Parkok és szentélyek Tripurában

Az északkeleti Tripura hét nővérének egyike egy nyugodt állam, buja növényzettel. Itt vannak az állam által kínált legjobb turisztikai helyek és zöld foltok..

Csodálatos és híres parkok Tripurában képekkel:

Gumti vadvédelmi terület:

parkok Tripurában

Tripura sűrű erdei mentén fekszik a természeti örökség és a biológiai sokféleség mércéje, a népszerű Gumti nevű szentély formájában.

A terepen található növényvilág nagyon ritka, gyógy- és terápiás gyógynövényekkel és növényekkel büszkélkedhet. Ezek áldást jelentenek az ayurvédának, és nagyon keresett néhány súlyos betegség gyógyítására. Az állatvilág is követi a növények példáját, mivel néhány veszélyeztetett állat menedéke. Sokféle emlős, kétéltű, hüllő, madár és még rovar is található benne.

A legközelebbi repülőtér Agartala városában található, és vasúti összeköttetésben van a többi állammal.

Rowa Wildlife Sanctuary:

parkok-in-tripura-rowa-vadvilág-szentély

A természet szerelmesei, rajongói és kutatói szeretik ezt a szentélyt és az általa kínált rengeteg fajt.

A megdöbbentő, összesen 150 különböző faunafajta lélegzetelállító lélegzetvételű, ritka növényekkel körülvéve. Ezek a növények sokféle célra szolgálnak, ami biztosan felkelti a kíváncsi botanikusok étvágyát. Ez a szentély növényeket termel:

  • Gyógyászati ​​célokra
  • Aromás aromák (itt bőségesen termesztenek bétel- vagy paanleveleket)
  • Gyümölcsök
  • Olajos magvak
  • Fűszerek és
  • Orchideák

A vastag aljnövényzettel rendelkező magas fák nyugodt légkört biztosítanak, amely vonzza a határokon átnyúló madárvilágot.

Kalapania Eco-Park:

parkok-in-tripura-kalapania-természet-park

A Tripura államban található zöld környezet nagyon környezetbarát állapotot teremt. A Kalapania Park csak egyike a Tripura természeti csodáinak, amelyek biztosan feltöltik a fáradt lelket. A központi víztest körüli gyönyörűen kialakított kerteket modern szobrok díszítik, amelyek miatt ez egy gyönyörű hely egy hétvégi kiruccanásra..

A komplexumban kis házikók találhatók hajózásra és hajózásra. A szentély körüli gazdag flóra öröm a redőnyöknek, profi és amatőr számára egyaránt.

Sipahij0la vadvédelmi terület:

parkok-in-tripura-sipahijola-vadvilág-szentély

Ez a hely lényegében egy erdő kis állatkerttel, ahol ketrecekben tartják az állatokat. Ez a hely népszerűbb piknikhelyként, mint vadon élő állatok szentélye. A növényvilág lenyűgözőbb ebben a szentélyben. A buja zöld kiterjedésű erdő, amelyet különféle fák borítanak, üdvözlő megkönnyebbülést nyújt a város lakosságának.

Az állatkert talán kicsi, de sok különböző állatot tartalmaz, beleértve a helyi felhős leopárdot és a Spectacled langur -t. Mindkettő veszélyeztetett és ritka is.

Trishna Wildlife Sanctuary:

parkok-tripura-trishna-vadvilág-szentély

Ez a déli Tripura kerületben található szentély mintegy 163,08 négyzetkilométert foglal el. Az évelő vízellátáshoz való hozzáférése miatt, szikei és víztestei miatt, az évek során sikeresen vonzott különböző madárvilágokat. Öntözőnyílásként is szolgál számos emlős és hüllő számára. A szűz erdők és zöld foltok közepette észrevehető az indiai bölény, a Hoolock Gibbon, a Capped Langur stb..

Khumulwng Eco Park:

parkok-in-tripura-khumulwng-öko-park

A khumulwng anyanyelvén „virágvölgyet” jelent. Ezért ennek a parknak gyönyörű és tágas kertje van, egy természetes tó csónakázási lehetőséggel a látogatók számára. Lélegzetelállító légkör tavasszal, mivel tele van lepkékkel, amelyek virágporra vadásznak, és madarak csiripelnek a hely körül, létrehozva egy kakofóniát, amely puszta zene a fáradt léleknek. Aranyos gyermekpark is található a gyerekek elfoglalására. Ez a piknikhely nagy számban vonul, mivel Agartala városától mindössze 25 km -re található.

A Tripura legszebb kilátásai azonban nem korlátozódnak a vadon élő állatokra és a parkokra. A tea kertek egész éves panorámája más vonzerőt kölcsönöz a turistáknak.

Az utazás fontos és nem a cél, ahogy a legnagyobb lelkek mondják. A Tripura szépségének felfedezése valóban segíthet ebben.