Parvekepuutarhan luominen: yrttien istuttaminen parvekkeelle on helppoa

Yrttitarhan istuttamiseen ei tarvitse puutarhaa. Jos asut kaupunkiasunnossa, käytä pientä parveketta. Yrtit parvekkeella menestyvät yhtä hyvin kuin yrtit puutarhassa. Ne eivät tarvitse muuta erityistä hoitoa kuin säännöllinen kastelu. Joten kasvattaa erilaisia ​​yrttejä ruukuissa ja laita ne parvekkeellesi. Kuinka luoda oma parveke yrttitarha. Se kuulostaa melko yksinkertaiselta, mutta on myös muutamia asioita, jotka on otettava huomioon. Alta löydät hyödyllistä tietoa ja hyödyllisiä vinkkejä tuoksuvan parvekkeen luomiseen, joka on täynnä yrttejä. Rullaa alas …

Luo parvekkeellinen puutarha, joka on täynnä kulinaarisia yrttejä

Luo parveke puutarhan yrttejä parvekkeelle ruukkukasveja yrttitarha

Yrttejä parvekkeella

Parveke puutarha yrtit parvekkeella yrtti puutarha parveke yrtit saviruukut

Mitkä yrtit sopivat parvekkeen puutarhaan?

Onneksi suosituimmat yrtit toimivat hyvin parvekkeen puutarhassa. Voit käytännössä kasvattaa mitä tahansa yrttiä parvekkeellasi. Tämä koskee siis kaikkia alla lueteltuja yrttejä:

  • Basilika, fenkoli, tilli, korianteri, meirami, persilja, ruohosipuli;
  • Monivuotiset kasvit, kuten – oregano, laventeli, salvia, timjami, minttu ja rosmariini.

Voit myös kasvattaa eksoottisia yrttejä, kuten betelilehtikasveja, currykasveja ja sarviapilaa parvekkeella.

Basilika, persilja ja rosmariini ovat suosituimpia kulinaarisia yrttejä

Luo parvekkeen puutarhan yrttejä parvekkeen parvekkeen yrteille

Istuta parvekkeelle yrttejä

Kun valitset ruukkuja parvekkeelle, voit olla luova. Voit käyttää sekä saviruukkuja että muoviastioita. Nämä muoviset ovat melko käytännöllisiä ja helppoja kuljettaa. Keraamiset kattilat antavat parvekkeelle luonnollisen ilmeen. Mitä voit edelleen käyttää ruukkuina, ovat vanhat arkut ja laatikot. Mutta muista, että nämä ovat raskaita ja tuskin liikkuvia.

Istuta yrttejä saviruukkuihin

Parveke puutarhan yrtit Luo yrttitarha parvekkeelle

Kun olet valinnut oikeat ruukut parvekkeen yrtteillesi, on aika valita sopiva ruukku. Käytä tätä varten kasviksille sopivaa kasvualustaa.

Vanhat arkut ja laatikot toimivat myös esihistoriallisina ruukuina parvekkeella

Parveke puutarha yrtit parvekkeella yrtti puutarha parveke yrtit ruukut

Ota sitten yrtit, jotka haluat istuttaa. Kun istutat yrttejä ruukkuihin, on tärkeää yhdistää ne taitavasti. Vältä istuttamasta korkeita yrttejä, kuten salviaa, minttua ja oreganoa yhdessä vähän kasvavien yrttien, kuten rosmariinin, basilikan ja meiramin kanssa. Isommat yrtit voivat ohittaa pienemmät.

Yrttitarha parvekkeella on erittäin käytännöllinen valinta

Parveke puutarhan yrttejä parvekkeella saviruukkuja

Jos haluat ohittaa yrttien istuttamisen parvekkeelle, voit saada ruukkukasveja paikallisesta tai paikallisesta puutarhakeskuksesta ostaa verkosta. Supermarketista löytyy myös ruukkukasveja, mutta ne eivät todellakaan sovellu kasvamaan ulkona parvekkeella.

Voit siis valmistaa aina tuoreista yrteistä

Luo parveke puutarha persilja basilika yrttejä parveke yrtti puutarha

Yrttien hoito parvekkeen puutarhassa oikein

Sijainti

Useimmat yrtit kasvavat parhaiten auringossa tai osittain varjossa. Siksi parvekkeesi yrttitarhan tulisi olla etelään, kaakkoon tai lounaaseen. Varjoisalla parvekkeella yrtit kasvavat huonommin, eivät kasva hyvin ja ovat vähemmän maukkaita.

Etsi aurinkoinen tai puoliksi aurinkoinen paikka parvekkeen yrtteille

Parvekepuutarhan luominen Vinkkejä yrteille parvekkeelle Yrttitarha

Joten parvekkeen yrtit voivat myös talvehtia

Parveke puutarhan yrttejä parvekkeella yrttitarha ympäri vuoden

kastelu

Aurinko ja tuuli kuivattavat nopeasti ruukkukasvit parvekkeella, joten parvekkeen puutarha on kasteltava useammin kuin tavallinen puutarha. Ennen kaikkea etelään päin olevan parvekkeen yrttejä tai kasveja on kasteltava useammin.

Yrtit sietävät tilapäistä vesipulaa ja liiallista vettä maaperässä, mutta ruukuissa kasvavat yrtit ovat herkempiä kuivalle ja liotetulle maaperälle. Tämän välttämiseksi sinun on kasteltava niitä säännöllisesti ja valittava ruukut, joiden pohjassa on suuret aukot, jotka mahdollistavat ylimääräisen veden valumisen vapaasti ja helposti.

Säännöllinen kastelu on erittäin tärkeää

Luo parveke puutarha ja istuta yrttejä parvekkeelle

lannoitus

Käytä hitaasti vapautuvia luonnollisia lannoitteita parvekkeiden yrtteihin. Lannoita niitä kerran tai kahdesti vuodessa, ja yrtit saavat vähitellen tarpeeksi ravintoaineita. Lisäksi orgaanisten aineiden, lannan ja kompostin käyttöä suositellaan hyödyllisten mikro -organismien ja hivenaineiden tuomiseksi maaperään.

Kerran vuodessa sinun on lannoitettava yrttejä parvekkeella

Parveke puutarha yrtit parvekkeella yrtti puutarha parveke Luo yrttitarha

leikkaus

Monivuotiset yrtit on leikattava kerran vuodessa uusien tiheiden lehtien kasvun edistämiseksi. Mutta leikkaa parvekkeen yrtit vain aurinkoisina päivinä. Sinun on myös leikattava kukat saksilla tai terävällä veitsellä siementen muodostumisen estämiseksi.

Monivuotiset yrtit karsitaan kerran vuodessa

Parvekkeen puutarhan luominen basilika leikkaa yrttejä parvekkeen yrttitarhassa

Näillä vinkeillä voit jo luoda oman parvekepuutarhan, joka on täynnä tuoreita yrttejä. Toivotamme sinulle hauskaa ja onnea!

Nauti parvekkeen puutarhan tuoreista yrteistä!

Luo parveke puutarha, istuta yrttejä parvekkeelle Yrttitarha

Tilaa säästävä monitasoinen hylly parvekekasveille

Luo parvekkeellinen puutarha, hylly yrteille parvekkeella Yrttitarha

Yrttejä ikkunalaudalla

Parveke puutarha yrtit parvekkeella yrtti puutarha ikkunalauta keittiö yrtit Parveke puutarha yrtit parvekkeella yrtti puutarha ikkunalaudalla Parveke puutarhan yrttejä parvekkeella yrttipuutarhaideoita


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80