A legjobb 23 legjobb otthoni gyógyszer a depresszió ellen

A depresszió a szomorúság extrém formája, amely az élet bizonyos gyakori okai és problémái miatt érinti az embert. A depresszió káros következményekkel járhat, ha nem a megfelelő ponton állítják le vagy gyógyítják meg. Az agyba jut, és mivel az agy irányítja a testet, meggyőzhet arról, hogy elkövessen valamit, ami életveszélyhez vezethet. Ismerje meg a depressziót, tanulmányozza és oldja meg. Súlyos depressziós esetekben általában öngyilkossági hajlamú embereket is láttak. A depresszióban azonban a legtöbb embernek megfelelő tanácsadást kell igénybe vennie a legjobb eredmények elérése érdekében. A depresszió teljesen pszichológiai probléma, és addig nincs hatással a fizikai egészségre, amíg a helyzet nem tart sokáig.

Otthoni gyógymódok a depresszió ellen

Jó hír, hogy mindenkinek tudnia kell, hogy számos biztonságos és természetes otthoni jogorvoslat létezik, amelyek gyorsabban használhatók a depresszió kezelésére. Lehet, hogy nem tudják teljesen meggyógyítani, de biztosan segítenek a kezelésben. Tekintse meg a depresszió legtermészetesebb otthoni gyógymódjait az alábbi útmutatóban, és válasszon néhányat a legjobb eredmények elérése érdekében:

Tartalomjegyzék

 • A depresszió okai
 • A depresszió tünetei
 • A depresszió megelőzése
 • Egyszerű otthoni gyógymódok a depresszió ellen
 • Gyakran Ismételt Kérdések

A depresszió okai:

Gondolkozott már azon, miért depressziós? Egy idegen vagy akár gyermeke véletlenszerű megjegyzése, amely megtagadja az evést, depresszióhoz vezethet. Ennek a problémának azonban sokkal súlyosabb okai vannak, az alábbiakban felsorolva:

 • A depresszió családtörténete.
 • Boldogtalanság a házban.
 • Szorongási problémák.
 • Hormonális változások.
 • Fizikai bántalmazás.
 • Egy szeretett halála.
 • Pénzügyi válság.
 • Job aggódik.
 • Magányosság.
 • Bizonyos gyógyszerek.

A depresszió tünetei:

Most, hogy látta az okokat, ismerje meg, milyen érzés depressziósnak lenni:

 • Alsóbbrendűségi érzés.
 • Csalódottság.
 • Alvászavarok.
 • Fáradtság.
 • Önbántalmazás.
 • Öngyilkossági kísérletek.
 • Órákig nézni a semmibe.

A depresszió megelőzése:

A depresszió jobb, ha megelőzzük! Nehéz kihozni valakit az állapotból, és a kulcsfontosságú döntések megmentése megóvhatja őket attól, hogy belekeveredjenek a forgatagába. Olvassa el az alábbi tippeket a depresszió megelőzésére:

 • Mindig beszéljen egy megbízható családtaggal.
 • Bízza meg belső gondolatait habozás nélkül.
 • Ne féljen attól, hogy téved.
 • Eleget aludni.
 • Menjen ki a házból néhány vidám helyre.
 • Csökkentse a negativitást, beleértve az embereket is.
 • Rendszeres testmozgás.
 • Egyél tápláló ételeket.
 • Elmélkedik.

Egyszerű otthoni gyógymódok a depresszió ellen:

 1. Sáfrány kivonatok
 2. Gyakorlat
 3. A diéta
 4. Használja a fényterápiát
 5. Gyógynövények, amelyek segítenek
 6. Pozitív gondolkodás
 7. Akupunktúrás kezelés
 8. Beszélj a közelről
 9. Hal olaj
 10. Kerülje az alkoholt
 11. Koffein
 12. Istentiszteleti szolgáltatások
 13. Magnézium élelmiszer
 14. Eleget aludni
 15. Vígjátékok
 16. Brazil dió
 17. Szocializál
 18. Keresd a humort
 19. Véletlen beszélgetések
 20. Relaxációs terápiák
 21. Zene
 22. A napló trükkje
 23. Támogató csoportok

1. Sáfrány kivonatok:

Sáfrány

Kis mennyiségű sáfrány kivonatról ismert, hogy nagy hatással van a depresszió tüneteire és megfelelően kezeli. A nagy mennyiség azonban mellékhatásokat okozhat, ezért kerülni kell. Ez a depresszió egyik ismert otthoni gyógymódja. A sáfrány természetes alvásinduktor, és a jó alvás elősegítésével megakadályozza a depressziót.

