Kermapuffien resepti: kuinka valmistaa täydelliset profiteroolit!

Tiedätkö Profiterolesin kevyet ja ilmavat makeat leivonnaiset? Nämä pienet ja houkuttelevat makeiset tunnetaan Saksassa paremmin kermavaahtoina ja olet todennäköisesti jo maistanut niitä. Mutta tiedätkö hieman enemmän tästä maukkaasta jälkiruoasta? Tämänpäiväisessä viestissä aiomme puhua kuuluisan makean leivonnaisen historiasta ja annamme sinulle herkullisen kermapuffin reseptin, jonka voit tehdä pääsiäiseksi. Kermapuffit tai profiteroolit ovat itse asiassa erinomainen pääsiäisen jälkiruoka. Lue ja hae resepti …

Löydät kermapuffin reseptin alta …

Kaada kermapuffin resepti profiteroles suklaan kanssa

Paista pääsiäisenä kermapuffia ja suunnittele luovasti

Kermapuffit resepti profiteroles pääsiäiskori

Mitä ovat proferoolit ja miksi ne kannattaa valmistaa??

Profiteroolit tai kermapuffit ovat voisia pieniä choux -leivonnaisia ​​(pâte à choux), jotka paistetaan, kunnes ne ovat kevyitä, hellävaraisia, turvonnut ja muodostavat onton ytimen. Ne ovat täydellinen leivonnainen leivonnaisille, jäätelölle, kermavaahdolle, kaikenlaisille suolaisille ainesosille tai mille tahansa mielikuvituksellesi ja makuhermoillesi.

Profiteroolit ovat pieniä, voisia leivonnaisia, jotka sopivat huomattavaan valikoimaan täytteitä ja täytteitä

Kermapuffien resepti Profiteroles makeat leivonnaiset kermalla

Kermapuffit tunnetaan maailmanlaajuisesti profiterooleina

Kermapuffien resepti Profiteroles pääsiäisen pääsiäispöytään

Profiteroolit ovat pohjimmiltaan sama asia kuin eklaarit. Molemmat on tarkoitettu täytettäväksi makealla (tai suolaisella) ja kermaisella ja täytettävä jälkiruokakastikkeella, kuorrutuksella tai kuorrutuksella. Ainoa ero eklaarien ja profiterolien välillä on muoto. Eclairs ovat pitkänomaisia, hot dog -pullon muotoisia. Profiteroolit ovat pienempiä ja pyöreitä ja sopivat täydellisesti kahteen tai kolmeen puremaan.

Profiteroolit ovat pohjimmiltaan sama asia kuin eklaarit

Kermapuffien resepti Profiteroles ja eclairs makeat leivonnaiset Pääsiäisen jälkiruoka

Profiterolien / kermapuffien historia

Vaikka profiterolien historia liittyy Ranskaan, alkuperäinen resepti on italialaisen Panterellin kokin keksintö. Tämä kokki oli osa Catherine de Medicin seurakuntaa, joka tuli Ranskan kuninkaalliseen hoviin noin vuonna 1530 tullakseen Henrik Valois’n vaimoksi, joka tunnetaan nimellä kuningas Henrik II. Katharina toi myötäjäiset mukanaan omia kokkejaan Firenzestä, joka toi monia erikoisuuksia maastaan ​​ja auttoi yhdessä ranskalaisten kollegoidensa kanssa ranskalaisten makeisten luomista.

Makeita leivonnaisia, jotka on valmistettu choux -leivonnaisista

Kermapuffien resepti Profiteroles -makeat leivonnaiset Pääsiäisen jälkiruoka

Ripottele profiterooleja tomusokerilla tai jälkiruokakastikkeella makusi mukaan

Valmista kermapuffien resepti ja tarina profiterooleja pääsiäiseksi

Tarjoiltuaan kuninkaallisessa ranskalaisessa keittiössä 7 vuotta Panterelli kehitti choux -leivonnaisia ​​tai panteelipastetta, jota käytettiin monilla keittiön alueilla. Vuosien saatossa Pate a Panterelli sai nimensä Pate a Popelini. Popelini oli keskiajalla erittäin suosittu kakku. Noin 1700 -luvun puolivälissä kokki de Patissierie Avice täydensi taikinan ja loi tänään tunnetun choux -muodon, joten taikina nimettiin uudelleen Pâte à chouxiksi sen ominaisen ulkonäön vuoksi, joka muistuttaa versoa (chou ranskaksi). Myöhemmin ranskalainen kokki Marie-Antoine Carême sai inspiraation täyttää choux-leivonnaiset kermalla. Näin profiteroli tai kermapuff sai nykyisen muodonsa.

