8 híres park Coimbatore -ban képekkel

Coimbatore ipari metropoliszában számos park és kert található, ahol a város rohanó kereskedelmi élete közepette még mindig kapcsolatban lehet a természettel. Sokan közülük népszerű turisztikai látványosságok, míg mások pihenésre szolgálnak.

Coimbatore népszerű parkjai képekkel:

Itt található a Coimbatore legjobb parkjainak listája.

TNAU botanikus kert:

parkok Coimbatore -ban

A város határain belül található Coimbatore saját botanikus kertje, amelyet 1925 -ben alapítottak, és a Tamil Nadu Mezőgazdasági Egyetem közvetlen felügyelete alatt áll. A fák, virágok és növények sok fajtája található a 300 hektár területű kertben. A TNAU Botanikus Kert óvodával és a növénytermesztés technikáival, valamint az éves virágkiállításokkal a város egyik legfontosabb turisztikai látványossága..

VOC Park és Állatkert:

parks-in-coimbatore-voc-park-and-zoo

A VOC Park és Állatkert a város egyik legfontosabb rekreációs központja. A szabadságharcos, V. O. Chidambaram Pillai nevét viselő park jól ismert akváriumáról és mini állatkertjéről, amely a vízi és állati élet különböző formáinak ad otthont. A parkban dinoszaurusz -modellek, golfhinta, játékszínű vonat és szafari is található, amelyek kifejezetten a gyermekek szórakoztatására lettek létrehozva..

Black Thunder vidámpark:

parkok-in-coimbatore-fekete-mennydörgés

A Black Thunder egy vízi témájú park, amely 65 hektáron terül el, több mint 49 túrával és csúszdával a szülők és a gyermekek számára. A Nilgiri -dombok lábánál fekvő parkot elragadja a hegyeket övező természeti szépség. A szálloda területén található szálloda remek hétvégi szórakozást tesz lehetővé.

Aliyar Dam víztározó park:

parks-in-coimbatore-aliyar-dam-rezervoir-park

Valparai lábánál, a nyugati Ghát Anamalai -dombjain fekszik egy 6,48 négyzetkilométeres tározó, amelyet gördülő hegyek és olyan szép szépség vesz körül. Az ismert Aliyar-gát kellemes kirándulást kínál néhány szórakoztató és kalandos helyszínre, mint például egy rendezett park, buja kert, akvárium, mini-vidámpark és játszótér, amely elbűvöli a gyerekeket és lebilincseli a felnőtteket..

Amaravati Sagar krokodilfarm:

parks-in-coimbatore-amaravati-sagar-krokodil-farm

Az Amaravati Sagar krokodilfarm India legnagyobb krokodil óvodája, ahol becslések szerint 430 krokodilt tartanak fogságban. Az 1975-ben létrehozott gazdaságban többnyire felnőtt méretű krokodilok találhatók, néhány egyedi fajjal, mint például az itt tenyésztett Mugger, Marsh és perzsa krokodilok. A tározó határa mentén vad fészkek találhatók, ahonnan a krokodilok tojásait összegyűjtik, hogy kikeljenek és a gazdaságban nevelkedjenek. A farmra történő kirándulás fokozott elővigyázatosságot igényel, mivel ezek közül a krokodilok közül néhány veszélyes lehet az emberre.

Nilgiri Biosphere Nature Park:

parks-in-coimbatore-nilgiri-biosphere-nature-park

Az 1986 -ban létrehozott Nilgiri Biosphere Nature Park a Coimbatore Zoological Park Society együttes erőfeszítése a Nilgiri Bioszféra Rezervátum növény- és állatvilágának megőrzése érdekében. A parkban több mint 430, 25 000 növényből álló fajt őriztek, amelyek közül 85 veszélyeztetett faj. A parkba látogatók különböző madárfajokat, hüllőket, emlősöket, pillangókat és rovarokat is megtekinthetnek.

Indira Gandhi Vadvédelmi és Nemzeti Park:

parkok-in-coimbatore-indira-gandhi-vadvilág-szentély-és-nemzeti-park

A néhai Indira Gandhi miniszterelnökről elnevezett park és szentély 958 négyzetkilométeres területen a legnagyobb és jól megőrzött szentély Tamil Nadu államban. A parkban mintegy 2000 növényfaj található, amelyek közül 400 faj gyógyászati ​​értékkel rendelkezik. Az állatvilág széles és változatos fajtája figyelhető meg, néhányuk csak ezen a területen található. A szentélyben több mint 300 madárfaj, valamint néhány ritka és veszélyeztetett hüllő- és kétéltűfaj található. A szentély egész évben vonzza a turistákat, az év legjobb ideje december és április között van.

Kovai Kondattam vidámpark:

parks-in-coimbatore-kovai-kondattam-theme-park

Számos vízi játék képezi ennek a parknak a témáját a sziklamászástól a víztáncig, az örökké híres hullámmedencétől és rengeteg más izgalmas játéktól, amelyek együttesen teszik ezt a vidámparkot különösen a gyerekek körében.