Hogyan kell használni?

 • Használjon néhány szál sáfrányt a tejben.
 • Jól felforraljuk.
 • Fogyassza ezt a meleg italt lefekvés előtt.

Kinek kell kerülnie?

Ha laktóz allergiája van, kerülje a tej fogyasztását.

Többet látni: Hogyan lehet leküzdeni a depressziót

2. Gyakorlat:

A rendszeres testmozgás a depresszió természetes kezelése. A fizikai aktivitás segít szabályozni a test rendszerét és funkcióit. Ide tartozik az elme is. A testmozgás segít a megfelelő számú hormon kiválasztásában is, amelyek szükségesek az elme megfelelő aktív állapotának fenntartásához. Ezen kívül a gyakorlatok segítenek a stressz kezelésében, amely a depresszió egyik fő oka. Összességében azt javasolják, hogy naponta körülbelül 30-45 perces gyakorlatot kell tartani a depresszió kezelésére.

Tippek: Próbáljon meg egy szabadtéri gyakorlási helyet találni. Egy jó társaság is gyorsan felemelheti a hangulatát.

3. Az étrend:

Vannak egészséges táplálkozási változtatások, amelyeket meg kell tenni a depresszió kezelésére. Ez az egyik hatékony otthoni jogorvoslat. Néhány lépés mellett nincs olyan, amire vigyázni kell. A depressziót súlyosbító édességek fogyasztásának csökkentésével együtt kerülni kell az alkoholt és a koffeint is. Ettől eltekintve a B 6 -vitaminban és magnéziumban gazdag ételek nagyon fontosak azok számára, akik depresszióban szenvednek és gyógyítani akarják. Egészségesen táplálkozzon és egészséges maradjon a mantra!

Tippek: Fogyasszon kiegyensúlyozott étrendet, ahelyett, hogy csak egy élelmiszercsoportra kényszerítené magát.

Többet látni: A depresszió tünetei

4. Használjon fényterápiát:

gyaloglás 1

Általában azt látták, hogy a napfénynek való kitettség hiánya az egyik fő oka a depressziónak. Az emberek nyomasztóbb érzéseket tapasztalnak a sötét és téli hónapokban, mint a napsütéses évszakokban. A napfénynek való kitettség nemcsak D -vitamint ad a szervezetnek, hanem elősegíti a hangulat bekapcsolásához szükséges szerotonin termelését is. Séta a szabadban a fényben egy ideig, mint az egyik legjobb természetes módszer a depresszió kezelésére.

Tippek: A kora reggeli napfény a legjobb a vitaminok maximális felszívódásához.

5. Gyógynövények, amelyek segítenek:

Otthoni gyógymódok a depresszió ellen - orbáncfű gyógynövény

Az orbáncfű a depresszió egyik természetes kiegészítője, online vagy kiválasztott üzletekben kapható. Világszerte emberek milliói használják hatékonyan. Beszélje meg az adagot szakemberrel, és használja azt minden nap, amíg a probléma teljesen megszűnik.

Tippek: Soha ne próbálja ki ezt orvosi tanács nélkül. Csak a javasolt módon használja!

6. Pozitív gondolkodás:

Pozitív gondolkodás depresszió esetén

Kíváncsi vagy, hogyan kezelheted a depressziót otthon? Lásd a körülötted lévő dolgok pozitív oldalát, és jegyezd meg. Próbálja meg naponta átnézni ezt a listát, hogy pozitív ötleteket és gondolkodást hozzon. Ez a terápia teljesen természetes és otthoni gyógymód a depresszió kezelésére. A rendszeres gyakorlat egyszerűsítheti a dolgokat, és képessé teszi arra, hogy a dolgok világosabb oldalát nézze.

Tippek: Olvasson pozitív könyveket, idézeteket, és beszéljen önállóan!

