9 otthoni orvoslás a belső combok kiütéseire

Az irritáció vagy dörzsölés a combok és a combok között ellenállhatatlan, és privát helyet keresünk, hogy enyhülést találjunk. A combokon jelentkező kiütések férfiaknál és nőknél is nagyon gyakori probléma, és a nem megfelelő higiénia, a bőrfertőzés miatt kiváltja vagy túlterheli őket, sőt bizonyos allergiák miatt a kiütések a comb bármely belső részén, között vagy felső részén jelentkeznek. A comb belső kiütései vagy a zsákos viszketés nagyon gyakori probléma az elhízott embereknél, mivel a comb állandó súrlódása mozgás közben van. Ha lycra szűk, nem bőrbarát fehérneműt visel, kiütést okozhat, ezért ragaszkodjon a pamut belső részéhez, és biztosítsa a kiütéseket.

Otthoni jogorvoslatok a belső combok kiütéseire

Túlzott izzadás és nagyon szűk ruhák, például farmer vagy nadrág viselése, és még kiütéseket is okozhatnak a combok között, mivel túl sok dörzsölés történik a ruhák és az adott terület között.

Kiütések tünetei a belső combokon:

  • A kezdeti szakaszban az érintett terület elvörösödik, és állandó viszketés és égő érzés jelentkezik.
  • A bőr pikkelyesedhet, a bőr színe megváltozhat, és a kiütés súlyosbodhat, ha a súrlódás folytatódik.

Gyógyítsa ki a kiütéseket a belső combok között természetesen:

Ezek a kiütések általában az ágyékra és a comb belső területére hatnak, és átterjedhetnek a hasra és a fenékre, ha nem kezelik időben, de a herezacskót semmiféle esély nem befolyásolja. Tegyünk egy utat, hogy hogyan enyhíthetjük ezeket a kiütéseket otthoni termékek használatával és gyógyíthatjuk meg őket.

1. Varázslatos aloe vera a comb belső kiütéseinek kezelésére:

Ezt a varázslatos növényt óriási célokra használják, és széles körben használják a combok belső kiütésének kezelésére. Egyszerűen felviheti a levelekből kivont friss gélt, vagy akár összekeverhet néhány összetevőt, és hatékonyabbá teheti.

Az alkalmazás folyamata:

Egy tálban keverjen össze három evőkanál aloe vera gélt, frissen főzött zöld teával és levendula vízzel. Vigye fel a keveréket a kiütés területére, és hagyja megszáradni. Ezután mossa le hideg vízzel, és alkalmazza naponta 2-3 alkalommal, hogy csökkentse a kiütéseket.

2. Csodálatos agyag a comb belső kiütéseinek kezelésére:

A földes összetevők mindig hasznosak a bőrbetegségek csökkentésében, sőt az adott területen fellépő gyulladás és viszketés minimalizálásában. A kiütések csökkentésére bentonit agyagot alkalmazhat.

Az alkalmazás folyamata:

Keverje össze a vizet a bentonit agyaggal egy tálban, és jól keverje össze, hogy ne legyen csomó, kenje rá az érintett területre, és hagyja teljesen megszáradni. Ezután mossa le vízzel, és naponta kétszer alkalmazza a javulást.

3. Nyugtató mentalevél a comb belső kiütéseinek kezelésére:

A mentalevél hűsítő hatást kölcsönöz, és enyhíti a fájdalmat, és csökkenti a gyulladást, ugyanakkor csökkenti a gyulladást.

Az alkalmazás folyamata:

Vegyünk egy puha, tiszta ruhát, és áztassuk be hideg vízbe 5 percig, majd vegyük ki és engedjük le róla a vizet. Kézzel törje össze a 20-30 mentalevelet, és tegye a ruhára, majd néhány másodpercig lassan dörzsölje a rah területet, és ismételje meg ugyanezt 5-10 percig. Ezután mossa le hideg vízzel, és ismételje meg naponta kétszer a gyorsabb eredmény érdekében.

4. Csodálatos fokhagymás és mézes paszta a comb belső kiütéseinek kezelésére:

Mindkét kombináció hatékonyan csökkenti a viszketést és csökkenti a kiütéseket.

