nem ismeri fel azt az érzést, hogy a hólyag megtelt, és ébredés nélkül tovább alszik. A másodlagos ágybavizelés egy mögöttes orvosi vagy érzelmi probléma jeleként fordulhat elő. A gyermeknek nagyobb valószínűséggel vannak más tünetei, például a nappali ágybavizelés.

A stressz okozta ágybavizelés stresszes otthoni környezetben történik, ahol a szülők veszekednek. Hasonlóképpen, az olyan események, mint az új iskolakezdés, ágybavizelést okozhatnak, mivel érzelmileg befolyásolják a félelmetes gyermeket.

Ágybavizelés felnőtteknél:

Számos egészségügyi probléma okozza a felnőttek ágybavizelését. Az ágybavizelés orvosi okai között a leggyakoribb a vizelet -inkontinencia. Ez előfordulhat olyan fizikai változások miatt, mint a terhesség, a szülés, az életkor, a menopauza, a méheltávolítás, a megnagyobbodott prosztata stb..

Az I -es típusú cukorbetegségben szenvedők magas vércukorszintet mutatnak. A cukorbetegek hajlamosak a szomjúság fokozására, ami sok víz fogyasztására készteti őket. Ez a vizeletmennyiség növekedéséhez és a gyakori vizeléshez vezet.

A székrekedés is ágybavizelést okozhat, ahol a túl sok széklet felhalmozódása csökkenti a húgyhólyag vizelettartó képességét, és ágybavizeléshez vezet.

Bizonyos neurológiai rendellenességek, például a szklerózis multiplex, a stroke, a Parkinson -kór vagy a gerinc sérülése zavarhatja a hólyagkontrollot és vizeletinkontinenciát okozhat. Mindez ágybavizet okozhat.

A felnőttek ágybavizelésének okai között egy éves korban a hólyagizmok elveszítik erejüket, és növelik az akaratlan vizeletkibocsátás esélyét.

25 otthoni gyógymód az ágybavizeléshez:

A legjobb 25 otthoni gyógymódot az ágybavizeléshez az alábbiakban tárgyaljuk:

1. Gyógytea ágybavizeléshez:

gyógytea az ágybavizeléshez

A gyógyteák csodákra képesek, ha az idősebb gyermekek ágybavizelésének kiváltó tényezőit csökkentik. Vannak olyan gyógynövények, mint a medvebogyó, zsurló és tölgyfa kéreg, amelyek hatékonyak erre a célra.

Követelmény:

 • Bearberry,
 • lófarok,
 • Tölgy kéreg

Folyamat:

A medve-, zsurló- és tölgyhéjat kis és egyenlő mennyiségű edénybe kell önteni, és vízzel felforralni. Ezt az oldatot áztassa, szűrje le és hűtse le. Adja a levert, lehűtött teát a gyermeknek lefekvés előtt egy csipet mézzel, hogy kellemes ízű legyen a tea.

Mennyi ideig és mikor: Igya meg ezt a teát naponta kétszer és egy csésze lefekvés előtt

Óvintézkedések: Ennek a gyógyteának nincs mellékhatása.

2. Indiai egres:

Indiai egres: otthoni gyógymód az ágybavizeléshez

Az ágy nedvesítésére szolgáló természetes gyógymódokról ismert, hogy az indiai egres vagy amla hatékony gyógymód, és kiválóan alkalmas a hólyagizmok megerősítésére..

Követelmény:

 • Egres vagy amla.

Folyamat:

 • Törjön össze egy amlát, és vegyen ki belőle egy evőkanál levet. Keverjük össze egy csipet kurkuma és mézzel.

Mennyi ideig és mikor: Rendszeresen adja be a gyermeknek minden reggel.

Óvintézkedések: Az indiai egres egyes embereknél növelheti a vérzés és a véraláfutás kockázatát.

3. Fahéj ágybavizeléshez:

fahéj

Az otthoni jogorvoslatok közül az ágy nedvesedésének megelőzésére ez a fűszer egy kipróbált gyógyszer az ágybavizelés gyógyítására gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt..

Követelmény:

 • Fahéj.

Folyamat:

 • Rágjon egy darab fahéjrudat. (VAGY). Egy gyermek számára tegye vonzóbbá, ha fahéjport kennek egy szelet vajas pirítóssal cukorral.