7. Akupunktúrás kezelés:

A depresszió kezelésének biztonságos és 100 százalékban természetes és hatékony módja az akupunktúra alkalmazása. Ez a test nyomás alatti pontjainak terápiája, és megoldást kínál mindenféle egészségügyi válságra, beleértve a depressziót is. Szakembert kell felvenni, aki végigvezeti a helyes úton. Ez a depresszió elleni küzdelem egyik természetes módja.

Többet látni: A mentális depresszió okai

8. Beszélj a zárókról:

Otthoni gyógymódok a depresszióhoz beszéljen a bezáráshoz

Néha a magány a depresszió egyik legnagyobb tényezője. Ha valakivel beszél, aki igazán közel áll hozzád, és megpróbálja megbeszélni a legfontosabb aggodalmait, akkor ez segíthet a depresszió kezelésében. Ez egy egyszerű, de nagyon hatékony gyógymód a depresszióra. Soha ne hidd, hogy tévedsz! Mindig nyitott lélekkel közelítsen meg!

9. Halolaj:

halolaj kiegészítő

A halolaj omega -zsírsavakat tartalmaz, amelyek jól működnek az agyban és annak funkcióiban. Látható volt, hogy az omega -zsírsavak hiánya depressziót okoz. A halolaj -kiegészítők az egyik legjobb természetes gyógymód a depresszióra. A jó minőségű kapszulák kiválasztásával jobb eredmény érhető el.

10. Kerülje az alkoholt:

Kerülje az ivás jelét

Sok tanulmány bebizonyította, hogy az alkohol valóban elősegíti a depressziót mind a férfiak, mind a nők körében. Kár, hogy a depresszió idején az alkoholtartalmú italok rabjai szoktak lenni. Az alkohol fokozhatja a depressziót, amelyet átélt. Alkohol helyett sört és bort iszhat, így a depresszió idején élénkebb lesz. Ez az egyik legjobb otthoni jogorvoslat a depressziós problémák megoldására.

11. Koffein:

Koffein a depresszió ellen

Szüksége van otthoni depresszió kezelésére? Akkor a megfelelő helyre jöttél. Ez a pont arra nevel bennünket, hogy a kávé hatékonyan depressziós, és sokkal jobban érzi magát. A kávé vagy a koksz koffeintartalma csökkentheti a depresszió tüneteit és javíthatja a hangulatát.

Tippek: Ha hozzáad egy kis étcsokoládét a kávéjához, az is segíthet!

12. Istentiszteleti szolgáltatások:

Istentiszteletek a depresszió kezelésére

Egy tanulmány szerint azt látták, hogy az istentiszteletre járó emberek hatékonyan csökkentették a depressziót. Ez az egyik legtermészetesebb módja annak, hogy orvosolja a depressziót anélkül, hogy felkeresne egy szakembert ezen a területen. Bárki kipróbálhatja ezt, és biztosan pozitív eredményeket hoz.

Tippek: Az isteni zene hallgatása is meggyógyíthatja gondolatait, és újra normálisnak érezheti magát!

13. Magnézium élelmiszer:

Otthoni gyógymódok a depresszióhoz- Meggén magnézium

Az alvás az egyik legfontosabb természetes dolog a depresszió kezelésére. Testünk megköveteli, hogy legalább 6 órát aludjunk naponta, hogy megfelelően működjünk. Az elmének megfelelően kell működnie, mivel az egész testet működteti. A depresszió erősen befolyásolja az elmét, és megakadályozza, hogy élvezzük. Ha szüksége van egy otthoni depressziós gyógymódra, akkor ajánlott aludni eleget, és hagyja, hogy az elméje felépüljön azokból a rossz dolgokból, amelyeken keresztülment, és amelyek a depresszióhoz vezettek.

Tippek: Ha alvászavarai vannak, próbáljon nyugtató zenét hallgatni, és tartózkodjon távol minden tevékenységtől legalább egy órával lefekvés előtt.

