9 Otthoni gyógymódok a memóriavesztéshez

Otthoni gyógymódok a memóriavesztéshez

Mindig elfelejted, hová tetted a dolgaidat? Zavarja a feledékenység az Ön és szerettei körét? A korral jár a bölcsesség, de ezzel együtt egy csomó más mentális stressz is, amelyek figyelmen kívül hagyásával akár súlyos mentális zavarokká is fejlődhetnek, és akár demenciához is vezethetnek. Mi lenne, ha otthon és az élet korai szakaszában ellenőriznénk a dolgokat? Íme a kilenc legjobb gyógyszer a memóriavesztésre.

Hatékony otthoni gyógymódok a memóriavesztéshez:

1. Vitamin bevitel:

Egyél jó vitamin tartalmú ételeket

A vitaminhiány memóriavesztéshez vezethet. Növelje a tiamin adagját, amely megtalálható a pisztáciában és különböző antioxidánsokban, amelyek kapcsolódnak a különböző vitaminokhoz. Az E -vitamin a legfontosabb az agy jobb működéséhez. Ezzel együtt megőrzi kognitív képességeit, és megakadályozza az agyvérzéseket, az Alzheimer -kórt és a demenciát.

2. Bogyók:

Bogyók

Bölcsebb választás, ha feladja rossz nassolási szokásait, és áttér a bogyós gyümölcsök fogyasztására. Nemcsak ízletesek és segítenek a fogyásban, de az antioxidáns szintjük is a legmagasabb. Ezért ezek a legjobb dolgok, amelyeket naponta lehet falatozni, akár reggelire, akár esti uzsonnára.

3. Rozmaring:

rozmaring olaj

A rozmaring illata gyönyörű, serkenti az agysejteket és növeli a koncentrációs képességeket. Használható aromaterápiás olajként, vagy beleönthető a mindennapi ételeinkbe. Ennek a gyógynövénynek egy kis része sokat segít abban, hogy az agysejtek megfeleljenek a feladatuknak.

4. A dió agyi ételek:

Diófélék és magvak

Egy marék dió nagyszerű módja annak, hogy jó memóriát és idegeink megtartó erejét biztosítsuk. A mandula és a dió vitathatatlanul a legjobb alternatíva az Ön számára. Nemcsak rengeteg E -vitamint tartalmaznak, hanem néhány jó zsírt is, mint például az Omega 3, amelyek fenntartják a szív és az agy egészségét. Most már tudja, miért hasonlít a dió az agyunkra.

5. Omega gazdag halak:

Zsíros halak salman

A halak jelentős egészségügyi előnyökkel járnak, és tápanyagok kincsei a nem vegetáriánusok számára. A szardínia, makréla és lazac Omega zsírsavai éberebbé teszik az agysejteket, és fokozzák érzékszervi tudatosságukat. A halak az omega zsírok legjobb forrásai, amelyek szintén javítják a szív egészségét.

6. Alma:

alma 3

Az alma a jó egészség kulcsa generációk óta. Az Ii bőséges vas-, valamint rost- és A -vitaminforrás. Az alma szintén az almahéjban található kvercetin nevű összetevő forrása. Bizonyított, hogy képes megvédeni az agysejteket a szabad gyökök károsodásától és támadásaitól idővel. Így nagyon hasznos a szenilis memóriavesztés eseteiben is.

7. Zöld zöldségek:

zöld leveles zöldségek

Bizonyított tény, hogy a zöldségek valójában a legsokoldalúbb és minden tápanyagban gazdag teljes értékű élelmiszerek az étrendben. Különböző fajta leveles fajták esetében a brokkoliból származó szelénszármazék is jó, mint az agyunk és a mangán, a spenótból származó foszfor és a könyv choy. Minél zöldebbek, annál jobbak az agyunk számára. Még a szerény okrá is ebbe a kategóriába tartozik.

8. Tartsd aktívan az elméd:

A legaktívabb elmék azok, amelyek kreatívan és matematikailag hangoltak. Ezek az emberek kategóriái tiszta zsenik. Bár nem kell belenyúlni a matematikai könyvekbe, a zene és a költészet mindig segíthet. A friss és boldog elme stresszmentes, és jobban emlékszik a dolgokra.

9. Alvás és testmozgás:

aludj rendesen

Az alvás nagyon elengedhetetlen, mivel egy kis szundi képes felfrissíteni és feltölteni a fáradt agysejteket. A hosszú órákon át tartó tartózkodás rontja reflexeinket és gondolkodási képességünket. A kulcs a stressz levezetésében rejlik, ami edzés közben is megtörténhet.

Tartson egészséges életmódot, hogy hosszú ideig fitt és aktív maradjon. Eljött az ideje, hogy magunkra gondoljunk.