A legjobb 12 tigrisrezervátum Indiában: a legjobb helyek a tigrisek megtekintésére.

Ön egy kemény vadon élő expedíció rajongó? Akár természetrajongó, akár turista, az ebben a cikkben említett indiai tigrisrezervátumok mindenkit ugyanúgy lenyűgöznek. A tigris India nemzeti állata, és létfontosságú szerepet játszik az ország kulturális és természeti örökségének képviseletében. Ezek a fenséges állatok nemcsak lenyűgözik minden szemüket, amellyel találkoznak, hanem a tartalékok varázsa is.

Míg számos nemzeti park áll rendelkezésre az ország minden tájáról, összegyűjtöttük Indiában a legjobb tigrisrezervátumokat, amelyek segítenek abban, hogy ezek a szépségek látogatása szelíd legyen.

Tigris tartalékok Indiában

Top 12 tigrisrezervátum és nemzeti park Indiában:

A tigrisek a kihalás szélén állnak, számuk óriási csökkenésével. Azonban számos tigrisrezervátumot hoztak létre szerte Indiában, hogy természetes élőhelyet biztosítsanak a tigrisek számára, és ezáltal virágozhassanak. Íme néhány India legjobb tigrisrezervátumának listája, amelyek segítenek megtapasztalni e királyi állatok szépségét a vadonban.

1. Kanha tigrisrezervátum:

A Kanha tigrisrezervátumot Madhya Pradeshben az egyik legjobbnak tartják Indiában, mert úgy néz ki, mint Mowgli taposóterülete, és hatalmas és festői. A becslések szerint világszerte 6000 tigris közül 500 tigris él a Kanha tigrisrezervátum 30.000 km2 -es területén. A legkényesebb tigris élőhelyek szívének tekintik, és az egyik veszélyeztetett faj, amelyet csak ebben a parkban talál, a Barasingha szarvas. Különféle vadon élő állatokat is megtekinthet, mint például a vargányát, a chinkara-t, a chital-ot, a gaur-t, a három csíkos tenyérmókust, a közönséges langurot, a sakált, a vaddisznót, a leopárdot stb., A pompát és a természetes testtartást, ha szafarira megy.

Legközelebbi város: Mandla.

Hogyan lehet elérni:

 • Levegővel: A legközelebbi repülőtér a Kanha tigrisrezervátumhoz Nagpur, Maharashtra. Minden belföldi repülőtérhez jól kapcsolódik.
 • Úton: A Jabalpur, Raipur, Bilaspur, Nagpur buszok naponta közlekednek. Magántaxikat is bérelhet, amelyek öt óra alatt Nagpurból és három órával Jabalpurból indulnak.
 • Vasúton: Jabalpur, Gondia, Nagpur vasúti útvonalakkal rendelkezik, amelyek különböző városokból csatlakoznak a Kanha tigrisrezervátumhoz.

A legjobb idő a látogatásra: Novembertől júniusig.

Különleges látnivalók: Vadon élő állatok szafari.

2. Bandipur tigrisrezervátum:

Ideális kiruccanást keres Bangalore és Mysore városából? Akkor a Bandipur tigrisrezervátum Karnatakában tökéletes választás lehet. Ez a tigrisrezervátum sűrű erdőkkel rendelkezik, így Dél -Indiában az egyik legjobb tigrisrezervátum, amely természetes élőhelyén védi a tigriseket. Ezenkívül a viszonylag nagy tigrisállomány megkönnyíti azok észlelését. Ezenkívül az elefántok, bölények, antilopok, oroszlánok természetes élőhelyükön szaporodnak és vándorolnak, így emlékezetes kirándulás, amely sok turistát vonz világszerte.

Legközelebbi város: Mysore.

Hogyan lehet elérni:

 • Levegővel: A legközelebbi repülőtér a Bandipur tigrisrezervátumhoz a Bangalore nemzetközi repülőtér, és a nemzeti parkot taxik bérlésével érheti el..
 • Úton: Vannak KSRTC buszok, amelyek segítségével könnyedén elérheti ezt a parkot. A nemzeti autópályához is csatlakozik, így a navigációt könnyebben kezelhetővé teszi egy személyes járművel.
 • Vasúton: Mysore város a legközelebbi vasútállomás, és busszal vagy taxival juthat el a Bandipur nemzeti parkba.