14. Elég alvás:

alvás

Az alvás az egyik legfontosabb természetes dolog a depresszió kezelésére. Testünk megköveteli, hogy legalább 6 órát aludjunk naponta, hogy megfelelően működjünk. Az elmének megfelelően kell működnie, mivel az egész testet működteti. A depresszió erősen befolyásolja az elmét, és megakadályozza, hogy élvezzük. Ha otthoni depressziós gyógymódra van szüksége, akkor ajánlott aludni eleget, és hagyja, hogy az elméje felépüljön azokból a rossz dolgokból, amelyeken keresztülment, és amelyek a depresszióhoz vezettek.

Tippek: Ha alvászavarai vannak, próbáljon nyugtató zenét hallgatni, és tartózkodjon távol minden tevékenységtől legalább egy órával lefekvés előtt.

Többet látni: Jóga ászanák a depresszióhoz

15. Vígjátékok:

Komédia

Egy kis nevetés a depresszió alatt lassan boldoggá tud tenni. Ha otthoni gyógymódokra van szüksége a depresszió ellen, akkor ez az egyik legjobb módszer a depresszió kezelésére. Próbálja ki magát vígjáték-drámáknak vagy vígjátéksorozatoknak. A szív nevetése az egyik hatékony otthoni megoldás a stressz és a depresszió ellen.

16. brazil dió:

brazil dió

A brazil dió szelénben gazdag, amely hatékonyan csökkenti a depressziót. Sok, évek óta végzett tanulmány szerint azok az emberek, akiknek szervezetében alacsony a szeléntartalom, nagyobb valószínűséggel depressziósak. Ha depressziós, akkor próbálja meg, hogy az ételek tartalmazzák ezt az elemet. Ez biztosan kihozza Önt a depresszió állapotából, amelyet átél, és az egyik legjobb természetes gyógyszer a szorongás és a depresszió ellen.

Tippek: Próbálja meg hozzáadni őket a snacklistájához, hogy élvezze számos előnyét.

17. Szocializálódás:

Szocializálódjon a depresszió leküzdésére

A szocializáció a kulcs. Vegyen részt olyan emberekkel, akik tetszenek, és töltsön minőségi időt velük. Ossza meg érzéseit barátaival és közeli hozzátartozóival, és egyikük biztosan segíteni fog néhány pszichológiai trükkben, amelyek kihozzák a depresszióból. Hagyja abba a héjban élést, és kezdjen el időt tölteni kollégáival vagy barátaival.

Tippek: A szocializáció nem jelenti a közösségi médiát! Itt az ideje, hogy belelássunk a valós életbe, és kikapcsoljuk a kütyüket!

18. Keresd a humort:

Ha depresszión megy keresztül, akkor szinte minden helyzetben keresnie kell a humort. Egyedül kuncogva nem fogsz pszichónak látszani. Energiával fogja tartani az agyadat és azt, hogy mi a világ humor nélkül. Nem akarunk elmenni egy olyan világba, ahol csak a dolgunk van. Önmaga élvezete rendkívül előnyös.

19. Véletlen beszélgetések:

Véletlen beszélgetés a depresszió kezelésére

Szüksége van néhány otthoni gyógyszerre a depresszió ellen? Ha ilyen érzelmi problémáktól szenved, akkor ajánlott, hogy vegyen részt bizonyos tevékenységekben, amelyek megőrzik az elméjét és a szívét. Az emberek nem sokat csinálnak, de kipróbálhatja ezt az izgalmas dolgot, amely idegenekkel beszél. Próbáljon beszélgetést kezdeményezni olyan személyekkel, akiket korábban nem ismert. Új barátok megszerzése lenne a fantasztikus szó ehhez az izgalmas tevékenységhez. Mivel mindenkinek szüksége van barátokra, itt az ideje, hogy többet szerezzen, mivel a régiek nem elegendőek ahhoz, hogy felépüljön a depresszióból.

Tippek: Írja le a pontokat a beszélgetés előtt, és próbálja meg csökkenteni a negatív gondolatokat, amennyire csak tudja.

20. Relaxációs terápiák:

Pihenés a depresszióra

Kirándul. Menj külföldre és őrülj meg. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy megismerd önmagad, és nincs korod, különösen akkor, ha új dolgokat kell megtanulnod magadról. Hagyja abba az egyedül maradást, és kezdjen együtt élni családjával vagy barátaival. Összefogott szeretetük segíthet a depresszió megszüntetésében.

