8 híres park Chandigarhban képekkel

Sok park és kert Chandigarhban növeli a város táj szépségét, vonzza a turistákat, és friss levegőt és kikapcsolódást biztosít lakóinak. A Botanikus Kert, a Bougainvillea Park, a Rózsakert Chandigarh néhány híres parkja, hogy csak néhányat említsünk.

Gyönyörű parkok Chandigarhban képekkel:

Íme a legnépszerűbb parkok összefoglalója.

1. Rajendra Park:

parkok Chandigarh -ban

India első elnökéről elnevezett Rajendra Park egy hatalmas, 400 hektáros kiterjedésű terület, amely tele van magas fákkal, kerek lombkoronákkal és örökzöld lombokkal, vonzó mangrove ültetvényekkel és virágzó növényekkel..

A park táját a híres francia építész, Le Corbusier tervezte, és 1954 -ben kezdte meg működését. A parkot elsősorban kocogásra, hosszú sétákra és lovaglásra használják, sőt időszakos lókiállításokat és sporteseményeket is tartanak..

2. Bougainvillea Park:

parks-in-chandigarh-bougainvillea-park

Chandigarh Bougainvillea Parkja, amelyet 1976 -ban hoztak létre, számos bougainvillea virág bemutató kertje. Itt a bougainvillea 65 különböző fajtája figyelhető meg. Néhány virágzó fát is ültettek, hogy színt adjanak a parknak, amikor a bougainvillea nem virágzik. A bougainvillea virágok ilyen csodálatos választékával a park minden évben népszerű bougainvillea virágbemutatónak ad otthont.

3. Topiary Park:

parkok-in-chandigarh-topiary-park

Ahogy a neve is sugallja, a Topiary Park számos állat alakú cserjéről és bokorról híres. A park, amelyet 1987 -ben nyitottak meg a nagyközönség számára, a legnagyobb vonzereje a gyermekek számára. A park hatalmas kiterjedését más dísznövények díszítik, hogy növeljék szépségét és varázsát. A park többnyire zsúfolt esténként, a szülők kísérik a gyerekeket, akik idejönnek egy kis játékidőre.

4. Sziklakert:

parkok-a-chandigarh-sziklakertben

A nevével ellentétben a Rock Garden egy 40 hektáros szoborkert, amely híres az ipari hulladékokból és kidobott tárgyakból, például palackokból és karperecekből, csempékből, kerámiaedényekből, mosogatókból és egyéb hántolt anyagokból faragott figurákról. Ennek az egyedülálló kertnek az agya egy kormánytisztviselő, Nek Chandé, aki 1957 óta titokban elkezdett dolgozni találmányán.

Kezdetben visszautasították, munkáját a közönség jóváhagyta, végül 1976 -ban a kertet nyilvános parkká avatták. A látogatók naponta több ezren özönlenek a parkba, hogy megcsodálják a kert szépségét és kissé különc műalkotását.

5. Shanti Kunj:

parks-in-chandigarh-shanti-kunj-park

A Chandigarh krikettstadionja és a rózsakertje között elhelyezkedő Shanti Kunj kerti parkot nyugodt környezet veszi körül, amely békés pihenést biztosít. A kertet 5 területre osztja egy természetes folyó.

A park ezen öt ágazatában különféle fafajok találhatók, a virágzó fáktól a gyógyfákig. A park látogatóit teljes csend és tiszta levegő fogadja, mivel a park mentes minden zajtól és szennyezéstől, így remek hely a meditációhoz és a pihenéshez.

6. Gyermekforgalmi Park:

parkok-in-chandigarh-children-traffic-park

A Gyermekforgalmi Parkot azzal a céllal hozták létre, hogy felhívják a figyelmet a közlekedésbiztonságra a holnapi fiatal polgárok körében. A zöld gyepekkel, virágágyásokkal, fákkal és növényekkel teli parkban külön cella található, amelyet betonozott vezetői tesztpályával fektetnek le a közlekedésbiztonság oktatására. A park területén további olyan helyszínek, amelyek elősegítik a biztonságos közúti gyakorlatokat, egy kiállítóterem és egy előadóterem, amely legalább 120 fő befogadására alkalmas.

7. Pillangó park:

parkok-in-chandigarh-pillangó-park

Milyen kert vagy park lepkék nélkül? Ezek az éteri lények színt és életet varázsolnak környezetükbe, és minden faj csodálja őket. Chandigarh különféle gyönyörű parkokkal büszkélkedhet, és a Butterfly Park is egy közülük. A park több mint 35 pillangófaj védelmét szolgálja.

A park tele van növényzettel, különféle fákkal és virágos növényekkel, hogy természetes élőhelyet teremtsen a pillangóknak. A csendes zónákkal rendelkező tanösvényeket azért hozták létre, hogy az emberek sétálhassanak és csodálhassák ezeket a szárnyas szépségeket anélkül, hogy megzavarnák őket. Ha meglátogatja ezt a parkot, biztosan elragadtatja magát.

8. Fitness Trails Park:

parks-in-chandigarh-fitness-trail-park

A Chandigarh -i Fitness Trails Park zöld tüdőt biztosít a városlakóknak. A 94 hektáros területen fekvő park buja növényzettel és rengeteg fával szőnyeggel borított. A fitneszösvény fut végig a parkon, amely kifejezetten a reggeli sétálók, kocogók és fitness-őrültek számára készült, ahol a bájos táj közepette gyakorolhatnak..