25 legjobb otthoni gyógymód böfögési problémára

Mi a böfögés:

A böfögés más néven böfögésként az egyik gyakori probléma, amely közvetlenül kapcsolódik az emésztéshez. Általában a gyomorproblémák, a puffadás és az emésztési zavarok böfögéshez vezethetnek. A túlevés is böfögés oka lehet. A böfögés nemcsak kellemetlen, hanem elég kínos is. Ha gyakori problémái vannak a böfögéssel, az csak azt jelenti, hogy végül egy embercsoportban végezheti el a nevetést.

otthoni jogorvoslatok a böfögéshez

Egyszerűen fogalmazva, a böfögés a levegő gyomorban való felhalmozódása, és a szervezet automatikusan megszabadul tőle, hogy felszabadítsa a nyomást. Lehet, hogy nincs egészségügyi következménye, de minden bizonnyal negatív imázsproblémái vannak a társadalomban. Ez azért van, mert hanggal érkezik. A böfögés megelőzése érdekében könnyen betarthat néhány otthoni gyógymódot. Az alábbiakban felsoroljuk a legjobbakat, amelyek közül választhat:

Természetes otthoni gyógymódok a böfögés problémájához:

1. Kamilla tea:

otthoni jogorvoslatok a böfögéshez

Bármilyen gyomorprobléma vagy rendellenesség kezelhető 1-2 csésze kamillateával. Ez az egyik tökéletes módja annak, hogy csökkentsük és végül megakadályozzuk a böfögést. A piacon könnyen elérhetőek a kamilla teazacskók, amelyeket fel lehet használni.

2. Gyömbér csodák:

természetes gyógymódok a böfögéshez

Egy darab gyömbérgyökér étkezés előtt vagy után tökéletes módja annak, hogy megakadályozzuk a böfögést. Ez egy egyszerű gyógymód, és gyömbérlé vagy friss gyömbéres tea formájában is bevehető. Ez más gyomorproblémákat is távol tart. A gyömbér az egyik legjobb otthoni jogorvoslat a böfögéshez, amely olcsó és könnyen követhető.

3. Kardamom tea:

böfögési probléma otthoni jogorvoslatok

A kardamom tea az egyik természetes módja annak, hogy jól működjön az emésztőrendszerben, és biztosítsa, hogy a rendszer gázmentes maradjon. Ez pedig megakadályozza, hogy a gyomorban levegő képződjön, ami böfögésként jön ki. Igyon naponta 1-2 csésze friss kardamom teát az eredményért.

4. Egyél papayát:

otthoni gyógymódok a túlzott böfögéshez

A papaya rendszeres fogyasztása kis adagokban valóban segíthet a böfögés, más néven böfögés megelőzésében. A papaya gyümölcsben lévő papain enzim segít a megfelelő emésztésben, amely távol tartja a gázt a gyomorból, és így böfög. Ez egy régi jó orvoslás, amelyet otthon lehet követni.

5. Citrom & Szódabikarbóna kombináció:

természetes gyógymódok a böfögés megszüntetésére

  • Vegyen egy pohár vizet ¼ teáskanál szódabikarbónával és 1 evőkanál citromlével.
  • Ezt minden étkezés után el kell fogyasztani, ha azt tervezi, hogy otthoni gyógyító módon megakadályozza a böfögés problémáit.

6. Édesköménymag:

házi jogorvoslatok az állandó böfögéshez

Néhány édesköménymag rágása közvetlenül étkezés után egy másik módja annak, hogy ne csak megakadályozzuk a gázképződést a szervezetben, hanem a böfögést is. Tartson néhány édesköménymagot kéznél erre a célra, és nézze meg, hogy mennyire segít megőrizni ezt a válságot.

7. A csillagánizs előnyei:

fűszerek 4789

Az ánizsmag gyógynövény -karminatív tulajdonságai tökéletesek a böfögés megelőzésében. Mindössze annyit kell tennie, hogy a nap folyamán időnként megrágja az ánizsmagot. Ezt naponta 2-3 alkalommal meg lehet tenni az eredmény érdekében.