A legjobb idő a látogatásra: Július és szeptember között a monszunok idején. Nyár folyamán március és május között.

Különleges látnivalók: Rengeteg elefántot láthat.

3. Bandhavgarh tigrisrezervátum:

Egy másik tigrisrezervátum az Umaria körzetben található MP -ben a Bandhavgarh tigrisrezervátum. Ez India egyik legjobb és leghíresebb tigris -rezervátuma, és 63 tigris az utolsó számítás szerint, ami a legnagyobb tigrissűrűség a környéken. Ismét elővételben jegyet foglalhat, és tigriseket fedezhet fel az 1. Tata -zónában. Ezenkívül a rezervátum 242 madárfaj, rhesusmajom, lajhár, bengáli tigris, fehér tigris, oroszlán, szarvas stb. egy emlékezetes.

Legközelebbi város: Jabalpur.

Hogyan lehet elérni:

 • Levegővel: A legközelebbi repülőtér a Jabalpur negyedben található, és taxival eljuthat a Bandhavgarh tigrisrezervátumba..
 • Úton: Madhya Pradesh állami buszok állnak rendelkezésre, amelyek minden nagyobb városhoz csatlakoznak.
 • Vasúton: A Bandhavgarh tigrisrezervátumhoz legközelebbi vasútállomás Umarisban található, és minden indiai nagyvároshoz csatlakozik..

A legjobb idő a látogatásra: Októbertől júniusig.

Különleges látnivalók: Tervezzen utazást a Bandhavgarh erődbe, a Vindhya -hegyekre néző sziklán, autót bérelve.

4. Corbett tigrisrezervátum:

Az észak -indiai Uttarakhandban található Corbett tigrisrezervátum az elsők között őrzi meg a veszélyeztetett tigrisfajokat, és a „Project Tiger” alá tartozik. Bár a Corbett a híres nemzeti parkok egyike, ez egyben a kevésbé sűrűn lakott tigrisrezervátum Indiában. A park széles körben ismert nagy elefántpopulációjáról a Ramganga folyó közelében, és poros hangulatú. A Corbett nemzeti parkban azonban különféle emlősöket és sokféle terepet is megnézhet.

Legközelebbi város: Nainital.

Hogyan lehet elérni:

 • Levegővel: A legközelebbi repülőtér Delhi, és vonattal vagy közúton kell elérni a tigrisrezervátumot.
 • Úton: Számos busz és taxi áll rendelkezésre, amelyek a tigrisrezervátumba visznek.
 • Vasúton: A rezervátumhoz legközelebbi vasútállomás a Ramnagar, és összeköttetésben áll minden Delhibe vezető vasúttal.

A legjobb idő a látogatásra: Novembertől júniusig.

Különleges látnivalók: A hatalmas gyepekről és az őrtornyokról nézheti az élővilágot.

5. Dudhwa tigrisrezervátum:

A Dudhwa tigrisrezervátum az UP -ban a Bahraich és a Lakhimpur körzetben húzódik. A Mohana folyó határozza meg, és északkeleti határát megosztja Nepállal. A Dudhwa tigrisrezervátumban becslések szerint 106–118 tigris él, és 1987 -ben a „Project Tiger” hatáskörébe került. A rezervátum kilátását és élővilágát élvezheti egy dzsip szafariban, amelyet minden év novemberétől júniusig rendeznek.

Legközelebbi város: Lucknow.

Hogyan lehet elérni:

 • Levegővel: A legközelebbi repülőtér a Lucknow, és a nemzeti park vonattal vagy busszal érhető el.
 • Úton: Számos busz, taxi áll rendelkezésre Lucknowból, amelyek a Tigris rezervátumba visznek.
 • Vasúton: A legközelebbi vasútfej Dudhwa, Palia és Mailani, amelyek számos más nagyvároshoz kapcsolódnak.

