Parvekepuutarha: perusvinkkejä onnistuneeseen parvekesuunnitteluun

Parvekepuutarha on usein ainoa luonnollinen paratiisi kaupunkien viidakossa. Vaikka sinulla on hyvin pieniä alueita, sinun on oltava varovainen niiden suunnittelussa. Ensi silmäyksellä parvekkeiden suunnittelu kasveilla näyttää helpommalta kuin tavallinen puutarhasuunnittelu. Meillä on kuitenkin vähän tilaa täällä, ja monet tärkeät tyyliasiat on otettava huomioon. Suuremman puutarhan tapauksessa voimme varata yhden vyöhykkeen asumismukavuudeksi ja toisen alueen muihin tarkoituksiin. Sinun pitäisi kuitenkin pystyä yhdistämään kaikki pienellä parvekkeella. Joten tässä tapauksessa kohtaamme hieman monimutkaisempia monimutkaisia ​​ongelmia ja haasteita. Tässä on vinkkimme siitä, kuinka päästä eroon tilanteesta onnistuneesti!

Voit myös istuttaa vain yhden parvekkeen alueen!

Parvekkeen puutarhakaide

Määritä kotimaisten ja kasvisten elementtien suhde

Pitäisikö parvekkeen puutarhan pysyä kodikkaana alueena vai käyttääkö siellä pääasiassa kasveja? Vai onko molempia näkökohtia edustettava tasapuolisesti? Valitsemastasi vaihtoehdosta riippuen sinun on käytettävä eri suunnittelustrategioita molemmissa tapauksissa.

Jos päätät valita kodikkaan vaihtoehdon, sinun on ensin jaettava huonekalut tarpeidesi ja makusi mukaan. Kasvien on täytettävä konseptisi. Nämä ovat kuitenkin etusijalla, kun haluat luoda rehevän tai keittiön puutarhan. Tässä tapauksessa sinun tulisi järjestää huonekalut niiden väliin mahdollisimman käytännöllisesti ja optimaalisesti.

Parvekkeen istutus voi tuoda mukanaan myös trooppisen tunnelman

Parvekkeen puutarhan kontrastivaikutus

Kasvien hoidon käytännön kysymykset

Parvekkeen kasveilla on samat tarpeet kuin suuremmalla puutarhalla. Lajien mukaan niiden on oltava auringossa, varjossa tai osittain varjossa. Suojaus tuulelta ja sateelta on myös erittäin tärkeää. Kasveja on edelleen lannoitettava ja kasteltava huolellisesti. Valitse lajikkeita, joista todella pidetään hyvää huolta näissä olosuhteissa. Muista myös, että kasvit houkuttelevat erilaisia ​​hyönteisiä. Voitko käsitellä sitä?

Parvekkeiden istutus syötävillä kasveilla on erittäin moderni

Parveke, jossa on syötäviä kasveja

Tyylillinen viittaus sisustukseen

Parvekkeen puutarhan tulisi edustaa järkevää jatkoa sisätiloille käytännön ja tyylin kannalta. Useimmiten se toimii lisäistuinalueena. Monissa tapauksissa toiminnalliset pinnat on suunniteltu sinne, mikä säästää tilaa keittiössä. Tyylin suhteen voit valita sisustusta vastaavan konseptin. Tai voit saavuttaa virkistävän kontrastin. Parvekkeen puutarhan on kuitenkin kaikissa tapauksissa oltava lisäys sisustukseen.

Entä pieni aksenttiseinä, jossa on kasveja parvekkeella?

Parvekepuutarha, jossa on rakennustelineet kasveille

Viittaus ympäristöön

Parvekepuutarha vaikuttaa väistämättä sen rakennuksen ulkoasuun, jossa asut. Lisäksi koko asia näyttää harmonisemmalta, kun hän viittaa siihen. Voit luoda tämän useilla tavoilla. Esimerkiksi parvekkeen puutarhan suunnittelu voi olla sopusoinnussa ympäristön kanssa väreissä tai muodoissa. Ota aina tämä näkökohta huomioon! Pyydä tarvittaessa neuvoja naapureiltasi.

Kasvit ovat aksentteja tässä parvekkeessa

Parveke puutarha kaareva muoto

Joten mikä on tärkeää parvekkeen puutarhassa??

Parvekkeen puutarhassa on tärkeää nauttia enemmän luonnonläheisyydestä, mukavuudesta ja paremmasta elämänlaadusta oikean istutuksen avulla. Voit saavuttaa tämän monien kasvien avulla. Luota omiin tunteisiisi ja muista, kuinka paljon aikaa ja vaivaa voit sijoittaa siihen. Lopuksi sinun on määritettävä ulkoisen ja sisäisen suhteen. Parvekepuutarhaa voidaan pitää rajana: se voi olla joko virtaavaa ja antaa ulkopuolisen ympäristön vaikuttaa voimakkaammin sisätiloihin. Mutta se voi vain suojata meitä ulkomaailmalta ja tarjota meille tauon harmaasta ilmapiiristä rehevien kasvien kautta. Miten olisit mukavin? Toivottavasti konkreettiset esimerkimme antavat sinulle myös konkreettista inspiraatiota parvekkeesi suunnitteluun!

Harmaa-vihreä väripaletti moderniin parvekkeeseen

Parveke, jossa puuta ja nurmikkoa

Oikeilla huonekaluilla ja vihreillä kasveilla voit saavuttaa aidon zen -tunnelman parvekkeella

Parveke puutarha Välimeren elementtejä

Yksi vihreä kasvi voi muuttaa parvekkeen suunnittelun

Parveke, jossa on huonekaluja ja koristekasveja

Toinen strategia parvekkeiden suunnittelussa maaseudun tyyliin

Parvekkeellinen puutarha, jossa omat huonekalut

Harmaa-vihreä väripaletti on ihanteellinen suurkaupunkiin

Parveke puutarha urbaania ja urbaania luonnetta

Parvekepuutarha, jossa on runsaasti kävelyaluetta

Parveke puutarha moderni ja klassisia elementtejä

Parveke puutarha istuimet kapealla

Pystysuora puutarha parvekkeen suunnitteluun! Aina hyvä idea!

Parveke puutarha pystysuoraan istutuskoneissa

värillisiä aksentteja puutarhan parvekkeella

kontrasti vihreän ja harmaan parvekkeen puutarhassa

useita erilaisia ​​istutuskoneita parvekkeen puutarhassa

Moderni, minimalistinen, vilkas – monille ihanteellinen parvekesuunnittelu kasveineen!

erittäin moderni ilme parvekkeen puutarhassa