Udforskning af dyrelivet: Top 3 nationalparker i Himachal Pradesh

De smukke frodige grønne bakker og de stadigt rolige, blødstrømmende floder i Himachal Pradesh er også en stolt vært for mange naturreservater. Nationalparker i Himachal Pradesh har meget at tilbyde. For alle disse entusiaster er her endnu en grund til at rejse til Himalaya. Himalaya blev opført under ‘enestående naturlig skønhed og bevarelse af biologisk mangfoldighed’ af UNESCO i år 2014. Himachals skove byder på vidunderligt syn for dig at se den uforstyrrede og vilde side af dyrene og dermed efterlade dig den mest spændende oplevelse. Stedet har altid været af interesse for alle vandrere og eventyrelskere for at opleve den rå side af de indiske dyr, det huser. Tag et kig på nogle af Wildlife Sanctuaries i Himachal Pradesh, som du skal medtage på din liste med det samme.

Naturreservater og nationalparker i Himachal Pradesh

At udforske dyrelivet er helt et nyt eventyrniveau. For dem af jer, der håber at se nogle eksotiske dyr på jeres vandring eller besøg i Himachal, her har vi listet ned 3 mest interessante parker på stedet, som du bestemt ikke kan gå glip af.

1. Great Himalaya National Park:

Great Himalayan National Park ligger 75 km fra Kullu. Det er akkrediteret som en af ​​de bedste nationalparker i Indien og er hjemsted for mere end 375 arter af fauna og cirka 31 arter af pattedyr og 180 fugle. De mest almindeligt plettede dyr er Himalaya griffon gribbe, ørn, Himalaya brun bjørn, sne leopard, blå får, Himalaya tahr, moskus hjorte. Der er også mere end 15.000 indbyggere, det omfatter omkring 160 landsbyer, der ligger i bufferzonen her og er afhængige af parkens naturressourcer. Parken er kun tilgængelig ved trekking, og den har fire hovedindgange, Gushaini er hovedindgangen, og Barshaini er det foretrukne trekkingpunkt for at få adgang til parken. Den bedste måde at nyde hele rejsen på er ved trekking.

Hvornår skal du besøge: April til juni og september-oktober er den bedste tid. Undgå monsun -tiden. Parken opkræver 50 INR for indianere og 200 for udenlandske statsborgere.

Sådan når du: Den bedste måde at nå på er ved at trekke. Start fra Barshaini og trek op til Pin Parvati -dalen.

2. Pin Valley National Park:

Denne nationalpark ligger omkring 250 km fra Shimla. Det ligger i Spiti -distriktet, og dette er sandsynligvis den smukkeste trek i Himachal -staten. Det strækker sig over 1150 kvadratfod og dets højde varierer fra 3500m nær Ka Dogri til 6000m på det højeste punkt. På trods af den store højde huser parken stadig omkring 400 plantearter, der indeholder medicinske urter og krydderier. Det har også pika, snehane, skæggribbe, rødræv, mår, Siberian Ibex osv. Det er åbent fra 06.00 til 18.00. hver dag.

Hvornår skal du besøge: Juli til oktober er det bedste tidspunkt at besøge parken.

Sådan når du:Kaza er den nærmeste by til parken, og den har også overnatningsfaciliteter til turisterne. Du kan nå Kaza fra Bhuntar lufthavn og tage en bus for at nå stedet. Joginder Nagar er den nærmeste banegård, cirka 350 km væk.

3. Kalatop Khajjiar Wildlife Sanctuary:

Denne helligdom er beliggende i Chamba -distriktet, og dens højde varierer fra 3910 til 9164 fod. Det er ofte et populært foretrukket sted i Dalhousie. Parken har tæt egeskov, deodar og blå fyr. Det har også Barking Goral, leopard, bjørn, sjakal, Himalaya sort Marten og Serow er nogle af de populært plettede dyr. Eurasian Jay, Chestnut billed rock thrush, white winged black bird etc. er nogle af de fuglearter, du finder her.

Hvornår skal du besøge: Marts til maj og september til november er det bedste tidspunkt at besøge helligdommen.

Sådan når du: Dyrelivet er kun 10 km fra Dalhousie, så du finder mange lokale busser, der tager dig hertil. Du kan også leje taxa. Pathankot det den nærmeste jernbanestation til Dalhousie og Gaggal lufthavn i Kangra er den nærmeste lufthavn, cirka 13 km væk.

Gør og gør ikke, mens du besøger nationalparker i Himachal Pradesh:

Tjek disse ekstra tips for at vide, hvad du skal gøre, og bør undgå at gøre, når du er i nationalpark og zoologiske områder:

  • Sørg altid for at være godt informeret om stedet ved at tale med en Forest Ranger
  • Besøg besøgscenteret for at vide, hvilke steder du skal undgå i nationalparken for at forhindre farer.
  • Planlæg altid din rejse på forhånd for at undgå ulykker
  • Ignorer aldrig advarselstegnene
  • Bland dig ikke med dyr og hold dig i sikker afstand fra dem
  • Foder aldrig dyrene eller forsøg at komme for tæt på dem
  • Hold øje med dyr som bjørne, der kan lugte mad
  • Medbring altid passende forsyninger som medicin
  • Der må ikke ryges eller efterlades ild uden opsyn i nationalparkens zoner

Hvis du selv om Himalaya kun handlede om trekking og suk, vil udforskning af nationalparkerne ændre din mening. Gør dig klar til at udforske de utæmmede og gratis sprøjtede dyr. Pas på, og sørg for, at du altid går i en bande. Husk at sætte sikkerhed først!