15 gyönyörű és legjobb nemzeti park Indiában

Különböző erdőterületek vannak, amelyeket az indiai kormány vadon élőparkká tett, hogy megőrizzék a természetes élőhelyeket. Ezek közül sok az Odhisa Chilka -tó vagy a nyugati Ghatok mentén található. Sokan a Himalája lábánál is vannak. Az erdőirtások számának növekedése és több hulladékot a vizekben elhelyező gyár miatt ez növelte a víz szennyezettségét. Ez a vízi és kétéltű állatok számának csökkenéséhez vezetett. Többféle hüllő- és madárfajta is fokozatosan csökkent. Ezért ezek közül sok kipusztult, amelyeket bőségesen találtak, és néhány faj veszélyeztetett.

Az indiai népszerű nemzeti parkok listája:

Az alábbiakban felsoroljuk a legjobb 15 népszerű nemzeti parkot Indiában.

1. Betla Nemzeti Park:

nemzeti parkok Indiában

Ez Bihar államban van. Itt találhat egy személy vaddisznókat, hiénákat, szarvasokat és elefántokat. A szomszédos területeken friss tavak vannak. Ennek a területnek azonban vannak naxalitjai, ezért óvatosnak kell lennie. Vannak itt szambárok és tigrisek is.

2. Panna nemzeti rezervátum:

nemzeti parkok Indiában2

Ez a természetes trópusi éghajlat miatt népszerű, amely számos veszélyeztetett faj természetes élőhelye. Ez Madhya Pradeshben van. Nagyszámú hiéna és királyi bengáli tigris is található itt. Egy személy itt is láthatja a leopárdokat és a dhole -t. Itt elefántok is láthatók.

3. Kanha Nemzeti Park:

nemzeti parkok Indiában3

Ez egy népszerű hely a barasingha és a mocsári szarvasok számára. Számos édesvízi tó található itt, amelyek népszerűek.

4. Madhav Nemzeti Park:

nemzeti parkok Indiában4

Ez Madhya Pradeshben található, és népszerű krokodiljai miatt. Van buja növényzet és egy Sakhya Sagar nevű tó is.

5. Kaziranga Nemzeti Park:

nemzeti parkok Indiában5

Ez Assam állam Golaghat területén található, és nagyon népszerű hely az állatok számára természetes élőhelyükön. Nagyszámú madárfajta is látható itt. Gyakoriak a színes békák is. Ez a szarvas orrszarvú természetes élőhelye, valamint a tavak és a szomszédos területek, ahol az ember láthatja a mocsári szarvasokat.

6. Periyar Vadaspark:

nemzeti parkok Indiában6

Ez népszerű a Periyar néven ismert tónál. Egy személy sokféle állatot láthat itt. A népszerűek azok a hüllők, mint a Krait, a madarak, mint a harkály, és az itt található Gaurs is. Néhány tigris is látható itt, és a hely buja növényzettel és a tó tájával rendelkezik.

7. Peppara Wildlife Sanctuary:

nemzeti parkok Indiában7

Ez a Karamana folyó területén található, Thiruvananthapuram vízgyűjtő medencéjében. Az oroszlánfarkú makákó, az Arany Langur és az elefántok népszerűek itt. A tóterületek közelében többféle repülő faj és kétéltű is megtalálható.

8. Bandipur Wild Life Sanctuary:

nemzeti parkok Indiában8

Ez egy buja zöldövezet, amely néhány kilométerre fekszik Mysore városától. Ez népszerű a kétéltűek és az itt található madárfajok körében. A papagájok és arafélék több fajtája meglehetősen gyakori itt. Egy személy verebeket és fürjöket is találhat.

9. Bandhavgarh Nemzeti Rezervátum:

nemzeti parkok Indiában9

Ez nagyon népszerű hely a tavak és számos mocsári szarvas számára. Itt láthatók a különböző papagájok és papagájok is. Számos kétéltű és hüllő faj található itt.

10. Gir Nemzeti Park:

nemzeti parkok Indiában10

Ez egy népszerű hely, ahol egy személy sokféle állatot és madarat találhat itt, például az ázsiai oroszlánokat. Ez Gujaratban található, és nagyon népszerű buja növényzete és friss tavai mellett, ahol számos madár látható.

11. Manas Nemzeti Park:

nemzeti parkok Indiában11

Ez egy nagyon népszerű tigrisrezervátum. Ez a Nepál határában található, és meglehetősen népszerű a puma és a gepárd kivételével különféle madár- és hüllőfajok miatt. Dús növényzet és szomszédos édesvízi tavak is találhatók, ahol színes kétéltű fajok találhatók. Egy személy itt láthatja az Arany Langurt is.

12. Balpakram Nemzeti Park:

nemzeti parkok Indiában12

Ez az a hely, ahol a vörös róka és a többi pandafajta megtalálható természetes élőhelyükön. A buja zöld erdőkben és a tavakban is számos madárfaj látható. Népszerű „Dikges” nevű gyógynövényt termesztenek itt népszerűen. Ez nagyon népszerű látnivaló Meghalayában.

13. Keoladeo madárrezervátum:

nemzeti parkok Indiában13

Ez egy nagyon népszerű hely Rajasthanban. A madárcsalád veszélyeztetett fajainak több fajtája is látható itt. Itt találhatók a híres flamingók és a fürjek is. A Himalája madarak több fajtája is megtalálható itt. Vannak más helyek is, mint például a Thar -sivatag, és sokféle hüllő, például krait és más kétéltűek találhatók. A buja növényzet más látnivalói, valamint többféle kétéltű és hüllő található az édesvízi patakok és más tavak szomszédos területein..

14. Nokrek Wild Life Reserve:

nemzeti parkok Indiában14

Ez a Meghalaya -i Garo -dombságban található. Ez egy biológiai sokféleségű helyszín is a veszélyeztetett állat- és madárfajok, például a Vörös Panda és az elefántcsordák számára. Egy személy számos ritka orchideát is láthat itt, valamint a citrus indica fajt. Itt többféle kétéltű és hüllő is látható. Vannak fák és növények, amelyek szintén láthatók, és madárfajok.

15. Similipal Nemzeti Park:

nemzeti parkok Indiában15

Ez egy erdőterület, amely természetes élőhelye számos állatnak és madárfajnak, például a bölényeknek, a gauroknak, elefántoknak, tigriseknek és még a szarvasoknak is. Egy személy itt is láthatja a pávat. Ez egy nagyon népszerű hely Odhisában, és a szomszédos területeken található a Chilka -tó, valamint az édesvízi tavak és más természetes növényzet.