Mennyi ideig és mikor: Tedd ezt naponta.

Óvintézkedések: A fahéj egyes embereknél allergiát okozhat, ezért győződjön meg arról, hogy nem allergiás erre a fűszerre.

4. Áfonyalé:

áfonyalé: otthoni jogorvoslatok az ágybavizeléshez

Ez egy másik nagyszerű otthoni gyógyszer az ágybavizelésre, mivel a hólyag és a húgyúti izmok erősítésére specializálódott, és nagyon előnyös a vese számára. Annak ellenére, hogy kerülje a folyadék adását a gyerekeknek, mielőtt lefekteti a gyermeket, az áfonyalé biztonságosan adható.

Követelmény:

 • Áfonyalé.

Folyamat:

 • Adjon az áfonyalének egy órát, mielőtt a gyermeket éjszaka ágyba küldi.

Mennyi ideig és mikor: Ezt naponta megteheti.

Óvintézkedések: A túl sok áfonyalé fogyasztása hasmenést okozhat.

5. Jaggery kezelés ágybavizelés esetén:

jaggery az ágybavizeléshez

A Jaggeryről ismert, hogy hőt bocsát ki a szervezetben; ezért, ha gyermekeknek adják, belülről melegen tartja őket, és megakadályozza a vizelet akaratlan felszabadulását álmukban.

Követelmény:

 • Jaggery

Folyamat:

 • Adjon hozzá jaggery -t egy csésze tejhez

Mennyi ideig és mikor: Ideális esetben minden reggel be kell adni az érintett gyermeknek.

Óvintézkedések: Győződjön meg arról, hogy nem allergiás a jaggeryre

6. Méz az ágybavizeléshez:

méz: házi gyógyszer az ágybavizelésre

Egy másik otthoni kezelés az ágybavizeléshez a méz, és része az ágybavizelésre szánt gyógynövényeknek. Számos összetevőhöz adják az ágybavizelés kezelésére, és egyénileg is adható a gyermekek ezen problémájának kezelésére. Egy órával lefekvés előtt adjon nekik egy kanál mézet.

Követelmény:

 • édesem.

Folyamat:

 • Adjon egy teáskanál mézet.

Mennyi ideig és mikor: A mézet egy órával lefekvés előtt kell adni.

Óvintézkedések: Ellenőrizze az allergiát és egyéb mellékhatásokat.

7. Mustármag:

mustármag ágybavizeléshez

A mustármag segít a húgyúti fertőzés ágybavizelésében. Ezzel a módszerrel egy hónap múlva kezelheti az ágybavizelés problémáját. Minimalizálja, ha nem, teljesen eltűnik.

Követelmény:

 • Mustármagok.

Folyamat:

 • Őröljük meg a sárga mustármagot, és adjuk hozzá egy pohár meleg tejhez.

Mennyi ideig és mikor: A gyermeket inni kell minden este egy órával lefekvés előtt.

Óvintézkedések: Ellenőrizze, hogy a gyermek allergiás -e a mustárra.

8. Az olívaolaj megállíthatja az ágybavizelést:

Az olívaolaj megállíthatja az ágybavizelést

Egy másik hatékony módszer az otthoni gyógymódok között az ágybavizelés komplikációk nélkül az olívaolaj. Kiváló és nyugtató módszer az ágybavizelés gyógyítására.

Követelmény:

 • Olivaolaj.

Folyamat:

 • Egyszerűen melegítse fel az olajat, és vigye fel naponta a gyermek hasi területére, különösen a köldökre és annak környékére.

Mennyi ideig és mikor: Tedd ezt naponta.

Óvintézkedések: Az olívaolaj allergia nem gyakori. Győződjön meg arról, hogy a gyermek nem allergiás rá.

9. Szárított gyümölcs:

aszalt gyümölcsök: otthoni jogorvoslatok az ágybavizeléshez

Az aszalt gyümölcsök, mint a mazsola, csodálatosak az egészségre, valamint a hólyag és a húgyutak problémáinak gyógyítására, és ideálisak az otthoni gyógymódokban az ágy nedvesedésének megelőzésére. Próbálja ki ezeket a jogorvoslati lehetőségeket vallásosan, és biztosan eredményt fog mutatni.

