7 berømte parker i Lucknow med billeder

Lucknow er en by med en rig historisk baggrund og kulturarv. Der er mange ruiner af gamle paladser i Lucknow, der antyder den luksuriøse livsstil for de gamle Nawabs i Lucknow. Byen, selvom den er lille, tiltrækker flere turister og har en rimelig andel af parker og andre turistmæssige steder. Flere af dens paladser har tilhørende haver, der nu er blevet omdannet til parker.

Smukke parker i Lucknow med billeder:

Her er et par af de bedste parker i Lucknow.

Dilkusha Have:

parker i lucknow

Dilkusha haven er en tilstødende del af Dilkusha kothi (Palace). Mens den originale kothi står i ruiner, er haven blevet genopbygget og er et hyppigt tilholdssted for morgenvandrere og joggere. At gå langs stien omgivet af resterne af kothi og de nyplantede blomster er en interessant oplevelse. Ruinerne tilføjer stedet en historisk charme, hvilket giver det personlighed og en historie. Entréen er rimelig og praktisk.

Swarna Jayanti Smriti Vihar Park:

parker-i-lucknow-swarna-jayanti-smriti-vihar-park

Dette er en typisk offentlig park med en separat børns afdeling, der har gynger og rutsjebaner installeret i den. parken begynder at blive fyldt op fra de tidlige morgentimer, når de første morgenvandrere eller medlemmer af latterklubben ankommer. Swarna Jayanti Smriti Vihar Park begynder at blive kendt som Fitness Track of Lucknow! Indgangsbilletterne fås til en rimelig pris, og de har endda en ordning for et månedskort.

Dr. Ram Manohar Lohia Park:

parker-i-lucknow-dr-ram-manohar-lohia-park

Dr, Ram Manohar Lohia var filosof og socialist. Denne park er opkaldt efter ham. Beliggende i Gomti Nagar, er det en af ​​de mest berømte picnicsteder i Lucknow komplet med en kunstig sø. Parken er udviklet og vedligeholdes af Lucknow Development Authority. Der er lavet et særligt arrangement for parkens morgenbesøgende. Fra 6 til 7 om morgenen kan parkens besøgende benytte vokal og instrumental musik.

ECO Park:

parker-i-lucknow-øko-park

Dette er en af ​​de mest populære turiststeder i Lucknow. Parken frembringer Lucknows rige kulturarv midt i en omgivelse af frodige grønne haver. Udover den naturlige skønhed, parkens flora og fauna giver den, viser en række kunstværker som bronzestatuer af dyr og træer, en central høj, vandområder med smukke stenfontæner, nogle af de højeste springvand i verden lavet af bronze og granit osv., tiltrække turisters opmærksomhed til Lucknow -håndværkernes dygtighed.

Jyotiba Phule Zonal Park:

parker-i-lucknow-jyotiba-phule-zonal-park

Denne park, der ligger i sektor D-1, Kanpur Road Housing Scheme, har alle de grundlæggende faciliteter, som en park bør have. Frodigt grønt, smukke blomster, gynger, hvilesteder, en joggersti og smukke springvand er blot nogle af parkens gode punkter. Det er det bedste sted for lokale beboere at gå og bare slappe af eller udføre deres træningsrutiner.

Begum Hazrat Mahal Park:

parker-i-lucknow-begum-hazrat-mahal-park

Begum Hazrat Mahal var den første kone til Nawab Ali Shah. Denne park blev bygget til minde om hende. Hun havde et stort bidrag i den første frihedsbevægelse, og det er dette bidrag, som regeringen ønskede at ære ved at bygge hende et mindesmærke. Dette mindesmærke blev bygget i den gamle Victoria -park, der nu er kendt som Begum Hazrat Mahal Park. Mindesmærket er et smukt skulpturstykke med farverige blomster, der pryder sine omgivelser.

Gautam Buddha Park:

parker-i-lucknow-gautam-buddha-park

Denne park er beliggende nær Hathi Park. Det sport flere interessante forlystelser for børn samt sejlsport i kanalen for voksne. Parken er et populært tilholdssted for de politiske partier, der samler sig! Denne parks grønne haver er også et sikkert område at tage dine børn med.