A legjobb idő a látogatásra: Decembertől áprilisig.

Különleges látnivalók: A világ legjobb salfa erdőit figyelheti meg a Dudhwában

6. Tadoba tigrisrezervátum:

Tadoba az egyik legrégebbi Maharashtra tigrisrezervátum, amelyet 1955 -ben hoztak létre. A mély völgy határai a rétekben és tavakban, a sima erdős területeken, a sűrűn erdős dombokon festői helyet biztosítanak. A virágzó tigrisállomány mellett lazaságok és leopárdok, 200 madárfaj is található. A sziklák, barlangok és talusok természetes menedékként szolgálnak sok vadon élő állat számára.

Legközelebbi város: Chandrapur.

Hogyan lehet elérni:

 • Levegővel: A Dr Babasaheb Ambedkar nemzetközi repülőtér Nagpurban 140 km -re található a Tadoba nemzeti parktól. Taxit bérelhet a park eléréséhez.
 • Úton: A Tadoba nemzeti park legközelebbi városai Chimur és Chandrapur. Minden nagyobb város közúton kapcsolódik ehhez a nemzeti parkhoz.
 • Vasúton: A nemzeti park legközelebbi vasútvonala a Chandraaapur vasútállomás, és minden nagyvároshoz jól kapcsolódik.

A legjobb idő a látogatásra: Februártól júniusig.

Különleges látnivalók: Betekintést nyerhet a közép -indiai dzsungelbe.

7. Nagarhole tigrisrezervátum:

A Nagarhole tigrisrezervátum Karnatakában, a Mysore kerületben található, hivatalosan Rajiv Gandhi Nemzeti Parknak nevezik, és körülbelül 48 királyi tigrisnek, valamint a növény- és állatvilág izgalmas változatának ad otthont. A szomszédos Bandipur nemzeti park, Madumalao nemzeti park és Wayanad nemzeti park alkotják a legnagyobb védett területet Dél -Indiában. Az érintetlen Kabini-folyó Nagarhole nemzeti parkjában és a tigrisrezervátumban három nagy ragadozó él együtt, nagy sűrűségben: Tigris, Leopárd és Vadkutya. Ezenkívül a legnagyobb növényevő koncentrációval rendelkezik Ázsiában, és a világ legnagyobb ázsiai elefánt gyülekezetének ad otthont. Ezenkívül tökéletes hely a túrázáshoz és a raftinghoz, mivel vízesések és folyók veszik körül.

Legközelebbi város: Mysore.

Hogyan lehet elérni:

 • Levegővel: A Mysore a legközelebbi vasútállomás, és taxival juthat el a tigrisrezervátumhoz.
 • Úton: A KSRTC buszokat kínál, amelyek 30 km -re vezetnek el a nemzeti parktól, majd taxival juthatnak el a parkba.

A legjobb idő a látogatásra: Októbertől áprilisig.

Különleges látnivalók: Megtekintheti a különböző virágos növényzetet, és élvezheti a raftingot, a túrázást.

8. Pench Tiger Reserve:

A Pench Tiger Reserve, más néven Mouwgli szentély, ihlette Rudyard Kipling híres Jungle Book című írását. Bár az író soha nem járt a dzsungelben, inspirációt keresett minden írásból és történetből India más területeiről. A Maharashtra és Madhya Pradesh határában található, 1000 km -es sűrű erdő számos növény- és állatvilágnak ad otthont. A Pench tigrisrezervátum 25 tigrissel büszkélkedhet, és a Pench folyó folyópartján észreveheti őket.

Legközelebbi város: Nagpur, Jabalpur.

Hogyan lehet elérni:

 • Levegővel: A Dr Babasaheb Ambedkar nemzetközi repülőtér Nagpurban és a Jabalpurrr repülőtér a legközelebb a Pench nemzeti parkhoz.
 • Úton: Seoni Madhya Pradesh azon része, amely többféle módon is elérhető a Pench nemzeti parkba.
 • Vasúton: A Pench nemzeti parkhoz legközelebbi vasútállomás a Seoni pályaudvar.

