9 otthoni orvoslás kisebb égési sérülésekhez

Sok hirtelen baleset vagy válság van, amellyel az embernek szembe kell néznie. Ilyen helyzetben a legjobb, ha kéznél tartja a kezeléseket. Ez különösen érvényes azokban az esetekben, amikor a probléma nem súlyos, és személyesen kezelhető szakember nélkül. A sok ilyen baleset közül az egyik nagyon gyakori baleset, amellyel sok ember szembesül a napi feladatokban, a bőr kisebb égési sérülései. A főzés vagy a professzionális területek, ahol tűzre van szükség a napi munkához, minden bizonnyal időről időre okozhatják ezt a problémát. A legjobb azonban, ha ragaszkodunk néhány hatékony otthoni jogorvoslathoz.

házi gyógymódok kisebb égési sérülésekre

Az alábbi útmutató tökéletes ahhoz, hogy ismerje azokat a biztonságos kezeléseket, amelyekkel otthon kisebb sebeket gyógyíthat és kezelhet különösebb erőfeszítés nélkül. Nézze meg, és válassza ki, hogy rendszeresen használja -e az ideális eredmény érdekében.

Természetes gyógymódok kisebb égési sérülésekhez:

1. Hideg vizet használjon:

Használhat egy ideig hideg hideg vizet az égési sérüléseken, vagy hideg borogatást használhat az érintett területen. Ez segít elindítani a bőr égési sérüléseinek gyógyulási folyamatát. Ezt néhány óránként meg kell tenni a megkönnyebbülés érdekében. Ne használjon jeget. Még hideg tejet is használhat.

2. Aloe Vera alkalmazás:

aloevera 1

Az Aloe Vera fanyar tulajdonságai, valamint nyugtató és gyulladáscsökkentő tulajdonságai valóban segíthetnek a kisebb égési sérülések kezelésében. Vigyen fel friss gélt az Aloe Vera levélről az érintett területre. Ezt naponta 2-3 alkalommal kell elvégezni, amíg a probléma teljesen megszűnik.

3. Nyers burgonya hatások:

potatto 2

Vegyünk egy szelet nyers burgonyát, és kenjük a kisebb égési sérülésekre. Ennek nyugtató és irritáló hatása van a bőrre. Ezenkívül segít csökkenteni a hólyagképződés esélyét. Finoman dörzsölje az égési sérülést a megfelelő eredmény érdekében. Ezt azonnal fel kell használni a kisebb égési sérülések után.

4. A fekete teazacskók előnyei:

Mártson be körülbelül három fekete teás zacskót hideg vízbe, majd vegye ki a zacskókat, és vigye fel a kisebb égési helyre. Mindig lefedheti őket gézzel, hogy ne mozduljon el. Ezt naponta legalább egyszer meg kell tenni a kezelés eredményei érdekében.

5. Levendula olaj:

levendula olaj

A levendulaolaj fájdalomcsillapító előnyei és az antiszeptikus tulajdonságok biztosítják a kisebb égési sérülések megfelelő kezelését. Vigye fel a levendulaolajat az égési sérülésekre tiszta vattacsomóval naponta 2-3 alkalommal. Ez biztosan segíteni fog a célok elérésében.

6. Ecet használata:

Ecet

Ez egy természetes folyadék, amely antiszeptikus és összehúzó tulajdonságokkal is rendelkezik. Hígítson ecetet vízben, és minden nap öblítse le az égett területet. Ez minden bizonnyal otthoni gyógymódként segít a bőr felszínén jelentkező kisebb égési sérülések gyógyításában.

7. Drága csodák:

Drágám 3

A méz az egyik csodálatos ajándék, amelyet a természet adott nekünk. A méz gyógyító tulajdonságai a táplálókkal együtt nem csak a kisebb égési sérülések kezelésére szolgálnak, hanem távol tartják a hegektől. Kenjen mézet a gézre, és vigye fel az égésre. Ezt naponta 2-3 alkalommal változtassa meg.

8. Hagyma lé:

A hagyma levét fel lehet kenni a kisebb égési sérülésekre, hogy kivonják a kénvegyületeket, amelyek enyhítik a fájdalmat és megakadályozzák a hólyagképződést. Ezt naponta 2-3 alkalommal kell elvégezni a megfelelő eredmény elérése érdekében.

9. Útifű levelek:

Az útifű levelek olyan előnyökkel rendelkeznek, mint a gyulladáscsökkentő, antibakteriális és köptető tulajdonságok. Az útifűlevél levét közvetlenül a kisebb égési sérülésekre lehet felvinni naponta legalább 1-2 alkalommal a válság kezelésére.