9 otthoni jogorvoslat a hámló ujjhegyek megszabadítására

A bőr nagyon gyakori problémája, amellyel a legtöbb ember szerte a világon szembesül, az az ujjhegytől való hámlás. Bebizonyosodott, hogy az ujjhegyek bőre meglehetősen érzékeny, és ha nem vigyázunk megfelelően, és időről időre nem tápláljuk, akkor ez a bőr kiszáradásához és hámlásához vezet. A kényelmetlenség mellett ez az egészségtelen életmód jele, és nyilvánosan kínos lehet. Sok oka lehet az ujjhegyek hámlásának problémájához, de itt a koncentráció a gyógymódokra irányul.

Az alábbi lista a legideálisabb módszereket tartalmazza, amelyekkel kezelheti az ujjhegyek bőrének hámlását. Ezeket addig kell követni, amíg a probléma teljesen meg nem gyógyul.

Otthoni jogorvoslatok a hámló ujjhegyek megszabadítására

A legjobb otthoni gyógymódok a hámló ujjhegyek megszabadulásához:

1. Meleg víz használata:

Az ujjhegyek egy ideig meleg vízben áztatása jó és hatékony orvosság a válságra. Rugalmassá teszi a bőrt, valamint a száraz bőr jól lehámlik, és elősegíti az új bőrsejtek kialakulását. A legjobb hatás érdekében mézet vagy citromot adhat a vízhez. Ne felejtse el olívaolajjal hidratálni ezt a gyógymódot.

2. Legyen víz:

Hidrát

A bőr hámlásának oka még az ujjbegyekben is a test és a bőr kiszáradása lehet. A legjobb ötlet naponta körülbelül 10-12 pohár vizet inni, hogy hidratálja a bőrt és jól táplálja azt. Ezenkívül eltávolítja a bőrből a toxinokat és a szennyeződéseket. Ez az egyik legjobb megoldás, hogy megszabaduljon ettől a kellemetlen problémától.

3. Uborkahasználat:

Reszeljen le néhány friss uborkát, és vigye fel jól az ujjhegyre, miközben finoman masszírozza. Ezáltal a bőr friss, táplált és sima marad, valamint megszárad a szárazságtól. Ezt naponta kell elvégezni, és csak néhány hét múlva kap jótékony eredményt.

4. A zab előnyei:

Készítsen elő egy meleg vizet zabbal, és mártsa bele az ujjbegyét körülbelül 15-20 percig. Ezt szárítani kell, majd jól meg kell nedvesíteni. Kövesse ezt a gyógymódot minden nap, és nézze meg, milyen jól kezeli a hámló bőrt néhány nap múlva. Ez az egyik leghatékonyabb ötlet, amelyet követni kell.

5. Olívaolaj előny:

Olívaolaj előny

Az olívaolajban található omega -zsírsavak segítenek a bőr mély táplálásában, és pár nap alatt biztosítják a hámlás gyógyulását. Hozzáadhat egy kis olívaolajat a kézmosáshoz használt vízhez, vagy minden mosás után masszírozza az ujjait olívaolajjal. Ez biztosan segíteni fog.

6. Menta lé:

A menta gyógyító és hidratáló tulajdonságai segítenek a hámló ujjhegyek kezelésében. Ki kell vonni a gyümölcslevet a friss levelekből, és este fel kell kenni az ujjhegyre, mielőtt elaludna. Reggel mossa le langyos vízzel.

7. Aloe Vera csodák:

Az Aloe Vera nyugtató tulajdonságokkal és hidratáló hatással rendelkezik a bőrre. Az aloe vera gél felvihető és finoman masszírozható az ujjbegyeken, különben az aloe vera gyümölcslé naponta fogyasztható. Segít a célok tökéletes elérésében.

8. Banán:

Amellett, hogy naponta fogyaszt banánt, hogy megkapja a bőr káliumszintjét, keverhet egy banánt tejföllel, és felviheti az ujjhegyre, hogy orvosolja a hámozási és szárítási problémákat. Ezt minden nap meg kell tenni.

9. Csökkentse a stresszt:

A stressz csökkentése segíti a szervezet megfelelő működését és javítja a vérkeringést. Ezenkívül jól kiegyensúlyozza az elmét és a testet. Ezek fontosak ahhoz, hogy a bőrt és a testet megfelelő körülmények között tartsák, beleértve az ujjhegyek hámlasztását.