A legjobb idő a látogatásra: Február és április között. A tartalék július, augusztus és szeptember hónapokban zárva tart.

Különleges látnivalók: Túrázás a dombokon.

9. Madumalai tigrisrezervátum:

A Tamil Nadu Nilgiris kerületében található Madhumalai tigrisrezervátum fontos szerepet játszik a Nilgiris Bioszféra Rezervátum részeként, három állam, Karnataka, Tamil Nadu és Kerala hármaskereszteződésében, 321 négyzetkilométeren. Nagy védelmi tájat képez az olyan zászlóshajófajok számára, mint a tigris és az ázsiai elefánt, mivel közös határa van a nyugati Wyanad vadrezervátummal, északon a Bandipur tigrisrezervátummal, a déli és keleti Nilgiris északi körzettel, valamint a Gudalur erdőosztállyal. délnyugati.

Legközelebbi város: Ooty.

Hogyan lehet elérni:

 • Levegővel: A Madhumalai tigrisrezervátumhoz legközelebbi repülőtér Coimbatore, és minden nagyobb városba elérhető járatok.
 • Úton: Ooty minden nagyvárosába számos busz és taxi áll rendelkezésre.
 • Vasúton: A legközelebbi vasútállomás az Ooty, és rendszeres összeköttetést biztosít minden nagyobb várossal.

A legjobb idő a látogatásra: Októbertől májusig.

Különleges látnivalók: Színes vándormadarakat és fantasztikus madárállományt kínál.

10. Sathyamangalam tigrisrezervátum:

A Satyamangalam tigrisrezervátum az indiai Tamilnadu keleti és nyugati ghatainak találkozásánál található. Ennek a tartaléknak köszönhetően változatos növény- és állatvilággal rendelkezik. Körülbelül 54 tigris otthona, és 2013 -ban tigrisrezervátummá nyilvánították. A szantálfafák gyakori látványt jelentenek ebben a rezervátumban, és lombhullató erdőkkel, valamint tövises, trópusi és part menti erdőkkel kombinált növényzettel büszkélkedhet. A tigriseken kívül elefántokat, gaurt, feketerigót, négyszarvú antilopot, leopárdot, hiénát és vadkutya-megfigyeléseket talál. A Sathyamangalam-Dhimbum ghat út 27 hajszálkanyarja izgalmassá teszi a vezetést.

Legközelebbi város: Coimbatore.

Hogyan lehet elérni:

 • Levegővel: A tigrisrezervátum legközelebbi repülőtere Coimbatore, Mysore és Bangalore.
 • Úton: A tigrisrezervátum legközelebbi vasútállomása Chamrajnagar, Erode, Coimbatore.
 • Vasúton: Van egy úthálózat, amely biztosítja a szállítást a Sathyamangalam tigrisrezervátumba.

A legjobb idő a látogatásra: Októbertől januárig.

Különleges látnivalók: Különféle növény- és állatvilágot figyelhet meg ebben a vadvédelmi területen.

11. Kaziranga tigrisrezervátum:

A Kanchanjuri Assamban található Kaziranga Nemzeti Park az UNESCO által nyilvánított világörökség része. A Kaziranga tigrisrezervátumban nemcsak tigrisek vannak, hanem hatalmas madárállomány is. Láthatjuk az indiai orrszarvúkat, az ázsiai elefántokat, a bengáli királyi tigriseket, a vízi bivalyokat és a mocsári szarvasokat- az öt emlős, így a Kaziranga India egyik ritka nemzeti parkja. Bár megközelítőleg 86 tigris él, ezek felfedezése kihívást jelent a magas elefántfű miatt. Kaziranga is több mint 1000 elefánttal rendelkezik, és a világ vízibivalyainak 70% -ának híres lakhelye.

Legközelebbi város: Tezpur, Guwahati.