Profiteroles voi myös tehdä upeita kakkupalat

Kermapuffien resepti Kuinka valmistaa täydelliset profiteroolit

Nimi Profiterole voidaan jäljittää englannin kielellä vuoteen 1600 ja tulee ranskasta. Alkuperäinen merkitys oli eräänlainen pieni palkkio (voitto), jossa herkkua tarjottiin palkkiona.

Kermapuffit voidaan täyttää kaikenlaisilla leivonnaisilla, jäätelöllä tai yksinkertaisella kermavaahdolla

Kermapuffien resepti Profiteroles pääsiäisen ilmavaan choux -leivonnaiseen

Kermapuffien resepti – valmista proferooleja pääsiäiseksi

Suosittelemme, että valmistat pääsiäiseksi profiterolien seppeleen. Pienet kermapuffit täytetään karamellileivonnaisella ja täytetään herkullisilla herkuilla. Ja seppeleen muotoisina ne ovat ihana jälkiruoka pääsiäisenä. Tässä meidän kermapuffin resepti …

Valmista kermanvärinen seppele pääsiäiseksi

Kermapuffien resepti Profiteroles -seppele Pääsiäisen jälkiruoka

Kermapuffien resepti

 • Vaikeustaso: vaikea
 • Valmistusaika: 20 minuuttia
 • Kypsennysaika: 30 minuuttia
 • Annokset: 10-15

Ainekset:

Choux:

 • 190 ml vettä
 • 85 g suolaamatonta voita
 • 120 grammaa jauhoja
 • 3 munaa
 • hyppysellinen suolaa

Karamellikastike:

 • 4 munankeltuaista
 • 2 kuppia tummaa ruokosokeria
 • ½ dl tomusokeria
 • 1/3 tl maissitärkkelystä
 • 1 tl vaniljauutetta
 • 2 kuppia maitoa, lämmitetty

Päällyste:

 • 50 g kuivattua kookospähkinää
 • 150 g valkoista suklaata, sulatettuna
 • 50 g pistaasipähkinöitä, hienonnettuna
 • 50 g kylmäkuivattuja marjoja, murskattuna
 • Suklaa pääsiäismunia
 • ½ dl tomusokeria, karamellille

Valmistautuminen:

Choux 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita vesi ja voi kattilaan ja kiehauta. Poista lämmöltä ja lisää kaikki jauhot koko ajan sekoittaen, kunnes se irtoaa pannun reunasta ja muodostaa pallon. Laita takaisin liedelle ja sekoita 1-2 minuuttia. Poista lämmöltä ja lisää sähkövatkaimen kulhoon. Lisää yksi muna kerrallaan ja sekoita ennen seuraavan munan lisäämistä. Massasta tulee paksu ja kiiltävä.

Kuinka valmistaa choux -leivonnaisia

Kermapuffien resepti Profiteroles pääsiäisen choux -taikinaan

Kaada lusikalla putkipussiin. Vuoraa leivinpaperi leivinpaperilla. Suihkuta pieniä pulloja (noin kirsikkatomaatin kokoisia) ja jätä niiden väliin tilaa, jotta ne voivat laajentua.

Kostuta sormet ja paina varovasti alas. Paista 15-20 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua, muuten höyryä pääsee ulos ja choux -leivonnaiset täyttyvät. 15 minuutin kuluttua alenna uuni 180 asteeseen ja paista vielä 5-10 minuuttia. Näiden pitäisi tuntua rapeilta ja kevyiltä ennen kuin otat ne uunista. Laita sivuun jäähtymään.

