9 híres park Bangalore -ban képekkel

Az „India kertvárosának” nevezett Bangalore a város legfontosabb látványosságait képező legjobb kertekkel és parkokkal büszkélkedhet. Ezek a parkok paradicsoma a kocogóknak, a fitnesz -őrülteknek és a kicsiknek és nagyoknak egyaránt, legyen szó akár egy kellemes sétáról, vagy csak gyönyörködjön a festői környezetben. A parkok pazar szépsége ápolt gyepével, bimbózó virágágyásaival és számtalan szökőkútjával tökéletes környezetet nyújt a test, az elme és a lélek pihenéséhez.

Bangalore népszerű parkjai képekkel:

Nézzük meg Bangalore 9 legjobb parkját.

1. Cubbon Park:

parkok Bangalore -ban

A 300 hektáros zöldterületet borító Cubbon Park Bangalore egyik legnagyobb parkja. A növény- és állatvilág bősége esztétikus épületekkel és híres személyiségek lenyűgöző szobraival együtt több mint egy park. A park motoros utakat és jól lefektetett sétálóutakat tartalmaz, amelyek hívogatják a kora reggeli sétálókat, és több mint 6000 növény- és fafajnak ad otthont, így a természettudósok menedéke a növényi élet minden formájának tanulmányozására. Ez a csodálatos park Bangalore -ban.

2. Coles Park:

parks-in-bangalore-coles-park

A Frazer Town -i Coles Park 1914 óta létezik, és saját történelmi jelentőséggel bír. A park dobogót jelentett azoknak a katonai zenekaroknak, akik itt játszottak a gyarmati uralom alatt. A Bandstand területét padok és gyalogos pálya díszíti. Az átnevezett Szabadságharcosok parkja mágnesként vonzza a kocogókat. A park különösen arról híres, hogy olyan létesítményekkel rendelkezik, amelyek a fogyatékkal élőkre is kiterjednek, mint például a bejáratnál lévő rámpa, amely megkönnyíti a belépést, kerekesszékes pálya a játszótéren, és még a mozgássérült gyermekek számára kialakított játékeszközök is. A Park teniszpályákkal és korcsolyapályával is büszkélkedhet.

3. Bugle Rock Park:

parkok-ban-bangalore-bugle-rock-park

A természetes sziklaalakzatok közepette található Bugle Rock Park egy kis park, tele szökőkutakkal, vízesésekkel és magas fákkal, valamint három templommal és 300 ember befogadására alkalmas amfiteátrummal. Naponta mintegy 1000 látogatót vonz, főleg időseket, a parkot sétáló paradicsomnak tekintik.

4. M.N. Krishna Rao Park:

parks-in-bangalore-m-n-Krisna-rao-park

A Basavanagudi településen található M.N. A Krishna Rao Park ideális pihenőhely a szabadidőt keresők számára. A 69825 négyzetméteres területen elterülő parkban futópályák, játszóterek és fákkal tarkított tájak találhatók, amelyek sok szórakozást nyújtanak a kocogóknak, a gyerekeknek és a természet szerelmeseinek. Ezek a csodálatos parkok Bangalore -ban.

5. Cariappa Emlékpark:

parkok-ban-bangalore-cariappa-park

Ez a 22 hektáros park Field Marshall K.M. emlékműve. Cariappa, az indiai fegyveres erők. A parkot az indiai hadsereg építette 1996 -ban, akik szintén felelősek a fenntartásáért. A park legkülönlegesebb jellemzője, hogy katonai témájú játékokat és más szórakoztató tevékenységeket biztosít a gyermekek számára. A park kéthetente hat fellépő katonai zenekarral szórakoztatja a látogatókat. Egy 1,8 km -es macskaköves sétány vezet végig a parkon, ahol a gyalogosok belélegezhetik a friss levegőt, amelyet rovarirtók és peszticidek nem szennyeznek.

6. Jayamahal Park:

parkok-ban-bangalore-jayamahal-park

Egy kicsi, de jól karbantartott park, a Jayamahal Park falfestményekkel teli tájakkal és párizsi figurák vakolatával szépül. A parkot leginkább a kocogók és a gyerekek szeretik, akik játszani jönnek, és tökéletes hely egy családi piknikre.

7. Lal Bagh Botanikus Kert:

parkok-ban-bangalore-lal-bagh-botanikus kert

Lal Bagh jelentése: Vörös kert Bangalore legismertebb botanikus kertje. A kert középpontja a híres üvegház, amely minden évben virágbemutatót tart. A legnagyobb trópusi növénygyűjtemény a Lal Bagh kertjében található, ahol egy akvárium és egy tó is található, amelyek mindegyike Bangalore egyik legfontosabb látnivalója. Ez a legjobb

8. Lumbini kertek:

parkok-ban-bangalore-lumbini-kertek

A Bangalore-ban, a Nagawara-tó partján fekvő Lumbini Gardens nyugodt pihenést kínál a felnőtteknek, hogy csak lazítsanak és pihenjenek környezetbarát csónakparkjával és 12500 négyzetméteres mesterséges strandjával. A park gyermekmedencével is rendelkezik, így az egyik legjobb hely egy családi kirándulásra.

9. Bannerghatta Biológiai Park:

parkok-ban-bangalore-bannerghatta-biológiai-park

Egy kirándulás a Bannerghatta Biológiai Parkba majdnem másfél órát vesz igénybe, de a 25 000 hektáros park állatkerti rezervátumot tartalmaz vadon élő állatok, például indiai tigris, oroszlán, leopárd és más emlősök számára, állattani múzeum, hüllőfarm és India első pillangó parkja több mint 20 pillangófajtával megéri az utazást. Sok látnivaló és tanulnivaló van innen, ezért a park Bangalore egyik legfontosabb turisztikai látványossága.