8 berømte parker i Chandigarh med billeder

Masser af parker og haver i Chandigarh tilføjer skønheden i byens landskab, tiltrækker turister og giver et frisk pust af luft og rekreation til sine beboere. Botanisk Have, Bougainvillea Park, Rose Garden er nogle af de berømte parker i Chandigarh, for blot at nævne nogle få.

Smukke parker i Chandigarh med billeder:

Her er en oversigt over de mest populære parker.

1. Rajendra Park:

parker i chandigarh

Rajendra Park er opkaldt efter den første indiske præsident og er en vidtstrakt 400 hektar stor flade, der er fyldt med høje træer, der har runde baldakiner og stedsegrønne blade, attraktive mangroveplantager og blomstrende planter.

Parkens landskab blev designet af den berømte franske arkitekt Le Corbusier, og det begyndte at fungere i 1954. Parken bruges hovedsageligt til løbeture, lange gåture og ridning og er endda vært for periodiske hesteshows og sportsbegivenheder.

2. Bougainvillea Park:

parker-i-chandigarh-bougainvillea-park

Chandigarhs Bougainvillea Park, der blev oprettet i 1976, er en udstillingshave med mange sorter bougainvillea blomster. Op til 65 forskellige sorter af bougainvillea kan ses her. Et par blomstrende træer er også blevet plantet for at tilføje farve til parken, når bougainvillea ikke blomstrer. Med et så fantastisk udvalg af bougainvillea blomster er parken vært for et populært bougainvillea blomstershow, der afholdes hvert år.

3. Topiary Park:

parker-i-chandigarh-topiary-park

Som navnet antyder, er Topiary Park kendt for sine forskellige dyreformede buske og buske. Parken, der blev åbnet for offentligheden i 1987, har den største attraktion for børn. Parkens store vidde er yderligere dekoreret med andre prydplanter for at tilføre dens skønhed og charme. Parken er for det meste overfyldt om aftenen med forældre, der ledsager børn, der kommer her for lidt spilletid.

4. Rock Garden:

parker-i-chandigarh-sten-have

I modsætning til navnet er Rock Garden en 40 hektar stor skulpturhave berømt for figurer, der er blevet skulptureret fra industriaffald og bortkastede genstande som flasker og armbånd, fliser, keramiske krukker, dræn og andet skarpt materiale. Hjernen bag denne unikke have tilhører en embedsmand, Nek Chand, der i hemmelighed begyndte at arbejde på sin opfindelse siden 1957.

Oprindeligt mødt med afvisning, hans arbejde blev mødt med godkendelse af offentligheden og endelig i 1976 blev haven indviet som en offentlig park. Besøgende flokkes hver dag i tusindvis til parken for at undre sig over havenes skønhed og dens lidt excentriske kunstværk.

5. Shanti Kunj:

parker-i-chandigarh-shanti-kunj-park

Shanti Kunj er en havepark midt i Chandigarhs cricketstadion og rosenhave, omgivet af et roligt miljø, der giver et fredeligt tilflugtssted. Haven er opdelt i 5 områder ved en naturlig løbebæk.

Disse fem sektorer i parken huser træer af forskellige sorter lige fra blomstrende træer til medicinske træer. Besøgende i parken mødes med fuldstændig stilhed og en uberørt frisk luft, da parken er fri for støj og forurening, hvilket gør den til et godt sted for meditation og afslapning.

6. Børntrafikpark:

parker-i-chandigarh-børn-trafik-park

Børntrafikpark blev oprettet med det formål at udbrede kendskabet til trafiksikkerhed blandt morgendagens unge borgere. Parken, der er fyldt med grønne græsplæner, blomsterbed, træer og planter huser en separat celle, der er anlagt med en cementeret førerprøvebane til uddannelse af trafiksikkerhed. Andre steder i parkens lokaler, der fremmer sikker vejpraksis, er en udstillingshal og et foredrag-teaterrum, der kan rumme mindst 120 personer.

7. Sommerfuglepark:

parker-i-chandigarh-sommerfugl-park

Hvad er en have eller park uden sommerfugle? Disse æteriske væsner bringer farve og liv til deres omgivelser og beundres meget af alle arter. Chandigarh kan prale af forskellige smukke parker, og sommerfuglparken er en af ​​dem. Parken er afsat til bevarelse af over 35 arter af sommerfugle.

Parken er fuld af vegetation med en række træer og blomstrende planter for at skabe et naturligt levested for sommerfuglene. Naturstier med stilhedszoner er blevet oprettet, så folk kan gå langs og beundre disse vingede skønheder uden at forstyrre dem. Et besøg i denne park vil helt sikkert efterlade dig begejstret.

8. Fitness Trails Park:

parker-i-chandigarh-fitness-trail-park

Fitness Trails Park i Chandigarh giver en grøn lunge til byboere. Parken dækker et område på 94 hektar og er tæppebelagt med frodigt grønt og en overflod af træer. En fitnesssti løber gennem parken, som er skræddersyet til morgenvandrere, joggere og fitnessfreaks, hvor de kan dyrke motion midt i det charmerende landskab.