7 híres park Mumbaiban képekkel

Mumbai az egyik leggyakrabban előforduló nagyvárosi város Indiában. ez az indiai Los Angeles, ahol számíthat arra, hogy hírességeket talál az egyszerű kávézótól a forgalmi átkelőig! Ennek a forgalmas fényes városnak számos gyönyörű parkja van a közelben!

Gyönyörű parkok Mumbaiban képekkel:

Itt található a Mumbai legjobb parkjainak listája.

Kereszt Maidan:

parkok Mumbaiban

Ez a város egyik legrégebbi kertje, amelyet a portugál uralom idején elhelyezett keresztről építettek és neveztek el. Ahol az eredeti kereszt volt, ma egy iskola áll, amelynek gyermekei lelkesen használják a parkot. A maidan eredetileg az Esplanade része volt, amelyet az ovális maidan, Azad Maidan, Cooperage föld és a keresztmaidán gyülekező területeinek neveztek el. A maidan dicsősége némileg csökkent, mivel nagy szemétdombok díszítik annak déli végét. A karbantartásból is hiányzik valami. Pedig a történelmi háttér elegendő ahhoz, hogy ez a park ne váljon egy másik lakáskomplexummá.

Horniman Circle Gardens:

parkok-in-Mumbai-Horniman-kör-kertek

Ez a 12 081 négyzetméter területű kert Mumbai déli részén található. A parkot és a környéket Benjamin Hornimanról, a Bombay Chronicle szerkesztőjéről nevezték el. Maga a kert gyönyörű, bár nem jól karbantartott. Számos híres funkció tárolására is használják.

Joggers Park:

parkok-in-mumbai-joggers-park

A Joggers park közös tere a klubtalálkozóknak és a kocogó csoportoknak Bandrában. Tengerparti helyen fekszik, így ideális reggeli sétálóknak és kocogóknak. A Bandra első nevető klubja a Vidra klubban indult, amely nagyon közel van ehhez a parkhoz. Ez a klub aktívan használja ezt a parkot kocogó tevékenységeihez. A növényzet és a különböző virágok természetes varázst kölcsönöznek a park szépségének.

Baptista József kertek:

parkok-mumbai-joseph-baptista-kertek

A Joseph Baptista Gardens vagy a Mazagaon kert a Bhandarwada -hegy tetején fekszik, és számos buja zöld növényt tartalmaz, köztük a Cycas, az ixora, a musanda, a bougainvillea és a hibiszkusz. Kiváló elhelyezkedése kiváló kilátást nyújt Mumbai tengerpartjára. Reggelente sétálók és kocogók a parkhoz közeli lakónegyedekből gyakran látogatják ezt a területet.

Kamala Nehru Park:

parks-in-mumbai-kamala-nehru-park

A park nevét Kamala Nehru -ról kapta, aki az Industrious Jawharlal Nehru, India első miniszterelnökének felesége volt. Maga a park a Mumbai -i Malabar -domb tetején található. A híres tengeri meghajtó és a chowpatty strand a közelben található, és megtekinthető ebből a parkból. A parkban hinták, csúszdák és egyéb érdekes épületek vonzzák a gyerekeket. Ezek közé tartozik egy lenyűgöző cipő, amelybe beléphet, és amelyet a cipőben élő hölgy gyermeki mondókája ihletett.

Shivaji park:

parkok-in-mumbai-shivaji-park

Ez a park Mumbai egyik legnagyobbja. Híres krikettpályájáról, amely minden legendás helyi mérkőzést rendez Mumbaiban. A területét azonban fociedzésre is használják. A Shivaji tiszteletére épített parkban pompás szobor található. A parkot körülvevő épületek nagy része rendkívül régi, a XIX.

Függő kertek:

parkok-in-mumbai-függőkertek

A függőkertek vagy a Pherozeshah Mehta kertek gyönyörű parkok, virágcserjékkel és különféle fákkal. Állatszobrok és faragványok díszítik ennek a parknak a széleit, ahol gyönyörű kő szökőkutak találhatók, amelyeket este megvilágítanak. Festői naplementét az Arab -tengeren keresztül csak itt lehet tapasztalni az egész városban. A legérdekesebb dolog az egész parkban az, hogy felülről nézve az útja a QME betűket tartalmazza.