Hogyan lehet elérni:

 • Levegővel: A Guwahati nemzetközi repülőtér és a Jorhat repülőtér a Kaziranga tigrisrezervátum legközelebbi repülőtere.
 • Úton: A Kaziranga park főkapuja egy kis Kohora városban található, és csatlakozik az NH37 -hez, összekötve minden nagyobb várost..
 • Vasúton: A Furkating az egyik legközelebbi vasútállomás a Kaziranga parkhoz, és számos nagyvárosi vasútállomáshoz kapcsolódik.

A legjobb idő a látogatásra: Novembertől áprilisig.

Különleges látnivalók: Élvezheti a gyönyörű tájat, és esélye lehet egyszarvú orrszarvút látni.

12. Sundarban tigrisrezervátum:

A kezdeti kilenc tigriskészlet, amelyet a Project Tiger 1973 -as indulásakor hoztak létre, egyike a Sunderbani tigrisrezervátum. A Sunderban tigrisrezervátum Nyugat -Bengáliában gyönyörű torkolatokat, zúgó folyókat, királyi bengáli tigriseket biztosít, és létrehozza a természet körét. Ez a világ legelterjedtebb mangrove erdője, 400 tigrispopulációval. A legnyersebb és leghitelesebb vadélményeket nyújtja, ahol a táj szelleme és az állatok összeérnek. A tigriseken kívül leopárdokat, chitalist, horgászmacskákat és még sok mást is észlelhet.

Legközelebbi város: Kolkata.

Hogyan lehet elérni:

 • Levegővel: A Netaji Subhash nemzetközi repülőtér a Dumdumban, Kolkata, a legközelebbi repülőtér a Sunderban nemzeti parkhoz.
 • Úton: A Kolkata és a Sunderbans közötti útszakaszok jól kiépített felülettel rendelkeznek.
 • Vasúton: A Canning a legközelebbi vasútállomás, és számos helyi vonat közlekedik egész nap Kolkata városából.

A legjobb idő a látogatásra: Szeptembertől márciusig.

Különleges látnivalók: Láthat olyan veszélyeztetett fajokat, mint a sósvízi krokodil, az olajbogyó teknős, a Gangesz -delfin.

Ha Ön tigrisbarát, és tigrisrezervátumba tervez utazást, reméljük, hogy a cikkben közölt információk a legjobb tigris -rezervátumokról Indiában segítettek a döntésben. Tehát minden további nélkül tervezzen meg egy utazást, és élvezze megfigyelni ezeket a fenséges lényeket természetes élőhelyükön. Ne felejtse el megosztani az információkat barátaival, és tudassa velünk, ha hasznos volt!

Jogi nyilatkozat: A cikkben közölt információk puszta kutatásokon alapulnak, és a weboldal nem felelős az információk hitelességéért és pontosságáért.

GYIK:

1. Melyik a legnagyobb tigrisrezervátum Indiában?

Válasz: A legnagyobb tigrisrezervátum Indiában a Nagarjunsagar-Srisailam tigrisrezervátum. Ez a tartalék a Kurnool, Prakasham, Guntur, Nalgonda és Mahbubnagar kerületekre terjed ki.

2. Melyik államban van a legtöbb tigris?

Válasz: A 1,5 éves korcsoportban Madhya Pradeshben van a legtöbb tigris (526), ​​ebből 408 nagy..

3. Melyek azok a többi államok, amelyek jelentős tigrispopulációval rendelkeznek?

Válasz: További államok, amelyek jelentős tigrispopulációval rendelkeznek:

 • Uttarakhand – 442 tigris.
 • Karnataka – 524 tigris.
 • Tamilnadu – 229 tigris.
 • Maharashtra – 190 tigris.
 • Kerala – 136 tigris.
 • Uttar Pradesh – 117 tigris.

4. Melyik az újonnan hozzáadott Tigrisrezervátum?

Válasz: Az újonnan hozzáadott tigrisrezervátum Indiában a Srivilliputhur-Megamalai (magas hullámos hegyek) tigrisrezervátum. Egyesíti a Meghamalai vadállományt és a Srivilliputhur grizzled mókus vadasparkot, és folytatja a Periyar tigrisrezervátumot Keralában.