Követelmény:

 • Mazsolák.

Folyamat:

 • Adjon a gyermeknek snack 3 mandulát és 2 mazsolát lefekvéskor.

Mennyi ideig és mikor: Tedd ezt addig, amíg jelentős előrelépés nem történik.

Óvintézkedések: Ellenőrizze, hogy a gyermek allergiás -e ezekre az elemekre.

10. Kegel gyakorlatok az ágybavizeléshez:

kegel gyakorlat

A legjobb otthoni gyógymód az ágybavizeléshez néhány erős, de alapvető gyakorlatot tartalmaz a hasra és a hólyagra. Ez segít megszüntetni a felnőttek ágybavizelésének okait. Ezek a medencefenék gyakorlatok a magból erősítik az izmokat, így a túlreagáló hólyag nem engedi el magát az éjszaka folyamán. Ez vonatkozik mind a gyermekek, mind a felnőttek számára.

11. Gyümölcssaláta:

gyümölcssaláta

Apróra vágva, szeletelve és kockára vágva, ez a narancs, a citrom, a különféle bogyós gyümölcsök és a kivi különleges étrendje, amely természetes gyógymódot nyújt az ágybavizeléshez. Ezek a gyümölcslével töltött gyümölcsök hozzájárulhatnak testünk természetes vízéhez. Az egyetlen különbség az, hogy ezek a gyümölcslevek sűrűek és tömények, és csillapítják a szervezet vízszomját anélkül, hogy folyadékot adnának a hólyaghoz.

Követelmény:

 • Olyan gyümölcsök választéka, mint a narancs, a bogyók és a kivi.

Folyamat:

 • Vágja fel és kockázza fel ezeket a gyümölcsöket, hogy gyümölcssalátát készítsen.

Mennyi ideig és mikor: Tedd ezt addig, amíg a fejlődés látható.

Óvintézkedések: Győződjön meg arról, hogy a gyermek nem allergiás semmilyen gyümölcsre.

12. A kettős ürítés ösztönzése:

A kettős ürítés gyerekeknek és felnőtteknek is alkalmazható módszer. A lefekvés előtti rituálé megkezdése előtt egyszer ki kell ürítenie a hólyagját. Be kell fejeznie az esti rituálét azzal, hogy még egyszer megpróbálja, mielőtt nyugdíjba vonul éjszakára. Így biztosíthatja, hogy a hólyag teljesen kiürüljön lefekvéskor, ami csökkenti az ágybavizelés lehetőségét.

13. Almaecet:

almaecet az ágybavizeléshez

Az almaecet hasznos az ágybavizeléshez. Segíti a székrekedést és hatékony méregtelenítő.

Követelmény:

 • almaecet.

Folyamat:

 • Almaecet egy pohár vízzel és fél teáskanál nyers mézzel keverve, amely fenntartja a szervezet PH -egyensúlyát, és megakadályozza a savas szint emelkedését, mindez elősegíti az ágybavizelést.

Mennyi ideig és mikor: Tedd ezt naponta.

Óvintézkedések: Ritkán allergiás az almaecetre, figyeljen a mellékhatásokra.

14. A banán megállíthatja az ágybavizelést:

házi gyógymód az ágybavizeléshez banán

Az ágybavizelés otthoni gyógymódjai közé tartozik a banán. A banán káliumban gazdag, amely nemcsak a táplálkozás szempontjából hasznos a szervezet számára, hanem a szervezet nátriumszintjének fenntartásához is. Ettől eltekintve a banán természetes kötőanyag, és izomkötőként működik, amely megakadályozza a hólyag megcsúszását gyermekeknél és felnőtteknél is.

15. Kerülje a folyadékfogyasztást lefekvés előtt:

kerülje a folyadékfogyasztást

Közvetlenül lefekvés előtt, ha megengedi magának a sok folyadékbevitelt, valószínű, hogy gyermeke éjfélig megnedvesítheti az ágyát. Jobb, ha korlátozza a vízfogyasztást vacsora előtt és után, és kerülje a koffeint tartalmazó italokat. Kerülje a túlzott vízfogyasztást este és a lefekvés közeledtével.

