7 híres park Lucknowban képekkel

Lucknow gazdag történelmi múlttal és kulturális örökséggel rendelkező város. Lucknowban sok régi palota romja található, amelyek a régi Luwai Nawabok fényűző életmódjára utalnak. A város, bár kicsi, számos turistát vonz, és meglehetősen arányos parkokkal és más turisztikai helyekkel rendelkezik. Számos palotája kísérő kerttel rendelkezik, amelyeket mára parkokká alakítottak át.

Gyönyörű parkok Lucknowban képekkel:

Íme néhány Lucknow legjobb parkja.

Dilkusha kert:

parkok szerencsés időben

A Dilkusha kert a Dilkusha kothi (palota) szomszédos része. Míg az eredeti kothi romokban áll, a kertet újjáépítették, és gyakran kísértik a reggeli sétálókat és kocogókat. Érdekes élmény a kothi maradványaival és az újonnan ültetett virágokkal körülvett ösvényen sétálni. A romok történelmi varázst kölcsönöznek a helynek, személyiséget és történetet kölcsönöznek neki. A belépési díj ésszerű és praktikus.

Swarna Jayanti Smriti Vihar Park:

parks-in-lucknow-swarna-jayanti-smriti-vihar-park

Ez egy tipikus nyilvános park, külön gyermekrészleggel, amelyben hinta és csúszda van felszerelve. a park a hajnali óráktól kezd megtelni, amikor megérkezik az első hajnali sétáló vagy a nevető klub tagjai. A Swarna Jayanti Smriti Vihar Parkot Lucknow fitnesz pályájaként kezdik ismerni! A belépőjegyek elfogadható áron kaphatók, és még a havi bérletre is vonatkoznak.

Dr. Ram Manohar Lohia Park:

parks-in-lucknow-dr-ram-manohar-lohia-park

Dr. Ram Manohar Lohia filozófus és szocialista volt. Ezt a parkot róla nevezték el. A Gomti Nagarban található, Lucknow egyik leghíresebb piknikhelye, mesterséges tóval kiegészítve. A parkot a Lucknow Fejlesztési Hatóság fejlesztette ki és tartja fenn. A park délelőtti látogatói számára külön intézkedést hajtottak végre. Reggel 6 és 7 óra között a park látogatói vokális és hangszeres zenét használhatnak.

ECO Park:

parkok-szerencsében-most-öko-park

Ez Lucknow egyik legnépszerűbb turisztikai kísértete. A park buja zöld kertek közepette mutatja be Lucknow gazdag kulturális örökségét. A park növény- és állatvilágának természeti szépsége mellett számos művészeti bemutató, mint például bronz állatszobrok és fák, egy központi halom, víztömegek gyönyörű kőkútokkal, a világ legmagasabb bronz- és gránitszökőkútjai. stb., vonzza a turisták figyelmét a lucknowi mesteremberek készségeire.

Jyotiba Phule Zonal Park:

parks-in-lucknow-jyotiba-phule-zonal-park

Ez a park a Kanpur Road Housing Scheme D-1 szektorában található, és rendelkezik minden alapvető kényelemmel, amelyet egy parknak rendelkeznie kell. A buja növényzet, a gyönyörű virágok, a hinták, a pihenőhelyek, a kocogóút és a gyönyörű szökőkutak csak néhány a park jó pontjai közül. Ez a legjobb hely a helyi lakosok számára, hogy elmenjenek és csak pihenjenek, vagy végezzék gyakorlatukat.

Begum Hazrat Mahal Park:

parks-in-lucknow-begum-hazrat-mahal-park

Begum Hazrat Mahal volt Nawab Ali Shah első felesége. Ez a park az ő emlékére épült. Jelentős szerepe volt az első szabadságmozgalomban, és a kormány ezt az adományát kívánta tiszteletben tartani azzal, hogy emlékművet épített neki. Ez az emlékmű a régi Victoria parkban épült, amely ma a Begum Hazrat Mahal Park néven ismert. Az emlékmű gyönyörű szobor, színes virágokkal díszítve a környezetét.

Gautam Buddha Park:

parks-in-lucknow-gautam-buddha-park

Ez a park a Hathi Park közelében található. Számos érdekes túrát sportol gyerekeknek, valamint csónakázik a csatornában felnőtteknek. A park népszerű gyűjtögető a gyülekező politikai pártok körében! Ennek a parknak a zöld kertjei biztonságos területet jelentenek a gyerekeknek is.