9 híres park Guwahatiban képekkel

Guwahati népszerű nevén India északkeleti részének átjárója, Assam állam legfontosabb városa. Északkelet-India minden nagyobb vállalatának központja ebben a városban van. A guwahati azonban a turizmus szempontjából is fontos. jobban ismert, mint a keleti fény városa. A Brahmaputra partján található város számos festői jelenettel rendelkezik, amelyek számos turistát vonzanak. Az itt élő emberek kultúrája más és érdekes. Összességében Guwahati egy szép hely egy nyugtató nyaraláshoz.

Guwahati népszerű parkjai képekkel:

Itt található a Guwahati kilenc legjobb parkjának listája.

1. Állatkertek:

Guwahati parkjai

A kert környéke Guwahati zöld visszavonulásának néven ismert. Ez önmagában utal arra a gyönyörű festői szépségre, amelyet a kert sportol. Az állatkert hatalmas 130 hektáros területen terül el, és az egyszarvú orrszarvú ritka fajainak ad otthont. Ez a vadon élő állatok gyönyörű darabja Assam állam egyik fő látnivalója. Ebben a parkban található az afrikai két szarvú orrszarvú, valamint más növény- és állatvilág is.

2. Manas Nemzeti Park:

parks-in-guwahati-manas-national-park

A Himalája lábánál elhelyezkedő Manas Nemzeti Park kiváló hangulattal és festői háttérrel rendelkezik a hatalmas dombokkal. Ez az egyetlen rezervátum Assamban, ahol tigrisek élnek. A vadon élő állatok szentélyének erdeiben gyakran észlelt állatok közül néhány az arany langur, az ázsiai bivaly, elefántok, orrszarvúk, vad bölények, vadkutyák, vidrák és cibeték.

3. Pobitora Wildlife Sanctuary:

parkok-in-guwahati-pobitora-vadvilág-szentély

Ez a park Guwahatitól távol található. Itt található a híres indiai egyszarvú orrszarvú, az ázsiai bivaly, a leopárd, a medve, a cibet és néhány más állat. A szentély saját erdővel rendelkezik, és gyönyörű növény- és állatvilágot mutat be. Területe közel 40 négyzetkilométer. A november -március a csúcsidő, amikor meg kell látogatni a szentélyt.

4. Nehru Park:

parks-in-guwahati-nehru-park

A Nehru Park egy egyszerű, nyilvános park, amelyet Jawaharlal Nehru volt indiai elnökről neveztek el. Ez egy szép hely, ahol elviheti gyermekét, és csak pihenhet. Van néhány állatszobra, bár igazi vadvilág nem található itt. Más gyönyörű szobrok is megtalálhatók a hatalmas Park részeit díszítő díszekben. A hangulat megnyugtató, és hinták és egyéb szórakozási lehetőségek várják a gyerekeket.

5. Kaziranga Nemzeti Park:

parks-in-guwahati-kaziranga-national-park

Ez a park ismét nem Guwahati területén, hanem annak közelében található. Túl híres az indiai egyszarvú orrszarvú elhelyezéséről. A teljes terület körülbelül 450 négyzetkilométer. a park különféle növény- és állatvilágnak ad otthont. Még a világörökség részévé is nyilvánították. Nem csak ez, a Kaziranga Nemzeti Park egyben tigrisrezervátum is, és sok más lenyűgöző vadvilág rejtőzik erdeiben.

6. Nameri Nemzeti Park:

parkok-in-guwahati-nameri-nemzeti-park

Ez a park a Himalája keleti részén található, nem messze Guwahatitól. Ez a vadon élő állatok sportja, amely számos tigris-, elefánt-, leopárd-, indiai bölény-, fehér szárnyú fakacsa-, lajhármedve, himalájai fekete medve, Pangolin, indiai vadkutya, civetmacska és így tovább.

7. Sukreswar Ghat Park:

parks-in-guwahati-sukreswar-ghat-park

A Sukreswar Ghat Park egy másik város parkja, amely nyugtató környezetet kínál, gyönyörű növényekkel és épületekkel körülvéve. Ebben a parkban nincs sok élővilág, mint a tigrisek vagy az orrszarvú, de csodálatos kilátás nyílik a Sukreswar -ghatra. A turisták ellátogatnak a parkba, hogy megnézzék a fantasztikus naplementét a vízen ezen a ghaton.

8. Orang Nemzeti Park:

parks-in-guwahati-orang-national-park

Ez a nemzet körülbelül 140 km -re található Guwahati városától. Az olyan állatok, mint az egyszarvú orrszarvú, a Bengáli Királyi Tigris, az ázsiai elefánt, disznószarvas, vaddisznó és mások, a park élővilágának részét képezik.

9. Prashanti Udyan:

parks-in-guwahati-prashanti-udyan

Ez egy másik nyilvános park Guwahatiban, amely gyakran kísérti mind a helyeket, mind a turistákat. Ezt a parkot gyakran használták politikai és egyéb demonstrációkhoz is.