16. Kerülje a csokoládét:

csokoládé

Biztosan kíváncsi vagy, hogyan lehet megállítani az ágybavizelést, ha távol maradsz a csokoládéktól? Ez leggyakrabban azokra a gyerekekre vonatkozik, akik sok csokoládét fogyasztanak. A kávéhoz vagy a teahoz hasonlóan a csokoládé is koffeint tartalmaz, vízhajtó jellegű, amely ösztönzi a hiperaktív húgyhólyagot.

17. Fekete ecet a szag elkerülése érdekében:

fekete ecet

Az ágybavizelés során minden érzékszervedet együtt használnád, hogy leküzdd ezt a folyamatot. Fekete ecettel lehet eltávolítani a paplan szagát a paplanból. Egy tanulmány kimutatta, hogy a gyermekek ágybavizelésének okai között, még akkor is, amikor alszik, a szaglás a legjobban működik, és a vizelet szaga ösztönzi az ágybavizelést.

18. Édesköménymag ágybavizeléshez:

édesköménymag, mint otthoni gyógyszer az ágybavizeléshez

Az ágybavizeléshez használt gyógynövények közül az édeskömény magjait őrölve és teába főzve oldják meg az ágybavizeléssel kapcsolatos problémákat. Az édesköménymag tudományosan bizonyítottan hatékony az ágybavizeléssel kapcsolatos problémákra, és ha egy gyerekről beszélünk, akkor mindig rávehetjük őt a napra egy meleg pohár szójatejjel és egy marék édesköménymaggal..

19. Vörös hús:

vörös hús

A vörös hús a hatékony táplálkozás erős forrása, de nem csak ezért bátorítják a vörös húsokat az ágybavizelés megelőzésére. Ez a hús erősíti a központi izomzatot, és gondoskodik arról, hogy még alvás közben se legyenek ellazulva vagy nyugodtak. Ez nem teszi lehetővé akaratlan vizeletürítést alvás közben, ami elősegíti az ébredést.

20. Jutalmazza erőfeszítéseiket:

jutalmazzák fáradozásukat

Ez különösen tipp azoknak a szülőknek, akik szenvednek gyermekük ágybavizelésétől. Ez inkább fiziológiai gondolat, mint szabály. Minden alkalommal, még a nap folyamán is, amikor a fürdőszobát használják, mindig értékelje és bátorítsa őket, ezt a tulajdonságot gyermeke az éjszaka során is folytatni fogja.

21. Dió és mazsola:

dió és mazsola az ágybavizeléshez

Ez az egyik kút, amelyet kedveltek az otthoni gyógymódok az ágy nedvesedésének megelőzésére, ami előnyös és kedvenc a gyermekek körében. Különlegessége az, hogy a gyerekek szeretik, ha ezt élvezetként használják.

Követelmény:

 • 2 dió.
 • 5 mazsola.

Folyamat:

 • Adjon a gyermeknek diót és mazsolát lefekvéskor.

Mennyi ideig és mikor: Ezt naponta megteheti, amíg nem javul.

22. Kerülje a dohányzást:

kerülje a dohányzást

A dohányzás hiperaktív hólyaghoz vezethet, és gyakori vizelést okozhat. A krónikus dohányosoknak köhögési görcsük van, más néven a dohányos köhögése, ami vizeletszivárgáshoz vezet. A dohányzás stresszes vizelet -inkontinenciával is jár, amikor a húgyhólyag hirtelen nyomása miatt vizelet szivárog, például tüsszentés, testmozgás és nevetés.

23. A cseresznye segít megállítani az ágybavizelést:

Cseresznye: otthoni jogorvoslatok az ágybavizelés megállítására

A cseresznye rostban gazdag, és jó vitamin- és ásványi anyagforrás, beleértve a kalciumot és a káliumot. Hozzáadhatók a gyermekek étrendjéhez, mivel minden jó benne segít az ágybavizelés megelőzésében.

Követelmény:

 • Cseresznye.

Folyamat:

 • A gyerekek ehetnek cseresznyét gyümölcsként, vagy hozzáadhatják a desszertekhez, hogy felvegyék étrendjükbe.

Mennyi ideig és mikor: Ezt addig használja, amíg az ágybavizelésben nem tapasztalható előrelépés.

