A vadvilág felfedezése: Himachal Pradesh legjobb 3 nemzeti parkja

A gyönyörű buja zöld dombok és Himachal Pradesh mindig nyugodt, gyengéden folyó folyói szintén számos vadaspark büszke házigazdája. A Himachal Pradesh -i nemzeti parkok sok mindent kínálnak. Mindazoknak, akik rajongnak, itt van még egy ok a Himalája utazására. A Himaláját 2014 -ben az UNESCO a „kivételes természeti szépség és a biológiai sokféleség megőrzése” kategóriába sorolta. A Himachali erdők csodálatos látványt nyújtanak az állatok tapintatlan és vad oldalának megtekintéséhez, így a legizgalmasabb élményben részesülnek. A hely mindig is érdekelte a túrázókat és a kaland szerelmeseit, hogy megtapasztalják az indiai állatok nyers oldalát. Vessen egy pillantást Himachal Pradesh néhány vadon élő állati szentélyére, amelyeket azonnal fel kell vennie a listájára.

Vadon élő állatok szentélyei és nemzeti parkjai Himachal Pradesh -ben

A vadvilág felfedezése teljesen új kaland. Azoknak, akik azt remélik, hogy egzotikus állatokat látnak a kiránduláson vagy Himachalban, itt felsoroltuk a hely 3 legérdekesebb parkját, amelyeket biztosan nem hagyhat ki.

1. Nagy Himalája Nemzeti Park:

A Nagy Himalája Nemzeti Park 75 km -re található Kullu városától. India egyik legjobb nemzeti parkjaként van akkreditálva, és több mint 375 állat- és nagyjából 31 emlősfajnak, valamint 180 madárnak ad otthont. A leggyakrabban foltos állatok a himalájai griffon keselyűk, sas, himalájai barnamedve, hóleopárd, kékjuh, himalája tahr, pézsmaszarvas. Több mint 15 000 lakosa van, ideértve a mintegy 160 falut, amelyek az ütközőzónában helyezkednek el, és a park természeti erőforrásaitól függenek. A park csak túrázással érhető el, és négy főbejárattal rendelkezik, Gushaini a főbejárat, Barshaini pedig a park elérésének kedvelt túrázási pontja. Az egész utazás legjobb módja a túrázás.

Mikor érdemes ellátogatni: Április-június és szeptember-október a legjobb idő. Kerülje a monszun időt. A park 50 INR díjat számít fel az indiánok és 200 a külföldi állampolgárok számára.

Hogyan lehet elérni: A legjobb módja a túrázás. Kezdje Barshainitől, és menjen fel a Pin Parvati völgyébe.

2. Pin Valley Nemzeti Park:

Ez a nemzeti park körülbelül 250 km -re található Shimla városától. A Spiti kerületben található, és valószínűleg ez a legszebb túra a Himachal államban. 1150 négyzetméteren terül el, magassága a Ka Dogri melletti 3500 m -től a legmagasabb ponton 6000 m -ig terjed. A nagy magasság ellenére a parkban még mindig mintegy 400 növényfaj található, amelyek gyógynövényeket és fűszereket tartalmaznak. Pika, hókakas, szakállas keselyű, vörös róka, nyest, szibériai kacsa stb. minden nap.

Mikor érdemes ellátogatni: Július -október a legjobb alkalom a park látogatására.

Hogyan lehet elérni:Kaza a park legközelebbi városa, és szálláslehetőségeket is kínál a turisták számára. Kaza a Bhuntar repülőtérről érhető el, és busszal juthat el a helyre. A Joginder Nagar a legközelebbi vasútállomás, körülbelül 350 km -re.

3. Kalatop Khajjiar Wildlife Sanctuary:

Ez a szentély a Chamba kerületben található, és magassága 3910 és 9164 láb között változik. Gyakran népszerű hely Dalhousie -ban. A parkban sűrű tölgyerdő, deodar és kék fenyő található. Barking Goral, leopárd, medve, sakál, himalájai fekete Marten és Serow is a népszerű foltok közé tartozik. Az itt található madárfajok közé tartozik az eurázsiai csipkebogyó, a gesztenye csőrű rigó, a fehér szárnyú fekete madár stb..

Mikor érdemes ellátogatni: Március -május és szeptember -november a legjobb alkalom a szentély látogatására.

Hogyan lehet elérni: A vadon élő állatok szentélye mindössze 10 km -re található Dalhousie -tól, így sok helyi busz található, amelyek elvisznek ide. Taxit is bérelhet. Pathankot, a Dalhousie és a Gaggal repülőtér legközelebbi vasútállomása Kangrában, a legközelebbi repülőtér, körülbelül 13 km -re.

Tegye és ne tegye a Himachal Pradesh nemzeti parkjait:

Tekintse meg ezeket a további tippeket, hogy megtudja, mit kell tennie, és kerülje el, amikor nemzeti parkban és vadon élő állatok övezetében tartózkodik:

  • Mindig győződjön meg arról, hogy jól tájékozott a helyről, ha beszél egy erdőőrrel
  • Látogasson el a látogatóközpontba, hogy megtudja, mely helyeket kerülje el a nemzeti parkban a veszélyek elkerülése érdekében.
  • A balesetek elkerülése érdekében mindig előre tervezze meg az utazást
  • Soha ne hagyja figyelmen kívül a figyelmeztető jeleket
  • Ne avatkozzon be az állatokba, és maradjon biztonságos távolságban tőlük
  • Soha ne etesse az állatokat, és ne próbáljon túl közel kerülni hozzájuk
  • Vigyázzon olyan állatokra, mint a medvék, amelyek érzik az étel illatát
  • Mindig vigyen magával megfelelő kellékeket, például gyógyszereket
  • Ne dohányozzon, és ne hagyjon felügyelet nélkül tüzet a nemzeti park övezetében

Ha a Himalája csak a túrázásról és a sóhajtásról szólt, a nemzeti parkok felfedezése megváltoztatja a véleményét. Készüljön fel, hogy felfedezze a szelíd és ingyenes permetezett állatokat. Vigyázz, és ügyelj arra, hogy mindig egy bandába menj. Ne felejtse el a biztonságot előtérbe helyezni!