Az alkalmazás folyamata:

Vegyünk két zúzott fokhagymagerezdet és egy evőkanál mézet, és jól keverjük össze. Ezután vigye fel a kiütés területére, hagyja 20 percig, majd vízzel tisztítsa le. A kívánt eredmény elérése érdekében naponta kétszer alkalmazza.

5. Gyógyító Neem olaj a kiütések kezelésére a combok között:

A Neem levelek hatékonyan kezelhetik a síeléssel kapcsolatos problémákat és csökkenthetik a kiütéseket.

Az alkalmazás folyamata:

Egy tiszta turmixgépben keverjen össze maréknyi neemlevelet rózsavízzel, és készítsen finom pasztát, és vigye fel az érintett helyre, hagyja teljesen megszáradni. Mossa le hideg vízzel, és egyszerűen megszórhat néhány neemlevelet a fürdőkádban, és hagyhatja egy ideig, és fürödhet ezzel a vízzel, és minimalizálhatja a bőrrel kapcsolatos problémákat.

6. Használja a zabpehely kezelési kiütéseket a combok között:

Ez egy kiváló összetevő a combok közötti kiütések kezelésére. A hidratáló tulajdonságok könnyen kigyógyítják a kiütéseket, mivel felszívják a felesleges nedvességet az adott részről, és csökkentik a viszketést is.

Az alkalmazás folyamata:

Vegyünk egy csésze zabpelyhet, adjuk hozzá a fürdővízhez, és hagyjuk 15-20 percig áztatni. Ezután egyszerűen öblítse le normál vízzel és szárítsa meg. Tegye ezt naponta kétszer, és lazítson.

7. Hagymalé a comb felső kiütésének kezelésére:

A hagyma gyulladáscsökkentő és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, így könnyen csökkentheti a comb felső részén jelentkező kiütéseket.

Az alkalmazás folyamata:

A fél hagymát összetörjük, és levét kivesszük egy tálba, és pamut segítségével felvisszük a levét az érintett területre. Miután megszáradt, vigye fel ismét, ismételje meg 4-5 alkalommal, majd hagyja megszáradni, és mossa le hideg vízzel. Tegye ezt naponta, és könnyen megszabadulhat a kiütésektől.

8. Jégkompresszor a comb felső kiütésének kezelésére:

A hideg tömörítés sokat segít a kiütések csökkentésében, és nyugtató hatást fejt ki a comb területére.

Az alkalmazás folyamata:

Tiszta ruhával ellátott helyen néhány jégkockát és gyengéden dörzsölje az érintett területet egy percig, és helyezze át egy másik területre, és érezheti, hogy a gyulladás drasztikusan csökkent. Folytassa ezt 5-10 percig, és tegye meg naponta többször, hogy azonnali enyhülést kapjon.

Ügyeljen arra, hogy a jég ne kerüljön közvetlenül a bőrre, mert károsíthatja a bőrt.

9. Gyógyító kurkuma a bőrkiütések kezelésére:

A kurkuma évszázadok óta használatos minden típusú bőrbetegség gyógyítására, mint minden gyógyító tulajdonsága.

Az alkalmazás folyamata:

Keverjen össze két evőkanál friss vagy bio kurkuma néhány csepp vízzel, és vigye fel az érintett területre. Hagyja megszáradni, és hideg vízzel mossa le. Ismételje meg naponta kétszer a gyorsabb eredmény érdekében, és naponta használhat kurkumaport fürdővízbe keverve, és minimalizálhatja a bőrrel kapcsolatos problémákat.

Kipróbálhatja ezeket a gyógymódokat otthon, és gyógyíthatja meg a betegségét, de bizonyos dolgokat szem előtt kell tartania.

  • Kezdje el a C -vitaminban gazdag ételek fogyasztását, mivel harcol a kiütéseket okozó baktériumokkal.
  • Vegyszermentes szappant használjon, és kövesse az alapvető higiéniai rutinokat.
  • Viseljen laza ruhát, és próbálja szárazon tartani a területet, mivel az izzadás és a melegség súlyosbíthatja a kiütéseket.