Óvintézkedések: A cseresznye ritkán okozhat allergiát, de győződjön meg arról, hogy a gyermeknek nincs mellékhatása.

24. Petrezselyem ágybavizeléshez:

petrezselyem ágybavizelésre

A petrezselyem fontos gyógynövény, amelyet a mindennapi ételhez keverve megakadályozhatja az ágybavizelés lehetőségeit. Teljesen természetes, hogy ételrajongóként különféle petrezselyem ételekkel kísérletez, hogy ennek a gyógynövénynek a jósága ne váljon egyhangúvá.

Követelmény:

 • Petrezselyem levelek.

Folyamat:

 • Kérje meg gyermekét, hogy lefekvés előtt rágjon néhány petrezselyemlevelet; étkezésekhez is hozzáadható.

Mennyi ideig és mikor: Hagyja a gyermeket enni, amíg javulást nem tapasztal.

Óvintézkedések: Nagy mennyiségű petrezselyem fogyasztása vérszegénységet okozhat, ezért mértékkel használja.

25. Mandula tejben:

Mandula tejben: otthoni gyógymód az ágybavizeléshez

A mandulatej tökéletes reggeli ital az ágy nedvesebbek számára. A kalcium előnyeivel rendelkező mandula rugalmasságot és erőt kölcsönözhet az izmoknak, ezáltal nem hagyva, hogy a hólyagja saját döntéseket hozzon. Ez az egyik legjobb és természetes otthoni jogorvoslat gyermekek és felnőttek ágybavizelésére is.

Követelmény:

 • Mandula,
 • víz.

Folyamat:

 • Blansírozza a mandulát, távolítsa el a héját, most adjon hozzá 3 csésze vizet és futtassa át egy turmixgépen. Ezt addig végezze, amíg sima nem lesz. Szűrjük le egy szitán. Adjon hozzá még egy kis vizet, és ismételje meg az eljárást. Az összegyűjtött tejet hűtőszekrényben lehet tárolni.

Mennyi ideig és mikor: Igyon addig, amíg hatékony eredményt nem lát.

Óvintézkedések: A mandulatej 3-4 napig tárolható a hűtőszekrényben.

Az ágybavizelés szövődményei és hatásai

Az alvás közbeni vizelés oka felnőtteknél és gyermekeknél érzelmi stresszt okozhat. A szövődmények közé tartoznak a húgyúti fertőzések. Az ágybavizelés legtöbbször fejlődési késleltetés, nem pedig érzelmi probléma vagy testi betegség. Az ágybavizelésnek csak kis százalékának van orvosi oka. Az ágybavizelés zavarokat és szorongást okozhat. Ez alacsony önértékeléshez vezethet. Az idősebb gyermekek esetében az aggodalom inkább az ágybavizeléstől függ, amikor barátokkal vannak kint a táborokban és az alvásban. A fáradtságot és az alvászavart az ágybavizelés is okozza.

Mikor forduljon orvoshoz?

Ha egy 7 éves vagy annál idősebb gyermek hetente több mint 2-3 alkalommal nedvesíti az ágyat, orvos segítségét kérheti. Ha a nappali és éjszakai ágybavizelés 5 éves kora után következik be, akkor gyermekének 7 éves kora előtt orvoshoz kell fordulnia. Amikor egy felnőtt elkezdi nedvesíteni az ágyat, akkor tanácsos orvoshoz fordulni, mivel ennek oka lehet gyógyszerek vagy néhány alapbetegség.

Ételek, amelyek okozzák és megállítják az ágybavizelést:

Milyen ételeket kell enni az ágybavizeléshez:

A folsavban és B12 -vitaminban gazdag ételek segítik a központi idegrendszert abban, hogy az éjszakai hólyagkontrollhoz szükséges társulást hozza létre. Az omega-3 zsírsavak hasonló előnyökkel járnak az idegrendszer számára. Segít a hólyagnak, hogy jelezze az agynak, hogy éjszaka felébredjen. A friss hal, tojás és zöldség minden szükséges ásványi anyagot biztosít az idegrendszerhez.

A rost fontos, mivel az ágybavizelés a székrekedéssel egy időben történik. Amikor a székrekedés nyomása a húgyhólyag falára nyomódik, nem kívánt szivárgást eredményez. A búzakorpa, a jó folyadékbevitel és a zöldségek sokat segítenek a rost növelésében és a székrekedés leküzdésében.