8. Egyél kisebb ételeket:

Étkezési terv

A nagy étkezéseket 4-5 kisebb ételre kell osztani az egész nap során, hogy ne legyen nyomás a gyomorban és a megfelelő emésztés megmaradjon. Ez megakadályozza a gázképződést, valamint a böfögést. Ismét jó otthoni gyógyszer.

9. Legyen víz:

Pohár víz

Napi jó mennyiségű víz fogyasztása segít szabályozni a szervezet működését és az emésztést. Ez a puffanás távol tartja a gyomorpanaszokat, valamint a böfögést ideális módon.

10. Kerülje a kávét:

Kerülje a kávét

A kávé a legjobb módja annak, hogy egy napot kezdjen, de nem akkor, amikor böfögési problémákkal küzd. A kávé gázt indukál a rendszerben, amely még inkább reagál a kávéban található tanninok miatt. Ezért mindig tanácsos távol tartani a kávét, hogy elkerüljük a további gázképződést a szervezetben.

11. Használjon jégcsomagokat:

Otthoni gyógymódok a fejfájáshoz - Ice Pack

A jégcsomagok lehűtik a rendszert, és így jó módja annak, hogy megakadályozzák a meleget vagy a meleget. Jégcsomagolások borogatás formájában, és felhasználhatók a további gázképződés megállítására. A reggeli italhoz jeget is tartalmazhat, hogy hűtse a gyomrot és távol tartsa a böfögési problémákat.

12. Használjon gyógynövényeket a böfögési probléma gyógyítására:

gyógynövények

A rozmaring, kakukkfű vagy petrezselyem gyógynövények természetes gyógyítói a szervezetnek, és gyakran felhasználhatók a böfögéssel kapcsolatos problémák gyógyítására. Legyen az emésztési zavar vagy túl magas anyagcsere, a gyógynövények kielégítik a szervezet belső működési folyamatát, és simán tudják tartani a test működését anélkül, hogy a túl sok gáz elhaladna..

13. Joghurt:

Joghurt

A joghurt jó módja annak, hogy hűvös maradjon, miközben megpróbálja távol tartani a böfögési problémákat. Inkább sivatagként vagy csak esti snackként ajánljuk, a joghurt segíthet abban is, hogy távol tartsa emésztési problémáit. A joghurt az egyik legtökéletesebb otthoni jogorvoslat a böfögéshez, amely szintén könnyen elérhető.

14. Ne válassza a konzerveket:

konzervek

Forgalmas életmódban gyakran előfordulhat, hogy konzerveket választ, hogy ütemtervét időben tartsa. A gyors iramú életmód miatt a főzés csak kikapcsolódás volt a szabad időkben, de gyakran ezek a konzervek okoznak extra gázt a rendszerben, ami böfögést vagy emésztési zavarokat okoz.

15. Köménymag:

A köménymag is jó megkönnyebbülés a böfögés során, és könnyen gyógyítja az emésztési problémákat. Keverje össze a köménymagot a mindennapi ételével egy kicsit, és ne hagyja, hogy a böfögési problémák tönkretegyék hírnevét vagy napját.

16. Kerülje a szénsavas italokat:

szénsavas italok

A szénsavas italok, mint a szódabikarbóna vagy a hideg italok, tele vannak pezsgővel, ami erős szerepet játszik a böfögésben. A pezsgés belép, és több gázt termel, és ott kezdődik a böfögés. Ezért a böfögésre hajlamos embereknek mindig kerülniük kell a szénsavas italokat

17. Görögdinnye:

görögdinnye gs -nek

A böfögés otthoni gyógymódjai közé tartozik a gyomor hűvös tartása, és ezért a nyári gyümölcs mindig jó böfögés lesz. Kezdje a napját egy görögdinnye turmixmal, hogy a napja böfögés nélkül maradjon. A görögdinnyét feldarabolhatjuk és darabokra is vághatjuk, hogy útközben is elvihessük egy nyári napon, és hűvös maradjon a belseje.