Kermapuffien leipominen on taidetta

Kermapuffien resepti Profiteroles leipoo makeita leivonnaisia

Karamellikastike

Laita tomusokeri raskaaseen kattilaan ja laita korkealle lämmölle, kunnes se alkaa sulaa ja karamellisoitua. Pyörittele sokeria pannulla niin, että se voi karamelloitua tasaisesti. Ota kattila liedeltä ja lisää varovasti kuuma maito, puoli kupillista kerrallaan. Ole varovainen, kun teet tämän, koska se kuplii. Lisää vähitellen kaikki maito ja sekoita, kunnes karamelli on liuennut. Se voi näyttää hieman karkealta, mutta se on hyvä. Vatkaa keltuaiset ja tumma ruokosokeri vaahdoksi. Sekoita maissitärkkelys ja vanilja. Kaada karamellimaito kattilaan jatkuvasti sekoittaen ja kiehauta jatkuvasti sekoittaen, kunnes muodostuu paksu, tasainen vanukas. Painele kalvo vanukkaan päälle ja anna jäähtyä. Laita jotain jääkaappiin.

Täytä kermavaahdot kermalla

Paista kermapuffit resepti profiteroles

Laita taikina ja kerma yhteen

Tee reikä profiterolin pohjalle pienellä terävällä veitsellä. Vatkaa taikina kerma tasaiseksi. Kaada lusikalla putkipussiin. Täytä profiteroolit kermalla reiän läpi.

Karamellia varten laita sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja kaada sen päälle niin paljon vettä, että sokeri on tuskin kosteaa. Kuumenna kattila suurella liekillä ja kiehauta sokeri liukenemaan. Keitä kunnes sokeri muuttuu vaaleaksi karamelliväriseksi. Poista lämmöltä ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Kasta vartaat, jotka pitävät proferooleja, kasta neljäsosa proferooleista varovasti karamelliin ja aseta leivinpaperille.

Kasta loput profiteroolit valkosuklaaseen ja koristele kookospähkinällä, marjoilla ja pistaasipähkinöillä. Anna sen kovettua. Ota iso lautanen ja suihkuta ympyrä leivonnaiskermaa asettaaksesi profiterolit paikoilleen. Järjestä profiteroolit lautaselle seppeleen muotoon. Koristele pääsiäismunilla ja tarjoile.

Hyvää ruokahalua ja hyvää pääsiäistä!

Kermapuffien resepti – ainesosat ja valmistus

Nyt sinulla on pääsiäisen seppele, joka on valmistettu herkullisista kermapuhveista

Kermapuffien resepti Profiteroles -makeat leivonnaiset seppele Pääsiäinen jälkiruoka

Inspiraatio jatkuu … Juhlaideoita pääsiäisen proferooleilla löytyy alta …

Kermapuffien resepti Profiteroles pääsiäiskrannan muotoiluun

Kermapuffit -resepti, jolla valmistetaan profiteroles -poikaset pääsiäiseksi

Kermapuffit -resepti profiterolien valmistamiseksi pääsiäisen poikasille

Kermapuffien resepti Profiteroles pääsiäiseksi pääsiäisen poikasen makeat leivonnaiset

Kermapuffien resepti Profiteroles pääsiäisen pääsiäispupuille mansikan korvalla

Kermapuffien resepti Profiteroles pääsiäisen pääsiäispupuille

Kermapuffien resepti valmistamaan profiterooleja pääsiäisen pääsiäispupuille

Valmista kermapuffien resepti värikkäille profiterooleille pääsiäiseksi Cream Puff Resepti Profiteroles Historia ja valmistelu Kermapuffien resepti Profiteroles -makeat leivonnaiset Pääsiäisen jälkiruokaideat Kermapuffien resepti Profiteroles -makeat leivonnaiset Kermapuffien resepti Profiteroles pääsiäiseksi ja lasite

Kermapuffit resepti profiteroles valmistelemaan ideoita pääsiäiseksi

Kermapuffien resepti valmistamaan profiterooleja pääsiäissuklaakuorrutukseen Kermapuffit resepti profiteroles pääsiäiseksi Valmista kermapuffit resepti profiteroles Paista kermapuffit resepti suklaa profiteroles pääsiäiseksi