Milyen ételeket érdemes kerülni az ágybavizeléshez:

A vízbázisú zöldségeknek és gyümölcsöknek, például epernek, szőlőnek, dinnyének és zellernek vizelethajtó hatása van. Bátorítják a szervezetet a folyadék kiürítésére, ezért a legjobb, ha kerüljük az esti evést. A tejtermékek ágybavizelést okoznak, ezért a tejtermékeket (joghurt, sajt, tej és sajt stb.) A legjobb kerülni. Ezek nemcsak fokozzák az ágybavizelés súlyosságát, hanem csökkentik az enuresis gyógyszerek hatékonyságát is. Kerülje a koffeint esténként, mivel vizelethajtóként hat, és a húgyhólyagot több vizelet termelésére és kiürítésére serkenti..

Vitaminok és kiegészítők:

A magas D -vitamin szint védő faktor lehet az NE (éjszakai enuresis) ellen. Egy új tanulmány megállapította, hogy a magasabb D -vitamin -szint csökkentheti a gyermekek éjszakai enurezis kialakulásának kockázatát.

Az ágybavizelés, különösen felnőttkorban, elég kínos lehet. Még egy gyerek számára is olyan nagy esemény lehet egy egyszerű esemény, mint az alvás egy barátnál, és végül befolyásolhatja a gyermek társadalmi megbecsülését. Számos otthoni jogorvoslat létezik az ágybavizelésre gyermekek és felnőttek számára egyaránt, amelyekre nyugodtan támaszkodhat. Ez nem feltétlenül történik meg azonnal, de idővel fokozatosan javul.

Gyakran Ismételt Kérdések:

1. Nedvesítse meg a gyermekeket célzottan az ágyban?

Az ágybavizelés nagyon fárasztó és stresszes minden érintett számára. Ez azonban nem olyasmi, amit a gyermek szándékosan tesz, ez akaratlan cselekedet. Ezenkívül stresszes a gyermek számára, aki zavarban van. Nagyon fontos, hogy a javító intézkedések megtalálása előtt megnyugtassuk a gyermeket, hogy ami történt, nem a gyermek hibája. Több otthoni gyógymódot is kipróbálhatunk az ágybavizelés megelőzésére, és ha súlyos lesz, akkor mindig szakember segítségét kérhetjük.

2. Melyek az ágybavizeléssel kapcsolatos riasztások és hogyan hasznosak?

Az ágyba nedvesítő riasztók a legbiztonságosabb és leghatékonyabb ágyazó kezelések közé tartoznak, amelyeket alvás közbeni vizelés miatt használnak. Tanulmányok azt mutatják, hogy a riasztásterápia sikeres 7 évesnél idősebb gyermekeknél. Úgy tervezték, hogy felébressze a gyermeket, és lehetővé tegye a gyermek számára, hogy rendszeres időközönként menjen a mosdóba. Ha rendszeresen használják éjszaka, a gyermek 4-6 hét múlva kezd felébredni. 12 hét múlva a gyermek magára vonja a fürdőszobát, vagy reggelig képes lesz vizeletet tartani..

3. Mi az a DDAVP és gyógyítja -e az ágybavizelést?

A desmopresszin-acetát (DDAVP) olyan gyógyszer, amelyet ágybavizelésben szenvedő gyermekek kezelésére használnak. Bár ez a gyógyszer nem gyógyítja meg az állapotot, segít a tünetek kezelésében. A DDAVP a vazopresszin hormon szintetikus formája. A vesékre hat, és csökkenti a termelt vizelet mennyiségét. A DDAVP különösen akkor segíthet, ha a gyermeknek kempingezni kell, és baráti házban aludni kell.

Jogi nyilatkozat: A cikkben említett otthoni jogorvoslatok és javaslatok általános tájékoztatási célokat szolgálnak, és tudatosságot keltenek a társadalomban. Ezt nem szabad szakmai orvosi tanácsként értelmezni. Mindig keresse fel orvosát, és konzultáljon vele, ha bármilyen kérdése van bármilyen orvosi kezeléssel kapcsolatban.