Tippek: Hagyja el a kütyüit, és töltsön minőségi időt személyesen.

21. Zene:

Hogyan csökkenthetjük a stresszt - hallgassunk zenét

Bebizonyosodott, hogy az emberek hatékonyan csökkenthetik a depressziót, ha megfelelő zenét hallgatnak. Hagyja abba a szakító dalok hallgatását, és menjen véletlenül. Kapcsolja be a rádiót, mivel ez a valaha kiadott zeneszámok leg véletlenszerűbb listája. Ez az egyik egyszerű otthoni gyógyszer a szorongás és a depresszió ellen.

Tippek: Kerülje a szomorú zene hallgatását, ami tovább ronthatja a hangulatát.

22. A napló trükkje:

Tejírás a depresszió ellenőrzésére

Ezt a természetes otthoni gyógymódot a depresszióért gyakran hangulati napló trükknek nevezik. Ez magában foglalja, hogy naplóba írja az aktuális lelkiállapotot. Ha fejlődsz, akkor láthatod, hogy a naplóid különböző gondolatai tisztességesről jóra változtak. Ez az egyik legjobb természetes módszer a depresszió kezelésére.

Tippek: Tartsa biztonságban a tejterméket, hogy megőrizze gondolatai titkosságát.

23. Támogató csoportok:

Támogassa a Groupw -t a depresszió ellenőrzésére

Vegyen részt csoportos megbeszéléseken, amelyeket depresszióban, traumában, sokkban szenvedő betegeknek vagy tragikus balesetben szenvedőknek szerveznek. Szakértők szerint az ilyen osztályok egyre láthatóbbak Indiában, ami jó jel. Mielőtt arra gondolna, hogy ártson magának, csatlakozzon az egyik osztályhoz.

Ezek voltak a legjobb otthoni gyógymódok a depresszió ellen. Természetesen sokkal több jogorvoslat létezik, amelyek otthon is gyakorolhatók, és pozitív eredményeket hoznak. Mielőtt kipróbálná ezen tippek bármelyikét, elengedhetetlen, hogy először fogadja el, hogy depressziós! Az öntudat önmagában segíthet a depresszió sikeres leküzdésében. Emlékezz csak egy dologra, hogy senki sem tökéletes! Tehát guruljon tovább a labda, és élvezze életének minden percét!

Gyakran Ismételt Kérdések:

1. A depresszió korfüggő tényező, vagy bárkit érinthet?

A depresszió inkább a körülményeihez kapcsolódik, mint a korához. Még a kisgyermekek is depresszióba eshetnek néhány olyan traumatikus élmény miatt, amellyel otthon vagy az iskolában szembesülhettek. A depressziós betegekkel körülvett embereknek nagy a kockázata, hogy stresszes érzelmek miatt maguk is depresszióba esnek. A gének felelősek azért is, hogy ebbe az állapotba taszítsanak, annak ellenére, hogy viszonylag jó körülmények között élsz.

2. Hogyan közelítsek meg egy orvost a depresszió kezeléséhez?

A depresszió kezelésének első lépése az, hogy elfogadja azt a tényt, hogy depressziós. A legtöbb beteget erőszakkal viszik orvoshoz, ilyenkor a kezelés az együttműködés hiánya miatt kevésbé hatékony lehet. Ha teljesen meg van győződve arról, hogy egy orvos segíthet Önnek, akkor jó irányba halad. Sorolja fel tüneteit, és vegye igénybe családtagját, hogy támogassa Önt. A rendszeres terápiák nagyon hamar kivehetik a depresszióból.

3. Lehet-e szedni az antidepresszánsokat orvos nélkül, anélkül, hogy orvoshoz fordulna?

Abszolút nem! Valójában veszélyes az öngyógyítás a depresszió kezelésére. Az antidepresszánsok tudatmódosító gyógyszerek, amelyek ellazítják az idegeket és jó alvást válthatnak ki. Az adagot a beteg állapota alapján határozzák meg, és csak orvos ítélheti meg. Ezeket a gyógyszereket ezért nem vény nélkül kapható tablettaként értékesítik, és csak receptre felmutatva vásárolhatók meg.

otthoni gyógymódok a depresszió ellen