Eteläiset liljat – kaunis eksoottinen luo erehtymättömän Välimeren tunnelman

Eteläiset liljat – tämä kaunis, eksoottinen nimi on ansainnut tämän upean kasvin. Sen latinalainen nimi on Lagerstroemia indica ja sitä kutsutaan muuten yksinkertaisesti nimellä Lagerströmie tai kreppimyrtti. Täällä ei ole suhdetta tavanomaiseen lilaan, vaikka kukkapenkit näyttävät melko samanlaisilta rehevyytensä vuoksi. Tämä Välimeren kauneus tulee alun perin Kaukoidästä eikä ole kestävä useimmilla tämän maan alueilla. Mutta voit huolehtia niistä kauhassa terassilla ja parvekkeella ilman ongelmia. Joten voit nauttia erehtymättömästä loma -tunteesta omassa kodissasi heinäkuusta lokakuuhun. Alta löydät kaikki tärkeät laakerivirtauksen hoito -ohjeet.

Välimeren tunnelmaa, jossa on etelän liljoja

eteläisen lila kukkia

Lagerströmie on todellinen auringonpalvoja

Kasvi tarvitsee paljon aurinkoa ja lämpöä, jotta se voi kehittää upeat kukkapenkit ja näyttää ne kaikessa voimastaan. Siksi on ihanteellinen sijoittaa ne suojattuun, aurinkoiseen paikkaan parvekkeelle, terassille tai puutarhaan. Täällä hän tuntee olonsa mukavaksi ja tuo sinulle paljon kukkia.

Lievillä viininviljelyalueilla eteläiset lilat voidaan jopa istuttaa suoraan maahan ja varmistaa sopiva pakkassuoja talvella. Etelä -Euroopan maissa monivuotista pensasta pidetään ehdottomasti kestävänä, koska se kestää alhaisempia lämpötiloja eikä se haittaa leudompia lämpötiloja talvella.

Kun sää on leuto, leirivirran voi istuttaa myös puutarhaan

eteläisen puutarhapuun lila

Lilasi täydellisen maaperän tulisi olla savimaata, mutta runsaasti humusta ja ravinteita. Hyvä läpäisevyys on varsin tärkeää, koska kasvi ei siedä kastumista. On kuitenkin tärkeää, että maaperä on aina hyvin kostutettu, muuten lila pudottaa kukat aikaisin ja seisoo siellä vain tuskin.

Huhtikuusta syyskuuhun leirin virtausta voidaan rikastuttaa nestemäisellä lannoitteella 14 päivän välein, varsinkin kun se kasvaa ruukussa. Tämä antaa riittävästi ravinteita ja antaa kasville enemmän voimaa kehittää optimaalisesti vihreät lehdet ja kauniit punaiset, vaaleanpunaiset tai valkoiset kukat. Sireet kukkivat yleensä heinäkuusta lokakuuhun. Jos sää pysyy viileänä kesällä, kukinta -aika lyhenee ja alkaa usein myöhemmin.

Herkät kukat upeissa vaaleanpunaisissa sävyissä

leikkaa eteläisen lilat

Leikkaa eteläisen lila kunnolla

Koska kukat luodaan pääasiassa uudemmille versoille, leirin virtaus on leikattava kerran vuodessa. Paras aika on, kun kasvi on täysin pudottanut lehdet. Leikkaaminen maaliskuun alussa on erittäin halpaa. Sen jälkeen uudet versot voivat kasvaa ja pian koristella kukilla. Nyrkkisääntönä: leikkaa noin kaksi kolmasosaa pitkistä versoista. Tämä koskee sekä keski- että sivuversoja. Älä huoli, ne kasvavat takaisin riittävän nopeasti, uudella voimalla ja energialla.

Oikein leikatut versot tuovat paljon kukintaa loppukesällä

kauniita kukkivia etelän sylejä

Entä talvehtiminen?

Kuten jo mainittiin, leirivirtoja pidetään kestävinä eteläisissä maissa. Tässä maassa kuitenkin vain harvat alueet soveltuvat istutettavaksi maahan. Siksi on suositeltavaa istuttaa kasvi kylpyammeeseen ja sijoittaa se sitten puutarhaan, parvekkeelle tai terassille toukokuusta lokakuuhun-marraskuuhun. Talvivuosien tulisi olla noin 5-10 celsiusastetta, ja ne voivat olla hieman tummempia, koska leirin virtaus pysyy lepokauden aikana täysin ilman lehtiä. Lannoitus on kokonaan pois päältä ja voit kastella vain harvoin, jotta kauhan maaperä ei kuivu.

Ruukkuihin istutetut etelän lilat koristavat sisäänkäyntejä ja terasseja

Talon sisäänkäynti koristelee eteläisen lilat

Lisäys on erittäin helppoa leirin virtauksella

Paras tapa levittää eteläisen syreeniä on pistokkaat. Ne laitetaan ruukkumaalle keväällä tai kesällä ja sijoitetaan lämpimään, kosteaan paikkaan. Voit lisätä hiekkaa maaperään optimaalisen vedenpoiston varmistamiseksi. Lisäys siemenillä on myös mahdollista. Sinun pitäisi vain varmistaa, että nämä ovat vain tuoreita, muuten ne eivät itä.

Leirivirran lempeät juuret muodostuvat pian

levittää eteläisen lilaa

Eteläisen lilan tuholaiset ja taudit

Vaikka kasvi on suhteellisen kestävä sairauksille ja tuholaisille, jotkut niistä ovat hankalia. Erityisesti ärsyttävä sienitauti, hometta, voi vaivata leirivirtaa ja aiheuttaa vahinkoa. Tämän estämiseksi on suositeltavaa jättää kasvin lehdet kastelun aikana, jos mahdollista. Paikalla itsessään on myös tärkeä rooli. Jos tämä on aurinkoista ja ilmavaa, hometta pitäisi kehittyä paljon harvemmin. Kirvat voivat hyökätä myös eteläisiin syleihin, jos niitä kastellaan liikaa. Toisaalta, jos tartunta ei ole liian suuri, voidaan edetä erittäin ympäristöystävällisesti ja tuhota tuholaiset luonnollisin keinoin. Joskus hämähäkki punkit voivat tulla ongelmallisiksi jopa talvehtiessaan. Onneksi nämä voidaan myös poistaa muutamalla yksinkertaisella vinkillä.

Huolehdi eteläisestä liilastasi rakastavasti ja kärsivällisesti!

lila eteläisen violetin kukan

Jos hoito on oikein ja kasvi tuntuu hyvältä, se antaa sinulle upeita kukkia ja taivaallisen tuoksun joka vuosi heinäkuusta lokakuun loppuun. Tuntuu kuin olisit lomalla parvekkeella tai omassa puutarhassa.

Nauti Lagerströmin eksoottisesta kauneudesta!

violetit kukat lila etelässä

On myös lajikkeita, joita kasvatetaan taimina

eteläisten puiden lilat

Voit valita kukkien värin oman maun mukaan

eteläisen lagerstroemia indican lilat

eteläisen valkoisen kukan lila

lila eteläisen punaisen kukan      eteläisen puutarhan lila

lagerstroemia lila eteläpunaisista kukista

Oikea leikkaus takaa tuoreet kukat kesällä

leikkaa eteläisen kärpäset  lagerstroemia lila etelässä