18. Kurkuma:

kurkuma fűszer egy fakanál, elszigetelt fehér background

A kurkuma egy jól ismert fűszer, amelyet széles körben használnak sok indiai ételben. Eltekintve attól, hogy a kurkuma veterán fűszer, sok természetes gyógyító tulajdonsággal rendelkezik, beleértve a gyulladásgátlót és még az emésztési zavar gyógyító tulajdonságát is. A kurkuma a mindennapi étrendben mostantól távol tarthatja a böfögési problémákat.

19. Rágás csukott szájjal:

Rágás csukott szájjal

Csukott szájjal rágni egy újabb otthoni gyógymód a böfögéshez. Amikor nyitott szájjal rágja az ételt, sok légi utazás történik, esetleg keverve a most szétesett étkezéshez. Ez az a levegő, amely böfögés és böfögés formájában jön ki a nap folyamán. Ez a legegyszerűbb tipp

20. Borsmenta:

Fogyasszon borsmenta tea vagy fűszer formájában az ételbe, hogy egyszerűen egy jó napot töltsön anélkül, hogy böfögési problémák zavarnák. Főzzen egy gőzölgő borsmenta teát, mivel a borsmenta a rendszerben fokozza az anyagcserét, és segít gyorsabban megemészteni az ételt.

21. Reggeli ital:

A böfögési kezelés kora reggel magában foglal egy meleg pohár vizet, némi citrommal és egy teáskanál mézzel. A citrom vagy a lime egy citrusfélék, amelyek antioxidánsokban gazdagok, és minden bizonnyal jó böfögési problémák gyógyítója lenne. A méz mindig természetes gyógyító volt, és a reggeli meleg víz megszünteti a napi emésztési zavarokat.

22. Kerülje az alkoholt:

otthoni orvosság böfögés gáz

Az alkohol gyakran emésztési zavarokhoz vagy gázképződéshez vezet, különösen akkor, ha túlságosan bele van fektetve a palackokba. Gyakran a gyakran alkoholt fogyasztók áldozatul eshetnek a böfögésnek, mivel az alkohol tönkreteszi a szervezet természetes képességét az élelmiszer teljes megemésztésére, a fele emésztett étel pedig gázt okoz, ami ismét böfögéshez vezet.

23. Asafoetida:

Asafoetida

Általában hindi nyelven hingnek hívjuk, egy különleges fűszer különlegességnek, amely gyakran megtalálható számos élelmiszer -készítményhez. Amellett, hogy az ételeket bizonyos módon ízesíti, az asafoetida valójában segít az emésztési problémáiban. Egészséges emésztett gyomor esetén böfögés vagy böfögés soha nem jöhet a színre.

24. Jóga:

természetes gyógymódok a böfögéshez

A böfögés házi gyógymódjai közé tartozik egy kis jóga is, az elsődleges szint, amely magában foglalja a légzést vagy az egyszerű nyújtásokat. A böfögés általában azért fordul elő a nyilvánosságban, mert sok a felhajtott gáz vagy az emésztési zavarok, és ebben az időben egy kis jóga kora reggel hagyja a belső szerveket gyakorolni, és segít elkerülni a böfögési problémákat egész nap.

25. Tej:

legjobb orvosság a böfögésre

A hűtött formában készült tej igazi kellemes turmixot készíthet, és ami jobbá teszi, ha egy pohár hűtött tejet használ az emésztési problémák kezelésére. A böfögés azért fordulhat elő, mert a belseje túlmelegedett, vagy az emésztési folyamat soha nem úgy történt, ahogy kellett volna. A hűtött tej nemcsak megnyugtatja a belsejét, hanem gondoskodik arról is, hogy a tejsav előnyei csökkentsék az emésztési zavarokat, és távol tartsák a böfögési problémákat.

A böfögés gyakori probléma, amely még az alkotmányát sem zavarja túlzottan. A böfögés általában csak túlzott mértékű böfögés, amely kellemetlen lehet, de valójában nem okoz kárt a szervezetben. Mivel ez kellemetlen böfögés, azonnal foglalkozni kell néhány kiváló otthoni jogorvoslattal.