6 híres park Jamshedpurban képekkel

Jamshedpur egy kis ipari város, mérsékelt lakossággal. Bár nem olyan fejlett, mint a metróvárosok, jól karbantartott, és mindent kínál, amit egy mainstream város tud. Olyan ez, mint a Tata Steel ipar kisállat projektje, amelynek üzemei ​​itt találhatók. A várost gyakran Tatának vagy Acélvárosnak nevezik. Bár ez egy ipari város, ennek a helynek még mindig van zöldje. Ezen a területen számos park és tó található.

Csodálatos parkok Jamshedpurban képekkel:

Nézzük meg Jammshedpur legjobb parkjait.

 1. Jubileumi park:

parkok-a-jamshedpur-jubileumi parkban

A Tata Steelnek sok köze volt a Jamshedpur fejlesztéséhez. Ennek egyik hozzájárulása a város szépítése volt. Az első park, amelyet a Tata Steel ajándékozott meg a városnak, a Jubilee Park volt. A Pandit Jawaharlal Nehru India első miniszterelnöke nyitotta meg, és így éves. Kiváló hely egy nyugtató este eltöltésére vagy egy reggeli sétára. A parkban külön gyermekpark található hintákkal és egyéb szabadidős kirándulásokkal. Szökőkutakkal és buja rózsakertekkel büszkélkedhet. A kerékpárosok, kocogók, gyalogosok és kedvelőik gyakran találják meg a környéket.

2. Tata Steel Zoological Park:

parkok-in-jamshedpur-tata-steel-zoological-park

Ez a park egy másik példa arra, hogy a Tata Company mennyire segít fenntartani az egyensúlyt a természetben. Az acélgyár közelében található park buja növényzete és változatos élővilága segít kompenzálni a növény által okozott szennyezést és füstöt. Maga az állatkert kiváló hely egy csendes piknikre. Egy séta a Jubileumi -tó körül vagy a tanösvény mentén kiváló módja annak, hogy megnyugtassa idegeit. Az állatkertben található Safari Park lehetővé teszi, hogy a park biztonságos területén keresztülutazzon, ahol szemtanúja lehet az állatoknak, akik természetes élőhelyükön élvezik az életüket!

3. Jubileumi Nicco Vidámpark:

parkok-jamshedpur-jubileumban-nicco-vidámpark

Ez az első vidámpark, amelyet megnyitottak a környéken, és így áldás azoknak a jamshedpuri gyerekeknek, akik korábban csak hallottak ilyen izgalmas túrákról a metróvárosok vidámparkjaiban. A park olyan szórakoztató és kalandos túrákat foglal magában, mint a szélben forgás, lendületes autók, a Holdig gurulás, derbi, lovaglás és 75 méteres csúszda. Ellentétben a metróvárosok vidámparkjaival, amelyeknek sok színe van a betonnal együtt, ez a park zöld dombokkal és kék víztestekkel rendelkezik, amelyek természetes varázsát adják a környezetnek. Ez a legjobb hely egy vasárnapot családjával tölteni.

4. Sir Dorabji Tata Park:

parks-in-jamshedpur-sir-dorabji-tata-park

Ez Jamshedpur egyik legszebb parkja. A buja, zöld mezőket sportolja, színes virágokkal, amelyek illatosak a szélben. Ezen a területen rendezik a Jamshedpur híres éves virágkiállítását. Ragyogóan megvilágított szökőkutak, amelyek minden este aktiválódnak, növelik a hely varázsát. A park a Keenan Stadion környékén található, és érdemes meglátogatni. Ez a jamshedpuri csodálatos park.

5. Bhatia Park:

parkok-in-jamshedpur-bhatia-park

Ez a Subarnarekha vagy a Kharkai folyó partján elhelyezkedő Jamshedpur másik kiváló parkja. A park zöld és nagyon vonzó a szemnek. A gondozott pázsit és a gondozott virágágyások rontják esztétikai érzékét. Biztonságos hely, ahol elengedheti gyermekeit. Az árnyékos fák és a betonút kiválóan alkalmassá teszi az esték eltöltésére vagy a reggeli sétára..

6. Gyermekpark a Jubilee Parkban:

parkok-a-jamshedpur-gyerekek-park-a-jubileumi park

A Jubileumi Parkon belül külön park készült. Ez a város legtöbb gyermekének egyik legkedveltebb kísértete. A hinták, csúszdák és egyéb hasonló szórakoztató programok mellett a park mindent kínál, amiről egy gyermek álmodna parkjában. Földimogyorót, rózsaszín vattacukrot, fagylaltot és más hasonló dolgokat árusítanak a park árusai. Még korcsolyapálya is van!