9 egyszerű és hatékony otthoni gyógymód a melasma ellen

melasma házi gyógymódok

A melasma az egyik olyan bőrbetegség, amely általában befolyásolja a bőr természetes arcszínét. Barna foltok vannak a bőrön, különösen az arc azon részén, amelyek fénytelenné és vonzóvá teszik a bőrt. Ez a rendellenesség egy formája, amely általában jól látható, és mindenképpen kezelni kell. A szakmai segítség igénybevétele mellett fontos, hogy valaki biztonságos és hatékony otthoni gyógymódokat használjon a jelek csökkentésére és a hibátlan bőr helyreállítására. Ennek az útmutatónak a legjobb része az, hogy néhány kiváló otthoni jogorvoslatot kínál, amelyek rendszeresen használhatók a kívánt eredmények eléréséhez. Mindössze annyit kell tennie, hogy válassza ki azt, amely elérhető és kényelmes az Ön számára.

A leghatékonyabb otthoni gyógymódok a melasma ellen:

1. Az ecet előnyei:

ecet melasma

Az ecet vízben való hígítása a legjobb módja az arc mindennapi tisztításának a melasma kezelésére. Ezt minden nap meg kell tenni a látható eredmények érdekében. Ez a bőrbetegségek gyógyításának egyik legjobb módja. Felhordás után a bőrt egy ideig hagyni kell megszáradni. Fehérítőként is működik, és tiszta és ragyogó bőrt kölcsönöz.

2. Használjon fényvédőt:

használjon fényvédőt a melasma ellen

Általában a napsugárzás a melasma egyik fő oka. A legjobb, amit tehetsz, ha jó SPF -tartalmú fényvédőt használsz a bőrön, mielőtt kilépsz. ez a válság egyik otthoni gyógymódja.

3. Igyál vizet:

vizet inni

A víz hidratálja a bőrt, és eltávolítja az elhalt hámsejteket és a pigmentációt. Ez az egyik helyes módja annak, hogy a bőrből is eltávolítsuk a méreganyagokat. A legjobb, amit tehet, ha 10-12 pohár sima és szűrt vizet tartalmaz az étrendben a melasma kezelésére fokozatosan, de hatékonyan.

4. Citromlé:

citromlé

Vigyen fel egy citromlevet vattacsomóval a bőrre, ahol a melasma érintett. Ezt rendszeresen kell elvégezni. Tudni kell, hogy a citrom természetes fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik. Segít a bőr világosításában, így a barna foltokat a megfelelő módon kezeli.

5. Antioxidánsokban gazdag élelmiszerek:

Antioxidánsokban gazdag ételek

Az antioxidánsokban gazdag ételek, például a bogyós gyümölcsök és a sok színes gyümölcs és zöldség bevonása az egyik megfelelő módszer a bőr és a test jó egészségének biztosítására. Feszessé teszi a bőrt, és elpusztítja a szabad gyököket, amelyek kárt okoznak és rendellenességeket okoznak a bőrön, mint a melasma. Bogyók és antioxidánsokban gazdag ételek bevonásával kezelheti a problémát.

6. Gramliszt csomag:

Gramliszt csomag

Vegyünk körülbelül 2 teáskanál gramm lisztet a kurkuma és a citromlé segítségével, és készítsünk sima masszát. Ezt az érintett területeken 20-25 percig kell alkalmazni. Kövesse ezt a gyógymódot hetente körülbelül ötször, hogy világosítsa a barna foltokat.

7. Hámlás:

Hetente 2-3 alkalommal hámlasztja le a bőrt, hogy az elhalt bőr kitisztuljon, és új sejtek képződjenek. Ez a bőr halványodásához, valamint a barna foltok lassú, de egyszerű kezeléséhez vezet. Ez az egyik megfelelő otthoni jogorvoslat.

8. Hagyma:

hagyma melasma

Vegyünk néhány hagymaszeletet, és mártsuk ecetbe. Ezt minden nap fel kell kenni a barna foltokra, otthoni gyógymódként a melasma ellen. A könnyek elkerülése érdekében feltétlenül csukja be a szemét.

9. Aloe Vera alkalmazás:

Aloe vera

Az aloe vera kiválóan alkalmas a bőr egészségére, és a bőr nyugtatásával együtt segít a bőrproblémák kezelésében is, beleértve a melasma barna foltjait. Mindössze annyit kell tennie, hogy minden nap felhordja és masszírozza a gélt a bőrön, hogy megkapja az eredményt.